Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Brana na Belici

Započeo autentik, 25-08-2007, 10:09:16

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

oduševio sam se kada sam video da su sredili ovo

mi smo prvi u Srbiji imali ovakvu branu pre jedno 40 godina

ali vremenom su je pocepiali

i evo sada su sredili i poplave neće više da budu stvarnost   :aq21: :aq21:   :aq05: :aq05: :aq05:

zs

poplave nece da budu stvarnost?

autentik

pa da

na sb+vakih 10 godina

poplavi se jedan deo jagodine

ili trnava

ili  Tavrića obori

ili jedne godine  Strelište gore  -  izlilo se sve i pravoi na ulice

sve je bilo blokirano

zs

da ali kako ova brana da pomogne? ako dodje tu dovoljno vode, nece ona mnogo pomoci, jedino sto moze da poplavi taj kraj

autentik

ma ne

Pazi ovako Brana postoji da bi puštala određenu količinu vode u grad  tako da uvek ima mesta da sva voda oetkne  a ne da dođe odjednom i da poplavi grad

zs

ako dodje odjednom do brane, sta ce zastititi taj deo grada? tj sta ce spreciti vodu da poplavi halu sportova jer ne postoji brana iznad ove

autentik

postoje iznad još tri brane

pa brana je napravljena da ne poplavi grad, nije napravljena da ne poplavi trnava gore i uzvodno

A i taj deo je dosta visok  tu nikad nije poplavilo

ONA

Belica u delu grada "Tavrica obori" nikad nije bila problem poplave ( bar u 20 god. unazad ), vec losa KISNA KANALIZACIJA, e sad kisna i Belica mozda imaju neke veze,a ja nemam pojma pa lupetam?

vesnica

Neko dobro i od te brane.Bice dosta riba za pecanje

autentik

Citat: vesnica  27-08-2007, 20:43:04
Neko dobro i od te brane.Bice dosta riba za pecanje

Da znaš  -  napravili su dobar  Vodostaj iznad  - biće krupnih klenova sledeće godine

jagodinka_

a belica cista, bedem sredjen, nema korova, nema djubreta... milina , samo klenovi fale

STRIPOTEKA

Koliko se secam ta gumena brana je postavljena krajem 80-tih i tu se mislim 1989 god jedan decak udavio i tada su je ispustili i mislim da vise nije naduvavana posle toga.Cistili su ove godine ali ispade dzabe jer nije odmah pocelo i formiranje jezera (akumulacije).

autentik

ribica

Na ovim slikama,belica izgleda tako cisto i bistro,da bi covek pomislio"more u malom"!

Ivanka

Prava idila, voda, pašnjak, konji...

lazaobrad

Nacuo sam da ce ovde negde da bude splav !                  :aq26:

autentik

Citat: lazaobrad  18-10-2007, 16:46:21
Nacuo sam da ce ovde negde da bude splav !                  :aq26:

hahahahahahahahahahahahahah

uuuuuuu  ova ti je dobra  -  to mi nije palo na pamet

ma može prvo da se napravi malo jezero da se podigne ovo još pa može da stanu i više splavova

ONA

Super!
Gledano iz razumne perspektive, ovaj deo grada, tacnije "turisticki deo grada" neodoljivo podseca na obican DECJI CRTEZ!!!!

autentik

jedno kuče je skupilo snage na jedvite jade da pređe pravo preko brane

mnogo mi bilo simpatično pa slikao

GODO

Taj deo oko mosta i brane bi mogao da bude malo uredjeniji. Ovde se vidi samo deo djubreta,jer je ovo sredina brane a ispod i sa strane je strasno.