Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Ubijen Drekavac u Majuru kod Jagodine

Započeo autentik, 09-08-2011, 12:19:18

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

autentik

El čuo neko da je sinoć ubijen drekavac u Majur kod Jagodine

čuo sam ali ne znam da li je proverena priča

autentik

Drekavac je biće iz mitologije južnih slovena. Verovanje je rašireno po istočnoj i zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Kosovu i Metohiji i Bosni.

Po legendi, drekavac je materijalna manifestacija umrlog, nekrštenog čoveka (po nekim pričama, mladog dječaka), koji ne može da nađe mir, pa proganja one koji su mu zgrešili u životu. Kako predanja kažu, drekavac je malo, dlakavo stvorenenje, slično životinji aj-aju, koje neprestano gazi na sopstveno krzno, a potom urla mešavinom plača i vučjeg zavijanja. Najčešće se šeta po grobljima, a žrtve davi u snu. Jako se plaši svetlosti, iako ne može biti uništeno dok ne nađe mir. Moderna verzija drekavca liči na mešavinu psa, mačke i lisice, a bilo je i verzija ptičjeg oblika.

Drekavac se javlja uglavnom noću, u rano proleće. Nije dokazano da se plaši pasa. Najviše je viđan u Istočnoj srbiji, u skorije vreme u okolini Zaječara, a viđen je i u okolini Zlatibora.
Postoji verovanje da drekavac "dreči" cele noći u okolini kuće onog ko će umreti.

autentik

krimortus

ahahahahaahahahahahh

ne zasmejavaj me

jelenkos

Autentik,kao prvo,se ti zezas il si ozbiljan?Ako si ozbiljan,otkud ti takva informacija?

jelenkos

E da..hvala ti jer si zasluzan sto sam se malo zabavila na netu trazeci neku blizu pricu o tim bicima..evo stranice pa citaj..zabavi se

https://www.wix.com/drekavac/drekavac

autentik

Stvarno ljudi, dosli iz Beograda verovatno iz nekog instituta za proucavanje i odneli ga, a ovog coveka sto ga ubio i slikao je verovatno zabranjeno da o tome vise govori

to je danas JAVNA TAJNA, i slobodno mozete da porverite pricu od bilo koga iz sela MAJUR ili kolonije

Alkar

I ja sam cuo za ovaj slucaj. Neko je cak slikao i ove iz instituta sto su odneli drekavca

Evo slike

jelenkos

Citat: autentik  09-08-2011, 19:15:52
Stvarno ljudi, dosli iz Beograda verovatno iz nekog instituta za proucavanje i odneli ga, a ovog coveka sto ga ubio i slikao je verovatno zabranjeno da o tome vise govori

to je danas JAVNA TAJNA, i slobodno mozete da porverite pricu od bilo koga iz sela MAJUR ili kolonije

Ko je tebi preneo to?

autentik

ma proverena prica 100%

trazim da se dokopam nekako slike...

jelenkos

luksa

Nemoguce, pa svi znaju da drekavac zivi u Svojnovo. Jedino ako je zalutao u ovaj kraj

krimortus

ja sam na Koloniji i niko nema pooooojma o tome...

reksys

Xaxaaxa,e svasta!!!
Da nije to genetski modifikovan vučjak pobegao iz naseg zoo vrta?!!
Ljudi da li vi primecujete koliko ima pasa lutalica po gradu!!!
E oni se medjusobno ukrstaju, moguce da je tako ispalo nesto cupavo sa velikim zubima....

autentik

jelenkos

autentik

ne mogu da nadjem tog coveka sto je slikao... ali sam posvecen tome i trazim ga... videcemo

krimortus

Fanta

Garant je nas gradonacelnik bio u prvim borbenim redovima u akciji "Ubiti drekavca"

jer njegov narod niko ne sme da plasi   :aq18: