Jagodina - Ćuprija - Paraćin > JAGODINA

DOGAĐAJI KOJI PREDSTOJE U JAGODINI - OBAVEŠTENJA

<< < (36/36)

autentik:
U SUSRET ŠESTOM ROK KLAN FESTIVALU I DRUGOM PETOGODIŠNJEM CIKLUSU

U okviru tradicionalne manifestacije „Muzička jesen“, u nedelju 6. oktobra 2019. godine, biće održan ŠESTI ROK KLAN FESTIVAL kojim počinje nov petogodišnji ciklus.

Sa, do sada održanih pet festivala, od 2014. do 2018. godine, zaokružen je prvi petogodišnji ciklus u kome je bilo priče o prvim rok grupama u Jagodini i načinu življenja i zabavljanja tadašnje omladine šezdesetih i početkom sedamdesetih godina. Petogodišnja festivalska priča sa antologijom nastanka jagodinske rok scene biće objavljena i prezentovana u prvoj monografiji, upravo na sam dan održavanja šestog po redu festivala.

Šestim festivalom se nagoveštava početak novog petogodišnjeg ciklusa i nastavak priče upravo tamo gde se stalo u prvoj monografiji, a prikupljen materijal i izgovorene reči u narednih pet festivalskih godina biće objedinjeni i objavljeni u narednoj monografiji.

Kao što su muzičari iz prve rok generacije prenosili iskustva na muzičare druge rok generacije, tako će se muzika i priča iz prvog preneti na drugi petogodišnji ciklus i obuhvatiti razdoblje kada su stasavali muzičari treće generacije.

Jagodinska rok scena je nastala krajem šezdesettreće i sa određenim oscilacijama uspela je da se održi do današnjih dana i nastaviće dalje sa post-ojanjem. Zaokruživanjem drugog ciklusa slaviće šezdeseti rođendan.

Vremenom, na narednim festivalima, mađi muzičari će zameniti one starije ali će ideja ostati ista. Samo oni najmlađi treba malo da se strpe, doći će i na njih red.

Ovogodišnji festival će imati dva dela povezanih u jednu celinu:

U holu Kulturnog centra u Jagodini od 18.45 časova biće prezentovana PRVA MONOGRAFIJA ROK KLAN FESTIVALA 2014 – 2018 sa uručenjem monografije svojim prenumerantima i dodeliće se određena priznanja zaslužnim preduzećima i pojedincima uz prikaz određenih fotografija sa dosadašnjih pet festivala;

U sali Kulturnog centra od 20.00 časova biće izvedena muzičko-scenska rok predstava tematskog sadržaja u duhu obeležavanja jubileja i evociranja uspomena iz mladosti.

Pedeset godina od Vudstok festivala;

Pedeset godina od postavljanja i izvođenja mjuzikla „Kosa“ Ateljea 212 u Beogradu;

Pedeset godina od pobede VIS „Ponoćne lampe“ na Niškoj gitarijadi;

Četrdesetpet godina od formiranja grupe „Klan“...

Šesti festival otvoriće uvaženi gostpodin Dragoljub LJuba Jakić, član nekadašnje jagodinske grupe s kraja šezdesetih „For boys“ i učesnik u rok priči drugog festivala održanog 2015. godine.

Ovogodišnji festival će se odlikovati većem broju izvođača i gostiju, a binu će deliti zajedno muzičarti starije, srednje i mlađe generacije.
 
Svojim glasom prisutne će pleniti i iznajmljivali ogromne aplauze i ovacije: gost Dejan Petković (Beograd), Anđelina Cvetković, Veljko Gligorijević, Danijela Milijević, Danilo Jokić, Dina Vulović, Zorana Janković, Igor Miladinović, Jovan Petrović, Milena Nestorović, i Teodora Aleksandrović.

Festivalski orkestar činiće solo gitaristi: Dragan Ignjatović (gost iz Beograda), Radmilo Beli Radojković, Uroš Radivojević i Igor Miladinović; akustične gitare sviraće Jovan Petrović i Teodora Aleksandrović, flautu Anđelina Cvetković, a violončelo Nemanja DŽemi Marković;  klavijaturisti su Vojislav Đumić (Sombor) i Jugoslav Jucko Simić (Ćuprija) dok su u ritam sekciji bas gitaristi Zoran Marjanović, Zoran Milić i Jelena Alić (Ćuprija), kao i „udarači“ na bubnjevima ili drugim udaraljkama: Aleksa Maksimović, Dobrica Veselinović, Zoran Marjanović i Čedomir Marjanović.

U tehničkoj podršci festivala biće angažovano preko dvadeset lica od producenta zvuka, majstora svetla, scenskih efekata, video bima do bine tehničara i redara u obezbeđenju.

Kao i prošle godine, tako i ove, zahvaljujući Turističkoj agneciji „Atlantik“ iz Jagodine, biće organizovan autobuski prevoz od Beograda do Jagodine i nazad, za one zainteresovane jagodince koji žive i rade u Beogradu.

Udruženje ljubitelja rok, ritam i bluz muzike ROK KLAN FESTIVAL posebno zahvaljuje svima onima koji su svojim dobročinstvom i učešćem doprineli da festival uspe i Prva monografija RKF 2014-2018 ugleda svetlost dana.


Za  Udruženje i rganizacijski odbor:

Predsednik

Dobrica Bata Veselinović

Sve Informacije na telefon 063/10-78-139
kao i rezervacije za mesto u autobusu za polaske iz Beograda i sale u Jagodini

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju