Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Pavle Vujisić - Otvoren tajni sef Pajine životne avanture

Započeo Svilena, 16-06-2009, 12:37:43

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Svilena

Uskoro knjiga o našem čuvenom glumcu Paji Vuisiću - Otvoren tajni sef Pajine životne avanture

Dokumentarni roman o životu kultnog filmskog glumca Pavla Vuisića ,,Posle fajronta", autora Aleksandra Đuričića, u izdanju VBZ Beograd i ,,Blica", pojaviće se 22. juna. Dvadeset jednu godinu posle smrti kultnog glumca Pavla Vuisića, prvi put je otvoren tajni sef njegovog života.

,,Posle fajronta" je svojevrsna antologija glume, boemije i jedne velike ljubavi. Vešto napisana saga o glumcu koji je bio savršeni tumač jednog mentaliteta i podneblja rezultat je svedočenja njegovih najbližih prijatelja koji su sa njim lumpovali, alasa koji su bili veliki poznavaoci ovog umetničkog skitnice i velikana glumišta, koji priznaju da je Pajin flert sa filmskom kamerom bio esencija sedme umetnosti. Posebno suptilna i iskrena je priča supruge Mirjane.
Na stranicama ove knjige smenjuju se smeh i suze, kafanske i filmske tuče, razotkriva se odnos među filmskim zvezdama, prepliću se kulinarski recepti i intimna pisma. Ova bogato ilustrovana romansirana biografija, koju su mnogi pre izlaska proglasili bestselerom, bez sumnje je svojevrsna avantura kroz našu bolju prošlost.
Boem i ljudina, Vuisić je živeo burno, punim plućima i iza sebe ostavio bezbroj anegdota i mudrih misli, koje Aleksandar Đuričić duhovito i verno ispisuje. Zanimljivo je da će VBZ kao regionalni izdavač omogućiti da se ovo štivo, osim u Srbiji i Crnoj Gori, nađe i u Bosni i Hrvatskoj. Knjigu će osim u knjižarama, čitaoci moći da kupe po vrlo popularnoj ceni od 349 dinara i na svim kioscima, a ,,Blic" će od 18. juna ekskluzivno objaviti feljton u nekoliko nastavaka.
https://www.blic.rs/kultura.php?id=97347

Ovo je moglo da ide i u temu - književnost, ali sam htela da ubacujemo klipove iz domaćih filmova sa njim  :xq011:

Svilena

SunđerBoba

Imam knjigu, ali od sveopšte strke, ne stižem da pročitam. Minus za mene  :xq010:

SunđerBoba

Znači, niko nije čitao ovu knjigu?  :aq24:

Ja sam juče počela. Nije loša, za potrošiti popodne. Podseća me na sinopsis za emisiju "Bardovi teatra" Nebojše Glišića.

Ivanka

Pa pročitaj u "Blicu". Žao mi je samo da nisu objavili celu.

SunđerBoba

Zanimljiva knjižica. Saznaš neke detalje koji ti ne bi pali na pamet nikada. Kao na primer da se Paja i Čkalja nikada nisu podnosili! Interesentno, kad se uzme uobzir kakva je euforija vladala oko "Kamiondžija".

Svilena

hm, zanimljivo... ko bi reko za njih dvojicu...
     ... ja tek sad dosla do knjige