Razne zanimljive teme > Automobili - Motori - Kamioni - Nautika

FLYKLY – pretvara obicni bicikl u elektricni.

(1/1)

donwlayco:


Flykly – pretvara obicni bicikl u elektricni.
Niko Klansek, mladi Amerikanac poreklom iz Slovenije, nije vise zelio dolaziti oznojen na fakultet. Iz tog razloga osmislio je pametni tocak koji u sebi sadrzi elektromotor.Instalacija je vrlo jednostavno, Flykly je ustvari zadnji tocak sa ugradjenim motorom i baterijom. Montira se tako sto zamenite zadnji tocak bicikla, umjesto postojeceg ugradite flykly tocak.  Nema kablova, nema dodatnih instalacija. Kompletan elektro pogon je smjesten u zadnjem tocku: Motor snage 250 Wati, akumulator i upravljacka jedinica. Flykly dostize  brzinu od 25 km/h i sa jednim punjenjem je moguce preci do 50 kilometara. Flykly tocak je moguce naruciti u velicini 20, 26 i 28.  Kompletan tocak je 4 kilograma tezak i moguce ga je montirati na skoro sve ramove bicikla. 
Flykly-em se upravlja pomocu pametnog telefona (iOS + Android) ili pomocu internet-sata Pebble Watch. Flykly-App vam pokazuje trenutnu brzinu, predjenu udaljenost, stanje akumulatora, geografsku kartu i jos nekoliko vaznih informacija. Elektro pogon je putem bluetooth-a spojen sa pametnim telefonom. Biciklist ima mogucnost podesavanja maksimalne brzine na telefonu, kao i niz ostalih opcija.Okretanjem pedala biciklist pokrece motor koji ubrzava do predhodno podesene brzine. Kad prestanete okretati pedale, motor skuplja energiju i puni akumulator. Ukoliko se brzina spusti ispod podesene brzine, ponovo se pali motor i ubrzava. Akumulator je moguce direktno preko uticnice napuniti.

GPS odasiljac kao zastita od kradje

Flykly-App sluzi ujedno i kao katanac za vas bicikl. Motor je moguce jednim klikom na ekranu zablokirati, tako da nije moguce okrenuti tocak. Logicno pitanje koje slijedi: A sta ako lopov odnese bicikl? I za to ima rjesenje. Flykly je opremljen GPS odasiljacem, tako da u svakom trenutku mozete na telefonu vidjeti tacnu poziciju bicikla.
https://www.youtube.com/watch?v=xaRfUz7FZck
https://www.youtube.com/watch?v=g2IPCpFqJMU

Navigacija

[0] Indeks poruka

Idi na punu verziju