Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

STARE FOTOGRAFIJE I RAZGLEDNICE JAGODINE

Započeo Dusan Napijalo, 14-05-2010, 08:29:10

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Dusan Napijalo

Dusan Napijalo

Laniste 1915 godine

Ima jos ali za sad toliko

Black

Citat: Svilena  18-05-2010, 10:30:59
Citat: Dusan Napijalo  14-05-2010, 08:53:11

Jagodina 1914-1918 - Nemacko groblje kod crkve.

Da li je ovo hram Svetog Velikomučenika Georgija na Jagodinskom groblju?  

Mislim da ovo nije taj Hram jer je jagodinsko groblje dosta staro i pored crkvice na našem groblju se i danas nalaze grobovi s kraja 19. veka a na slici ih nema. Ovi grobovi su evidentno grobovi nemačkih vojnika izginulih u borbama oko Jagodine 1915. Pozdrav Dušane i samo nastavi sa ovim divnim fotografijama.

Dusan Napijalo

Hvala Black. Nadam se da ce neko prepoznati crkvu.
Da li neko zna koje je ovo Laniste? Vidim da ima Gornje i Donje Laniste. Ispod slika pise samo Laniste.

Dusan Napijalo

Laniste 1915. Izgleda da Nemac goni nemacku bolnicarku po Lanistu. U albumu je 230 slika od kojih su cetvrtina slike
bolnicarki, iz vojne bolnice u Kragujevcu. Inace, cesto su isli na izlet.

Dusan Napijalo

Laniste 1915

Dusan Napijalo

Ispod slike pise Laniste ali ja nisam ubedjen. Kao sto sam ranije rekao, album je bio u posedu nemacke bolnicarke. Ona nije imala kameru niti je slikala. Sudeci po razlicitosti kvalitete, boji i velicini, slike su snimane razlicitim aparatima. To znaci da su razni oficiri poklanjali slike bolnicarki, a ona je ih je lepila u album, a ispod slika  stavljala tekst onako kako je znala. Naravno da su joj se podkradale greske.

krimortus

svaka cast za slike o Laništu...

sve ove koje su na brdu ili pored brda su u stvari Novo Lanište...

jelenkos

Dusane,odusevljena sam slikama,ako ih imas jos,molila bih te da ih postavljas jos..Zelela bih da vidim slike stare Jagodine ,konkretno,nekadasnju "malu pijacu",ako imas,puno bi mi to znacilo,ma stavi ih sve iz bilo kog dela,predivne su..Pozz veliki  :aq28:

Dusan Napijalo

Hvala ti Krimortus!
Jelenkos, nazalost nemam vise slika Jagodine. Imam jos samo 2 slike Lanista.

Ostatak allbuma je Kovin, Smederevo, Kragujevac, Nis, Krusevac i Sofija. Ima nekoliko slika manastira Drace. Ne znam koliko je to daleko od vas.
Sve cu okaciti na Skyscrapercity, a ovde cu ostavili link. Ispod mnogih slika pise ko je na slici ali ne pise gde su snimljene. Ako nesto prepoznate, javite mi.

krimortus

@Dusan

nemas vise slika o Lanistu?

bas, bas mi se svidjaju...hvala ti

luksa

I meni se sviđaju, naročito sto sam ja iz Novog Laništa, što se na jednoj slici vide naša stara štala i koš (potvrdio mi deda), i što je moj drugar prepoznao položaj svoje kuće.
Još jednom hvala Dušanu.

government

Laniste se bre nista nije promenilo, potpuno isto izgleda i danas!

luksa

Citat: Dusan Napijalo  14-01-2011, 00:51:23

Ispod slike pise Laniste ali ja nisam ubedjen. Kao sto sam ranije rekao, album je bio u posedu nemacke bolnicarke. Ona nije imala kameru niti je slikala. Sudeci po razlicitosti kvalitete, boji i velicini, slike su snimane razlicitim aparatima. To znaci da su razni oficiri poklanjali slike bolnicarki, a ona je ih je lepila u album, a ispod slika  stavljala tekst onako kako je znala. Naravno da su joj se podkradale greske.

Ova slika sigurno nije iz Lanista, jer nije bilo takvih goveda, a na slici #52 je oficir sa govecetom tipicnim za ovaj kraj.

luksa

Citat: government  17-01-2011, 20:34:58
Laniste se bre nista nije promenilo, potpuno isto izgleda i danas!

Mora da nisi bio skoro

luksa

Citat: Dusan Napijalo  15-01-2011, 08:10:02

Laniste 1915

Ova slika nije slikana u Lanistu, a ako neko misli da jeste, voleo bih da dokaze to.