Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Jagodinske kafane

Započeo nickollica, 15-03-2007, 03:27:50

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

nickollica

koliko posecujete ovakva mesta?
imate li neku omiljenu kafanu?

Sredinom pedesetih, kafane su imale rang kulturnih ustanova. U njima se nije provodilo vreme - tu se živelo. Jelo, piće i domaćinska usluga bili su svetinja, baš kao i muzika na čijem se imenu gradio ,,imidž" kuće i njen ugled. Odlazak u kafanu bio je umetnički doživljaj, daleko sadržajniji od pokretnih filmskih slika ili pozorišne drame. Još kad krene pesma, u oblaku dima i hektolitru alkohola - umetnosti nikad kraja!

:aq06: :aq07: :aq08: :aq21:
prema tome,ne zaobilazim kafanu kad sam u jagodini!
obicno odem do kafane DUGA koja se nalazi u kragujevackom oktobru sa desne strane....
da vas cujem!

p.s. jedva cekam ponedeljak da dodjem u jagodinu pa pravac kafana :aq26:

autentik

pa nisam nikad nešto posebno voleo kafane ali sam svojevremeno

kad sam mnogo pio,  sa društvom išao u Vašarac, tamo se igralo i muzika je bila do kasno u noć  pa nam bilo mnogo lepo

ali to je bilo pre nekih 5-7 godina  i tad  je bilo  super

sad je već druga priča, ne idem često ni u grad (klub i kafići, barovi) 

Mac

Ja bas nikad nisam bio po kafane da pijem (posto ionako ne pijem alkohol) ali volim da izvedem devojku na lepu veceru.

autentik

e  to je lepo

ps. ni ja sad  ne pijem

autentik

ali volim da gledam ljude dok piju

nekako mi to baš  onako narodski

Fanta

Volim kafane, volim i birtije (što baš i nije uobičajeno za ženski pol). U Jagodini nema posebno lepih kafana. Ranije mi je prijala kafana "Ćuran", ali se sada pretvorilo u jednu običnu kafanu gde je svadbarska atmosfera a ne boemska. Povremeno odem u kafanicu, tj. birtiju iza Radničkog (ne mogu se setiti naziva ulice). Tamo se sreću razni likovi od cigana koji sviraju gitaru i violinu za bakšiš, preko klinaca koji bi da se osećaju zrelije pa su u kafani. Raznih ljudi, raznih ćudi ima po kafanama. Šteta što Jagodina nema neko boemsko ćoše.

gremlin

Izlazak sa devojkom i nekim društvom "Romansa".

Solo i sa prijateljima "BK" ne prevaziđeno

neko

gde bre taj bk??
ima makro centar i kod kileta na streliste sivi dom prave kafancuge najgori sljam i olos a pogotovo zenski mmmmm!

Didi

ja odem do Vasarca,spremaju dobru klopu...........a vikendom volim i do Romanse

government

Hm , koliko ti Muja dao da ga reklamiraš?
Čuo sam da se Podrumče izdaje, tu bi mogla da se otvori nešto dobro, da se promeni imidž.

gremlin

Podrumče je Kelt kafe i radi od prošlog vikenda.

Muja mi nije dao ništa, ovo je prijateljski "Univerzitet" :aq17: :aq22:

government

Nisam znao za Kelte , baš mi je milo.
Ono sam napisao Didiju, .Meni je najbolje kod Zvezdana u Raju , klopa je super.A Ćuran je bas ok , muzika i to.

gremlin

government

Jeste baš je za lagano opijanje i uživanciju, jel beše ima tamo klopa?

ribica

legende su super...ponekad sam isla tamo,hranu ne znam da li imaju...

Ivanka

Nekada je bio super "Solun" i "Pariz", ali toga više nema.

gremlin

I čuvena "Šarena kafana" u hotelu i gradski običaj sa dočeka se ide na kafu u "Šarenu kafanu", jedino je ona radila  1. januara  ujutru.

Ove godine sam poljubio vrata. :aq17: :aq22:

Didi

Citat: government  26-02-2009, 18:28:54
Hm , koliko ti Muja dao da ga reklamiraš?
Čuo sam da se Podrumče izdaje, tu bi mogla da se otvori nešto dobro, da se promeni imidž.

koj Muja?

government

Pa Muja Vašarac, ili kako se ono zove gazda?

Didi