Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Dragocvečko jezero

Započeo autentik, 20-08-2009, 17:14:15

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

Ima li neko iskustva.. kako je na ovom jezeru.. šta ima od ribe.. kad je najbolje vreme da se peca

Black

ovo jezero je bogato sitnom babuskom i sluzi da se hvataju kederi. Peca se ceo dan. Nisam pecao tamo 30 godina ali sam tako cuo. BISTRO.

ninoslav

Tu sam imao prilike da vidim (bilo je to još 91) da se tamo peca krupna babuška na one parče od piskavca ili kako se još zove mislim čibačok (ako grešim u nazivu ispravite me)

Black

Citat: ninoslav  20-08-2009, 18:58:55
Tu sam imao prilike da vidim (bilo je to još 91) da se tamo peca krupna babuška na one parče od piskavca ili kako se još zove mislim čibačok (ako grešim u nazivu ispravite me)
Nema boljeg kedera od tog čibačoka.

pe-tar

Šta vam je to čibačok? Nikad čuo! A na jezeru se lovio i šaran i to po dva - tri kila. Činjenica je da ima dosta sitne babuške a još mnogo viče sitnog, dosadnog plavca. (Nije to onaj plavac sa Morave)

Black

Čebačok ili Amurski čebačok je , predpostavljam ta mala ribica koje ima u Dragocvetačkom jezeru...Na Amura podseća samo po tome što su mu usta velika i okrenuta nagore. Raste do 7-8 cm  i smatra se korovom. Ne peca se , izuzetno na neku sitnu udicu - 20-icu, npr. više se hvata čerencem ili sitnom mrežicom. Kao keder je neprevaziđen jer je vrlo žilav i dugo opstaje na udici.

pe-tar

To je taj plavac, ne mož da pecaš ko čovek od njega jer odmah napada svaki mamac!