Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Centar Jagodine dobio brzi bezicni internet

Započeo krimortus, 18-10-2010, 21:27:02

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

krimortus

JAGODINA - U centru Jagodine pušten je u rad brzi bežični internet. Reč je o pilot-projektu WiFi Mesh Mreži, a deset baznih stanica pokriva administrativni centar sa sedištem Pomoravskog okruga, Skupštinu grada, Policijsku upravu, kao i Turističko rekreacijski centar Đurđevo brdo sa akva parkom, Zoološki vrt, Muzej voštanih figura, stadion, Zavičajni muzej, Centar za kulturu, Klub novinara...

Nešto slabiji signal imaju i delovi grada udaljeni od centra.

U pilot-projektu postavljene su i kamere za video-nadzor ("Jagodina bezbedan grad"), a postoji i mogućnost jeftinog telefoniranja svih građana koji imaju "pametne" mobilne telefone bez obzira iz koje su mreže.

U nastavku realizacije projekta, u Jagodini će biti instalirano 100 baznih stanica (uključujući softere, biling, instalacije) i 21 video-kamera za grad i devet za seoske mesne zajednice Ribare, Končarevo i Rekitovo.

Svi građani će imati pristup internetu, a mesečna pretplata, kako je najavljeno, za domaćinstva iznosiće pola evra, a za firme pet evra, uključujući softere, biling, instalacije.

aleee :D

Tony Clifton

Nacuo sam da nece biti flat vec ogranicen na 3 Gb mesecno. Ali i da je ovo tacno,vest je sve'dno extra!

Fanta

Alkar

Bravo, eto infrastrukture za IT Jagodini. Ko god se setio ovog, svaka mu cast. 
Samo se nadam da su dobro izracunali isplativost jer cena ja neverovatna. Jagodina ima najjeftiniji internet na svetu :xq011:

Mac

Prava stvar, jos samo da se pokrije cela jagodina kao sto pricaju i ja se prikljucujem, i neka ga ogranice na 3gb, to ionako sluzi za mobilne telefone, a meni bas za to i treba :)

autentik

donwlayco

Kao sto je "krimortus" pomenuo u pilot-projektu postavljene su i kamere za video-nadzor ("Jagodina bezbedan grad") (citaj: spijuniraj ljude sta rade i pricaju na ulici), na vise loacija u gradu postavljene su video kamere koje mozete u svakom trenutku pogledati  ONLINE LIVE, neko se potrudio da postavi vrhunske kamere SONY CH140, cena sitnica  samo 800 Eura, slika savrsena...

krimortus

zaboravio si da nam das adresu gde to da pogledamo...hajd

autentik

Nema još link, biće za 10-tak dana

ovo je samo TEST faza

zokiitalia

mislim da opet prepricavate neke filmove , jos letos se pricalo da centar ima bezicni internet a o ono nista .pa cak i djurjevo brdo t.j.potok .licno sam probao  i u centru i i na brdu i nista. ovi ljudi sto rade u restorani licno su prvi put culi tako nesto . tu provalu za djurdjevo brdo izvalio mi je onaj debeli nelj :aq05:ubazni klipan iz mislim crvenog dzina, mislim da je ganci ,nosi neko zlato oko ruku....sto se tice centra ,klinci sede sa lap topovima tamo oko skole i nesto tipkaju,sigurno znaju pasword internet wirless konekcije skole pa se na njega prikacuju :xq066:

autentik

Svilena

.

groucho

Citat: zokiitalia  02-11-2010, 18:17:31
mislim da opet prepricavate neke filmove , jos letos se pricalo da centar ima bezicni internet a o ono nista .

Ja ne znam odakle ti ta informacija ali ovo sada je zvanicno. Inace mreza je "ZOVI ME".

groucho

Apropo teme,niko nije rekao da je bilo bezicnog neta letos u Jagodini(bar ne zvanicno) pa ne znam tacno sta te muci. Zasto ne kukas zasto nije bilo bezicnog neta u Ribaru,npr? Ili Kragujevcu? Ili...sta ja znam gde...

lms0605

Bezicnog interneta ima svuda, samo treba znati kako da ga zakacite. A jel se neko zakacio i isprobao taj ZOVI ME?

Alkar

Citat: lms0605  03-11-2010, 22:29:00
Bezicnog interneta ima svuda, samo treba znati kako da ga zakacite. A jel se neko zakacio i isprobao taj ZOVI ME?
Koje je to znanje potrebno da bih se "zakacio" na bezicni internet, jel treba neka skola da se zavrsi ili moze ko hoce?

donwlayco

...kada budem dobio dozvolu postavicu adresu, Jagodina jutro 04/11/2010

https://www.youtube.com/watch?v=Sk5StpwiF6U

Alkar

Izuzetan kvalitet slike. Koliko takvih kamera ima po gradu?

autentik

Mac

Ja sam isprobao taj ZOVI ME i extra je, kad sam ga ja probao ima je 600 KB download i 600 KB upload.