Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Sta detetu nikada ne biste dopustili ?

Započeo autentik, 01-04-2006, 12:22:40

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

autentik

Dakle , Sta detetu nikada ne biste dopustili ?

autentik

Ajde ja da odgovorim sam sebi

Da lupa vratima u znak protesta

dobio bi šamar

Fanta

moje dete je prilicno razmazeno ali nikako ne sme da me slaze.

Black

anny

Citat: autentik  23-01-2007, 17:14:51

dobio bi šamar

-Los nacin

Schnuffel

Citat: autentik  23-01-2007, 17:14:51

dobio bi šamar
Pa to je baš drastična metoda. Zar nije žalosno? Dovoljan je razgovor i primeri od strane odraslih.

Natassa

Ivanka

bebironac

da se drogira naravno....to je pod br 1

celestina

Citat: autentik  01-04-2006, 12:22:40
Dakle , Sta detetu nikada ne biste dopustili ?
Hajde da malo filozofiram...dakle sebi ne bi dopustila da vlada nepoverenje medju nama,sa poverenjem koje sam stekla kod svog deteta,nisam u situaciji da on pokusava da radi stvari koje treba da mu branim...
Treba se potruditi i biti dovoljno mudar u ulozi roditelja,biti autoritet,biti prijatelj,doduse to svi i jesmo,ali detetu treba to pokazati na "pravi nacin",da ono ne dolazi u iskusenja,da svoje probleme ne sme da vam iznese.I dovede sebe u tesku situaciju,trazeci pomoc koje kud,jer se plasi od vas.Opet biti mudar prilikom davanja saveta,da to ne ispadne kao nametanje,pa da dete iz njima svojstvenih buntovnih osobina ne zele bas vas da slusaju.
Treba ga lukavo "navoditi"na pravi put,a da on ima osecaj da je to bas "njegov"izbor.To je tesko,znam iz iskustva,kao sto znam da mi se isplatilo svo ono vreme,"kada nisam imala vremena"da budem sa njim i pricam sa njim,a ja sam batalila "vazne"neke poslove,za koje se pokazalo da su i mogli pricekati,da bi svom detetu posvetila pola sata,sat vremena,jer je zelelo da prica sa majkom o nekim svojim zivotno bitnim stvarima,za koje mahom mozemo odmahnuti rukom i reci,"daj ne filozofiraj,nerviras me"
Nadam se da vas nisam ugusila. :aq09:

anny

Ti da nas "ugušiš" :xq006:?
Ja bih ti se zahvalila na savetima :aq29:, jer, još uvek, nisam u toj ulozi...

celestina

Pa eto moj sin i ja tako funkcionisemo...ali ja sam prvenstveno morala da ispravljam sebe jer uhvatila sam sebe na samom startu da previse vodim ulogu,autoriteta :xq008:
i stavila se u polozaj deteta,setila se svog detinjstva i strahova sta ce se desiti ako nesto uradim,sto ne treba :aq16:
znaci prvo sam sebe korigovala :aq29:

Svilena

.

autentik

Svilena

.

jagodica bobica

Nikada ne biste dopustili.....pa pre nego sto sam postala majka govorila sam da mnoge stvari necu da dopustim, i bas sam bila kriticar veliki , ali od kada imam svoje dete....tesko je reci...naravno, ne bih mu dozvolila da prosipa sok namerno ili da prevrce tanjire...ali deci moras stalno da pricas i objasnjavas zasto nesto ne smeju ili smeju...tesko pitanje

NameNo

Insistiram da mi govori istinu...kakva god bila...Mislim da roditelji svojim ponasanjem daju deci primer kakvi ce ljudi kasnije postati.ponasanje roditelja je faktor koji ih odredjuje... moje dete je punoletno,ne dozvoljavam da mi protivureci na drzak nacin,da  lupa vratima...kod nas je uglavnom sve pricom resavano,i brzo bi prihvatio svoje greske i ispravljao ih...ja sam takodje znala da se izvinim kad bih pogresila ili pogresno odreagovala...

zdravlje

paaa
meni bih dosta bilo da mu budem idol i da me ne psuje ili mrzi

a za sve ostalo:
dete je mozda moje, ali nije moj rob
i takodjer ima prava na svoj zivot
:aq02:

pe-tar

Nedavno sam postao deda pa sa interesovanjem pratim ovu temu. Za početak evo nekoliko bisera Duška Radovića: ,,Dajte mi dobro dete pa ćete videti kakav sam ja roditelj!"
                                           ,,Tucite svoju decu čim primetite da liče na vas!"
                             I najlepši: ,,Ako svojoj deci rešite sve probleme oni neće imati drugih problema sem vas!"

Luna

pa tvoje unuce ima roditelje da ga vaspitavaju,ti si imao svoju decu.
ovo si trebao da citiras kad su oni bili mali. :aq21:

inace,mnogo volim kad dede i babe vole u sve da se utrpaju ,ko da oni sto su stvorili decu neznaju nista!!! :aq16:
pustite bre te mlade da se sami snalaze i odlucuju kako ce sa sobom i svojom decom,vase je samo da se poigrate sa njima i pricuvate ih!
samo da gledate i cutite, a da se umasate ako vas neko pita za savet. :aq29: inace.....