Forum Beograd Jagodina Ćuprija Paraćin

Molim vas da se prijavite ili se registrujete.

Prijavite se korisničkim imenom, lozinkom i dužinom sesije
Napredna pretraga  

Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Autor Tema: Romi u Srbiji  (Pročitano 2471 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

  • Administrator
  • Svedok stvaranja istorije
  • ******
  • Karma: +0/-0
  • Na mreži Na mreži
  • Pol: Muškarac
  • Poruke: 17262
    • Jagodina, Ćuprija i Paraćin kao na dlanu
Romi u Srbiji
« poslato: 30-10-2010, 11:01:28 »

Izjava za medije
 
Nacionalni savet romske nacionalne manjine prema svom statutu nije telo koje se bavi međunarodnom politikom, već kulturom, obrazovanjem i medijima romske nacionalne manjine. Nažalost, ni time čime se bavi nije doprineo ništa, već je u oblastima kojima se zvanično ne bavi toliko naškodio romskoj zajednici u Srbiji da ni mnoge druge organizacije zajedno nisu toliko učinili za diskriminaciju Roma u Srbiji.


Izjava povodom odlaska pripadnika romske nacionalne manjine van granica Srbije u zemlje članice Evropske unije, kao i traženje azila je zločinačka, jer je to  privatno pitanje svakog građanina bilo koje zemlje, i to se čini onda kada su prava uskraćena u matičnoj državi. S obzirom na to da romska prava u Srbiji nema ko da zaštiti, jer za sada postojeća tela su zavisna od partijskih i drugih političkih organizacija, državnih institucija.

Romski nacionalni savet se ovakvom izjavom dodvorava zvaničnom stavu države Srbije i većinskom narodu, dok ta ista država ne brine previše za huliganske posete EU, niti za demoliranje dobra same države (huligansko rušenje Beograda). Neštiteći interes zajednice koju treba da predstavlja Romski nacionalni savet sam sebi ukida legitimitet svog delovanja, te bi trebalo i da prestane da u svom nazivu sadrži reč „romski“, dovoljno je da bude Nacionalni savet, a državna mašinerija, političke stranke i ostale interesne grupe dodaće prefiks neke nacionalne manjine koja im zatreba a i te dresove će ovaj tim uspešno nositi.

Romska zajednica zahteva javno izvinjenje i ostavku tzv. Romskog Nacionalnog Saveta.

Pokret romske solidarnosti
 

Stranica je napravljena za 0.043 sekundi sa 25 upita.