Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Belica i klenovi

Započeo autentik, 19-07-2007, 18:56:47

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

autentik

Anonimna osoba nam je poslala ove slike i kaze

izmedju prve i druge brane na reci Belici u Jagodini ima ribe dosta  -  najvise klenova

Kaze da je usled velike suse voda iznad brane jedva i da protice i da ribi sledi uginuce ukoliko se ne iskoristi na eto kako on kaze

za  RIBLJU CORBU

autentik

Kažu da je iznad Trnave nema uopšte vode  -  sve je presušilo

tako da treba da se organizuje da se sva ta riba prebaci negde pa da se kasnije vrati ili da se pusti u Moravi

Nekako mora da se reši ovaj problem inače će ogroman broj riba da crkne

ps. još se crpe voda za polivanje  -  šta mislite koliko će vremena još biti vode u Belici

autentik

Morao sam da idem da proverim

evo je prva brana

ovo je druga brana

i treca brana

Ima vode malo - tece, ali je mnogo slabo - za par dana na ovom suncu  -  tesko da ce vise da tece

autentik

Presušila danas

kažu mi prijatelji koji žive tamo blizu  da je dana prestala da teče voda na prvoj brani

autentik

sva sreća nije skroz  -  tako da sada ima klenova u belici dosta

sledeće godine biće dosta velike ribe

autentik

Evo malo slika sa Belice

dobro je iznad brane moze nesto i da se ulovi krupno

Black

U vreme dok je Magnum bio čuvar okolnih voda , pre 3 - 4 godine , par čuvara i ja kao dobrovoljac otišli smo na Lugomir jer je pretilo uginuće ribe zbog male vode. Uz pomoć mreže prošli smo put uzvodno od železničkog mosta do mosta na putu Jagodina - Ćuprija i uhvatili nekoliko HILJADA klenova od 10 do 2500 grama ( i još dosta ostale ribe , mrenica npr)Dvojica su gazili pored obale , na držeći krajeve mreže koja je bila razvučena širinom reke. Druga dvojica su išla ispred njih , zaobilazeći virove pa potom gazeći vodu i vraćajući se ka njima nizvodno uterivala ribu u mrežu. Peti član je vozio ladu Nivu obalom koja je vukla prikolicu sa 4 bureta od po 200 litara gde smo ubacivali ulovljenu ribu. Riba je potom transportovana i puštena u Bagrdansko jezero. Gazili smo vodu do pojasa ali smo ipak spasili veliku količinu ribe koja bi ili uginula ili bila izlovljena. Osećaj je bio zaista fantastičan , i svi smo bili veoma ponosni zbog toga. Ali , kažem , to je bilo u neka lepa vremena kada je Magnum gazdovao našim vodama i kada me niko nije terao sa neke vode samo zato što imam Jagodinsku dozvolu za ribolov....BISTRO

autentik

Peca se peca

ko ne može na Moravu ili nedge dalje

pravo opuštanje je prva brana na Belici u Jagodini

pe-tar

Pitanje je koliko je ta riba jestiva? (iz Belicei Lugomira)

ninoslav

Budimo malo i sportski ribolovci. Nije obavezno da sva upecana riba završi u tiganju. Kad podjemo kući pogledamo ulov i isipamo je nazad u vodu.
Sutra će mo imati priliku da to ponovimo.

Dak

Za Belicu ne znam, ali u Lugomiru ima rakova, od fabrike pa sve navise. Ima i zmija doduse i to

bas kapitalaca! Ako je sudeci po rakovima, reka je cista.

ninoslav

Pored kapitalnih primeraka zmija ima i kapitalnih primeraka klenova. Moj koleg ide u ribolov isključio gore iznad fabrike i solidno peca. Uglavnom klena. Momentalno ga peca na parče ribice.

pe-tar

Moraću da odem da probam i ako nemam dozvolu za ovu godinu!

ninoslav

Citat: pe-tar  20-08-2009, 19:57:05
                        Moraću da odem da probam i ako nemam dozvolu za ovu godinu!

Hajde probaj pa da se pohvališ.
Nemoj da zaboraviš fotoaparat pa da obesiš neku fotkicu

Dak

Ja sam hvatao rukama, ali sam vise napipavao nego uhvatio. Ljudi, necete verovati sta sve raste u Lugomiru!
Lugomir poznajem k'o svoj dzep; znam svaku krivinu, ckalju, kamen...a iz godine u godinu sve je vise ribe i sve vecih
komada gde ih i ne ocekujete!

pe-tar

Nisam mogao da odolim pa sam otišao na pecanje. Pecao sam baš ispod mosta kod fabrike (železničkog) da malo zadovoljim dušu. Napecao sam oko 1 kg sitnih klenova i mrenica pa čak i jednu beovicu (?). Naravno da sam sve to vratio iz čuvarke u Lugomir.

Dak

Samo si tu i mogao da pecas jer je sve zivo zaraslo i nista se ne odrzava.
A Lugomir bi stvarno mogao da bude raj za pecanje.

autentik

e lugomir ima dobru ribu... nego klinci iz sela krenu pa sve povade sa mrežama i rukama...

Dak

Citat: autentik  30-09-2010, 01:49:56
e lugomir ima dobru ribu... nego klinci iz sela krenu pa sve povade sa mrežama i rukama...

Ma kakvi. Mreze vise ne idu kao pre nekih desetak godina. A rukama ide samo moj cale:)
A reka je puna ribe jer godinama nije izlovljavana kao ranije.

autentik

nije bila suša.. biće na leto klenova dosta