Razne zanimljive teme > Društvo

Vladimir Putin

<< < (7/7)

donwlayco:Vladimir Putin, predsednik Ruske Federacije i prvi čovek evroazijskog bloka, potpisao je danas zakon kojim se uspostavlja novi finansijski okvir poslovanja, a koji omogućava da Rusija i još pet članica Evroazijskog Ekonomskog Saveza u međusobnim transakcijama ne koriste dolar i evro.

Reč je o tzv. jedinstvenom finansijskom sistemu zemalja Carinske Unije, odnosno, Saveza nezavisnih država (SND), tj. država bivšeg sovjetskog prostora.

Ovim će se prouzrokovati potpuni krah finansijskog sistema Sjedinjenih Američkih Država i Evropske Unije, ocenjuju analitičari, a već neko vreme se vrše prognoze da bi takav potez učinjen od strane Rusije i Kine doveo do potpunog kolapsa ekonomije evroatlantskog bloka.

Belorusija, Kazahstan, Jermenija, Kirgizija i Tadžikistan, kao članice SND, poslovaće bez korišćenja dolara i valute, čim ovaj zakon stupi na snagu, piše ukrajinski Obozrevatel.

Putin je Državnoj Dumi uputio na izglasavanje, odnosno, ratifikaciju Sporazuma koji uređuje nove odredbe finansijskog poslovanja među pomenutim državama.

Takođe, smatra se, navodi list Komersant, da će zbog privilegija koje će uživati pomenute države jačanjem makroekonomskog sistema, biti ubrzani i koraci u procesu evroazijskih integracija.

https://www.youtube.com/watch?v=VRJsBXEshw0

donwlayco:


Iako ima 63 godine, Putin je sa svojim timom uspeo da savlada mladi hokejaški tim Sirijus akademije. Istina, u tome su mu pomogle legende ruskog hokeja Aleksandar Ovečkin, Jevgenij Malkin, Vjačeslav Fetisov i Pavel Bure.
Putinov tim je slavio rezultatom 9:5, a nije poznato da li je se prvi čovek Rusije upisao u strelce.

https://www.youtube.com/watch?v=c6dPMTCIaBE

Navigacija

[0] Indeks poruka

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju