Razne zanimljive teme > Lepota - Zdravlje

GMO IZAZIVA RAK I UBIJA!!!

(1/3) > >>

MASIRAM GASTARBAJTERKE:
Evo dokaza crno na belo:

http://www.youtube.com/watch?v=_Q85NsC3roQ

STOP GMO!!!

pcelica.m:
http://www.youtube.com/watch?v=u0OjDGSF1tE

donwlayco:


Većina ljudi misli da se GMO hrana nalazi „tamo negde“, ali ona je na policama i u našem gradu

http://www.vestinet.rs/drustvo/vecina-ljudi-misli-da-se-gmo-hrana-nalazi-tamo-negde-ali-ona-je-na-policama-i-u-nasem-graduГМО – ОРУЖЈЕ НЕСАГЛЕДИВОГ ГЕНОЦИДА

http://svetinjebraniceva.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=1188:2014-03-26-19-43-38&catid=38:2010-12-14-18-00-48&Itemid=59

pcelica.m:
INSPEKTORI KREĆU U AKCIJU: GMO tajno gaje najviše u Mačvi, Sremu, Bačkoj i okolini Beograda!

Značajnije prisustvo GM soje prethodnih godina je primećeno u mačvanskom, zapadnobačkom, južnobačkom i sremskom okrugu i u okolini Beograda
GMO, gemetski modifikovana hrana, genetski modifikovani orranizmi, Miladin Ševar
Beograd – Inspektori koji kreću u kontrolu parcela već imaju mapu na kojoj se nalaze sve „crne tačke“ na kojima se već godinama gaji GM soja.

Fitosanitarna inspekcija kreće u kontrolu oko 2.000 parcela zasejanim sojom, potvrđeno je u Ministarstvu poljoprivrede.

Ovogodišnja kontrola biće prvenstveno sprovedena u okruzima koji su prethodnih godina bili „najproblematičniji“, odnosno u kojima je već gajena genetski modifikovana soja. Značajnije prisustvo GM soje prethodnih godina je primećeno u mačvanskom, zapadnobačkom, južnobačkom i sremskom okrugu i u okolini Beograda.

Inače, u kontroli useva fitosanitarni inspektori koriste proteinske test trake kojima mogu vrlo brzo da otkriju prisustvo GMO.

- Kada otkrijemo genetski modifikovanu soju, GPS uređajima utvrđujemo koordinate parcela na kojima se ona uzgaja kako bismo u službama katastra saznali ko su njihovi vlasnici. Kada i naknadni izveštaj laboratorije potvrdi prisustvo GMO, donosimo rešenje kojim se nalaže uništavanje useva i pokretanje kaznenih mera protiv uzgajivača – kažu u Fitosanitarnoj inspekciji i dodaju da sva količina GM soje mora da bude uništena pre nego što sazri i postane spremna za žetvu.

Uzgoj GM soje mogao bi ozbiljno da uzdrma domaću proizvodnju klasične soje koju tržište Evropske unije i želi. Zato proizvođači soje u Srbiji i apeluju da se kazne od 30.000 do 50.000 dinara, a koliko plaćaju oni koji gaje GMO soju, značajno uvećaju.

Onaj na čijoj njivi se otkriju GM usevi plaćaju troškove njihovog uništavanja i više nema prava ni na kakve povlastice od države, poput subvencija ili povoljnijih kredita.

Lane je u Srbiji nađena GM soja na 23 hektara, što je četiri odsto kontrolisanog uzorka. Na osnovu tog uzorka, stručnjaci procenjuju da je u Srbiji najmanje 3.000 hektara pod GM sojom.


http://www.kurir-info.rs/inspektori-krecu-u-akciju-gmo-tajno-gaje-najvise-u-macvi-sremu-backoj-i-okolini-beograda-clanak-1332067


http://www.kurir-info.rs/tagovi/gmo

donwlayco:


GMO OPASNOST – Evo kako možete prepoznati genetski modifikovanu hranu

http://www.intermagazin.rs/gmo-opasnost-evo-kako-mozete-prepoznati-genetski-modifikovanu-hranu/

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju