Razne zanimljive teme > Lepota - Zdravlje

Presađivanje kose, da ili ne?

(1/2) > >>

Alex3854:
Mnogi muškarci imaju problema sa nedostatkom kose. Takođe, dobar deo njih često ne ume da se nosi na pravi način sa ćelavošću. Štra ej rešenje?
Svedoci smo da medicina strahovito napreduje. Presadjivanje kose je postalo veoma pristupačno i pokazalo se kao veoma efikasno rešenje.

Da li se isplati dati nekoliko hiljada eura za taj ipak samo površinski efekat? Da li je vredno toga, ili je i ćelavost sasvim ok? Kakava su vaša iskustva?


mrmot:
naravno danije vredno

biciklista:
Zavisi kako za koga, ja sam se već davno oprostio od svoje kose i više mi ne smeta, čak nekada i pomislim ko bi se češljao, šišao, pravio frizure. Jednostavno šišanje na keca svake dve nedelje. Transplantacija kose je potrebna ljudima od kojih zavisi njihova egzistencija. Imate na sajtu mbc.rs dr Marija naš vodeći stručnjak u toj oblasti pomogla je našem poznatom manekenu. On bez kose bi morao da promeni profesiju, i njemu je to bilo ulaganje u osnovna sredstva.

mrmot:
Šta prouzrokuje opadanje kose
Opadanje kose – Faktori

Još jedan od češtih faktora opadanje kose je seboreja, odnosno povećano lučenje loja (sebum), što se ispoljava pojačanim mašćenjem kože i kose. U predelima koja su bogata lojnim žlezdama seboreja je najizraženija. Seboreja uglavnom počinje u dobi puberteta, kada pod uticajem androgenih hormona dolazi do aktiviranja lojnih žlezda. Uzrok preosetljivosti, koja se najčešće javlja kod muškaraca, nije poznat.

Problemi masne kose se rešavaju pravilnom negom. Koliko često treba prati kosu zavisi od količine loja koji se izluči. Ako se kosa češće pere onda se preporučuje šampon koji je blaži. U koliko se ne pridržavate instrukcija koje dobijete od dermatologa može deći do oštećenja zaštitnog omotača (hidrolipidni) koji reguliše vlažnost kože.

Kosa je uglavnom sastavljena od proteina (keratina) koji je napravljen od aminokiselina spojenih lančano. On je snažan, otporan i elastičan, stoga kad osobama počne da opada kosa to je znak da više nema proizvodnje keratina

ceo tekst je  ovde

kontetinto:
cuo sam da po turskoj rade transplatacijusada za 2000 eura svetski strucnjaci

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

Idi na punu verziju