:: Jagodina
:: Ćuprija
:: Paraćin
 
  :: Početna
  :: Kontakt
  :: Vreme
  :: Na današnji dan
  :: Kursna lista
  :: Horoskop
 
  :: Knjiga gostiju
  :: Pošaljite čestitku
  :: Preporučite nas
  :: Online časopisi
  :: Online igrice
  :: Online psiholog
  :: Sve vrste bolesti
  :: Kalendar svetskih dana
  :: Zanimljive poruke
  :: Zanimljivi linkovi
  :: Sva srpska imena
  :: Vicevi - humor
  :: Sanovnik - snovi
  :: Grupni Popusti - Akcije
  :: Slike poznatih ličnosti
  :: Stanovnici zemlje
  :: Šta sve treba jesti
  :: Tačno atomsko vreme
  :: Poslednji zemljotresi
  :: Srbi u svetu
  :: SOS telefoni
  :: Kraj interneta

 - Aforizam Dana -

Da li ste čuli za Restoran ''R CLUB'' u Jagodini ?

  Jesam
  Nisam


Rezultati
  :: O nama
  :: Saradnici
  :: Cenovnik usluga
  :: Linkovi
  :: Internet zarada
Klikni gore. Srećno
  :: Banke
  :: Ambasade
  :: Air Serbia
  :: Pozivni brojevi SRBI.
  :: Razdaljine
  :: Gradovi Srbije
  :: Linkovi poznatih

Dodajte autentik u favorites, trebaće Vam !

Vesti - Jagodina

Mesec: Godina:

 

SVI DETALJI UBISTVA NOVINARA PANTIĆA: Vraćao se iz prodavnice, sa kesom u ruci, kada je osetio tup udarac u glavu. To je bio kraj

Sada su otkriveni počinioci ubistva novinara Milana Pantića, ali je i skinuta sumnja sa Kojića i Tešića

 

news imageUbice jagodinskog novinara Milana Pantića (47), koji su pripadnici jedne organizovane kriminalne grupe sa sedištem u Beogradu, identifikovani su.

Kako Blic saznaje, otkriveno je i da je nalogodavac ubistva jedan preduzetnik iz Jagodine.

Komisija za ubistvo novinara je pre desetak dana sav prikupljeni materijal dostavila Višem tužilaštvu u Jagodini, ali je još neizvesno da li će istragu voditi to tužilaštvo ili Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Tanjug je preneo da je pomenuta komisija pisala je republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac, nakon što je zamenik višeg javnog tužioca u Jagodini zatražio dodatna objašnjenja u vezi sa ubistvom dopisnika.

Istražitelji su utvrdili da su dvojica napadača došla automobilom do Pantićeve zgrade u Ulici Branka Radičevića u Jagodini 11. juna 2001. Novinar se vraćao iz prodavnice sa kesom u ruci i oko 7.45 sati ga je sada identifikovani neposredni ubica u ulazu zgrade udario tupim predmetom u glavu zadavši mu smrtonosne povrede.

Prethodno je nalogodavac stupio u kontakt s ubicama preko posrednika, koji su takođe otkriveni. Utvrđen je i motiv. Nalogodavac, jedan lokalni privrednik, kako je istragom utvrđeno, bio je nezadovoljan serijom Pantićevih tekstova o privrednoj korupciji u Pomoravlju.

Ubica je, nakon što je naneo smrtonosne povrede novinaru, otrčao u automobil koji je vozio saizvršilac, pa su se odvezli u Beograd, gde inače žive. Obojica imaju bogate krivične dosijee u kojima su zabeležene, između ostalog, trgovina drogom i iznude. To su poslovi kojima se bavi i ta velika organizovana kriminalna grupa sa sedištem u Beogradu i koja deluje na teritoriji cele Srbije. Ubica i saizvršilac nisu ni poreklom iz Pomoravlja, tako da ih je bilo teže identifikovati.

– Obojica počinilaca, kao i nalogodavac su u Srbiji, dostupni su i pod prismotrom. Jedan od počinilaca je čak u zatvoru – kaže izvor “Blica” iz istrage.

U identifikovanju počinilaca i nalogodavca pomogla je urađena analiza bazne stanice mobilne telefonije, pa je i tako utvrđeno da su bili na licu mesta. Takođe, postoje svedoci, čija imena su strogo čuvana tajna zbog mogućih pritisaka i zastrašivanja.

Tužilaštvo će nakon što preuzme predmet odlučiti koje će još dokaze prikupiti da bi imalo čvrstu optužnicu. Sigurno je da će biti zvanično saslušani pojedini svedoci u Tužilaštvu, a tek onda će biti odlučeno da se krene u pokretanje službene istrage i hapšenje. Tužilaštvo će odlučiti da li će prvo uhapsiti svu trojicu – nalogodavaca, neposrednog ubicu i saizvršioca, ili će prvo biti privedena dvojica počinioca.

Kako saznajemo, Tužilaštvo će moći da pojedine dragocene svedoke pronađe među pripadnicima iste kriminalne organizacije kojoj pripadaju dvojica počinilaca, inače dva veoma poznata beogradska kriminalca.

– Protiv nekih pripadnika tog klana vode se krivični postupci. Postoji mogućnost da im se ponudi lakša kazna, a da zauzvrat svedoče u slučaju ubistva Pantića – kaže izvor za ovaj list.

Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić potvrdio je njihova saznanja i rekao da je policijska istraga najzad okončana, a imena osumnjičenih nalogodavaca i izvršilaca koji su sa teritorije Beograda i Jagodine dostavljena su tužiocu.

– Istraga je pokazala da su prikupljeni dokazi za naručioce, da su rasvetljeni njihovi motivi, te da je Pantić ubijen upravo zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije – kaže Matić.

Istražitelji su ranije sumnjali da su mogući počinioci Stanko Kojić (nekada Savanović) iz Travnika, nekadašnji pripadnik 10. diverzantskog odreda Vojske Republike Srpske, koji u Foči služi kaznu od 35 godina zatvora zbog ratnih zločina u Srebrenici, kao i Dragan Tešić, koji živi u Nemačkoj pod imenom Dragan Antić i prijavljen je kao hrvatski državljanin.

Tešić, koji je rodom iz Bijeljine, bio je pripadnik SDG Željka Ražnatovića Arkana. Sada su otkriveni počinioci ubistva novinara Milana Pantića, ali je i skinuta sumnja sa Kojića i Tešića.

Izvor: link


Arhiva vesti...


Privatna Osnovna Škola Crnjanski Jagodina
jagodina smestaj apartmani jagodina cene prenocista jagodinasmestaj.rs
Dobitan Siguran Tiket Dana Sms Srbija
SMS Postani Zavodnik Zavodnica Srbija
Igraonica Jagodina
Najveci EX-Yu online multiplayer community igrice zabava


 - Moto Dana -


Sva prava zadržana Agencija 'Autentik'  - 064/13-09-129  -  office@autentik.net  -  10h - 15h

Saznajte šta Vas čeka u budućnosti.
Postavite pitanje astrologu - UŽIVO!


Pošaljite SMS sa tekstom AUT pa vaše ime na broj 4345 i dobićete odgovor astrologa.
Nakon toga, u sledećoj poruci, izaberite da li želite:

- Horoskop (SMS sa tekstom HOROSKOP na 4345)
- Tarot (SMS sa tekstom TAROT na 4345)
- Numerologiju (SMS sa tekstom NUMER na 4345)
- Natalnu kartu (SMS sa tekstom NATAL na 4345)
- Sanovnik (SMS sa tekstom SNOVI na 4345)

Važi za sve mreže u Srbiji.

Cena poruke je iskazana sa PDV-om -   MTS: 44.64 din, Telenor: 45,6 din, VIP: 42 din

Objašnjenje kako ovaj servis funkcioniše


- Astro Dijeta (SMS sa tekstom NDIJETA datum, vreme i mesto rođenja na 1246). Cena poruke je iskazana sa PDV-om -   MTS, Telenor, VIP: 183.60 din/sms
- Siguran Tiket (Saznajte prvi za mečeve na koje se kladi čitav svet !!!) POŠALJI: AUT na 5886. Cena poruke je - 24 din.

- Zavodnik (Neka poludi za tobom... Saznaj Tajnu.) POŠALJI: AUT na 5885. Cena poruke je - 116.60 din.

Astro Dijeta Srbija

Autentik Top Lista
velikoprodaja srbija
Popusti Beograd
sve akcije srbija popusti povoljne cene