Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Vodosnabdevanje

Započeo autentik, 12-09-2008, 21:54:30

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

autentik

U Ćupriji pored toga što je reka Morava uz sam grad

postoji problem sa vodosnabdevanjem

Čak se i dobar deo grada snabdeva iz Paraćinskog vodovoda

kada će taj problem biti rešen ?

Šta kažu Ćupričani na to ?

sonja

Mozda sutra,jer vec vise od      20 godina Cuprija kao grad odvaja poseban novac za novi vodovod,ali izgleda da sa svakom vladom ,novom,nekako uskoci i prevelika inflacija,pa se non stop skuplja izpocetka,ali mozda sutra se desi cudo....?

saba

Evo ovih dana je ponovo aktuelna tema VODOSNABDEVANJE.
Vec nekoliko dana deo Cuprije koji se snabdeva vodom sa Grze nema uopste vode. U pitanju je nekakvo zamucenje izvora i neispravna voda za pice.
OSTROKAVESMO i POSUGAVESMO NACISTO, MISLIM, NEMO SE LJUTITE, ALI....

Nova

Da li neko zna kada ce krenuti voda?

saba

Evo tek danas 16.03.2009 je vodosnabdevanje sa grze normalizovano. Cuo sam neke price da je zbog zamucenja doslo do hemijske neispravnosti vode, pa je zato i zatvoren dotok.
Slazem se sa tim da ukoliko voda NIJE ZA PICE, ne bude upotrebljavana, ali ne i iskljucena skoro 10 dana. Zar takav problem nije mogao da bude resen na nacin da se gradjani obaveste da vodu ne upotrebljavaju za pice i kuvanje vec samo za potrebe higijene. Opstina je mogla da donese odluku da se postave cisterne sa pitkom vodom da gradjani imaju vodu za pice i kuvanje, a da se "zamucena i neispravna" voda koristi samo za higijenske potrebe.
Dzaba sve mi ovo pisemo kada nema ko da cita.

saba

I PITAO SAM GA, e sad cekam da se moje pitanje odobri i vidi, i da se da zeleno svetlo za objavljivanje istog na zvanicnom sajtu opstine.

posmatrac

GOSPODINE PREDSEDNICE OPSTINE CUPRIJA

VEC VISE OD SEDAM DANA DEO CUPRIJE KOJI SE VODOM SNABDEVA SA GRZE, nije imao VODU ZA PICE I OSNOVNE HIGIJENSKE POTREBE.
Evo tek danas 16.03.2009 je vodosnabdevanje sa Grze normalizovano. Cuo sam neke price da je zbog zamucenja doslo do hemijske neispravnosti vode, pa je zato i zatvoren dotok vode sa grze.
Slazem se sa tim da ukoliko voda NIJE ZA PICE, ne bude upotrebljavana za pice, ali ne i iskljucena skoro 10 dana. Zar takav problem nije mogao da bude resen na nacin da se gradjani obaveste da vodu ne upotrebljavaju za pice i kuvanje vec samo za potrebe higijene. Javno preduzece "VODOVOD" i skupstina opstina je mogla da donese odluku da se postave cisterne sa pitkom vodom da gradjani imaju vodu za pice i kuvanje, a da se "zamucena i neispravna" voda koristi samo za higijenske potrebe. A opet i tu postoji jedan problem, kako sve to javiti gradjanima Cuprije, kada se gradska radio i TV stanica vidi samo preko kablovske televizije, a nju nema najmanje 50% stanovnika grada, a ako zwelite da je vidite putem antenskog sistema MUCAK nema sanse jer se uopste i ne vidi, pa samim tim i ne postoji mogucnost obavestavanja (SVIH) gradjana grada o takvim stvarima.
Dzaba sve mi ovo pisemo kada nema ko da cita. Zar niko od 100-nak radnika SO Cuprija i bar 180 radnika KJP "USLUGA" nije razmisljao ma ovakav jednostavno resiv problem.
Hade da vas sada cujem, prvo Vas kao predsednika opstine, pa onda i radnike i nadlezne u opstini pa i sve radnicke USLUGE, koje cete sad opravdanje i razloge naci..........

Poštovani gospodine Radojkoviću,
Što se tiče zatvorenog dotoka vode sa izvorišta Sveta Petka, mi nismo u mogućnosti da utičemo na odluke republičkog sanitarnog inspektora, po čijem je nalogu dotok vode sa tog izvorišta zatvoren. Cisterna sa vodom je u toku vikenda 14-15.mart 2009.g bila postavljena u najugroženijim delovima grada.
JP "RTV Ćuprija" se vidi i bez kablovske televizije. Antenski sistem je postavljen na Gilju i potrebno je da građani svoje antene usmere u tom pravcu. Signal jeste slab, ali u ovom trenutku opština nema dovoljno sredstava za finansiranje dodatnih pojačavača, da bi signal bio odgovarajuće jačine.

Borivoje Kalaba, dipl.ing.el.
Predsednik opštine Ćuprija
:aq17:
Kada pitas pravog coveka na odgovarajuci nacin, onda i dobijes odgovor.
Forum nije za ovakva pitanja, vec zvanican sajt.
:xq011:

saba

Da ovo sto je objavio posmatrac (I SA PRAVOM NOSI OVO IME - SVE POSMATRA I VIDI) jeste moje pitanje koje sam uputio predsedniku opstine Cuprija, na zvanicnom sajtu opstine, i ono dole je njegov ODGOVOR.
Mogu vam reci da sam se BAS ZACUDIO da je odgovoreno na moje pitanje, a verujte mi mislio sam da ce da zavrsi (TO MOJE PITANJE) u korpi za otptke. Eto sada ko zeli moze i na zvanicnom sajtu Cuprije na:  https://www.cuprija.rs/lokalna-samouprava/predsednik_opstine/31.html  da postavi pitanje predsedniku opstine, a eto objavljeno je i ovde na autentiku, i nije zgoreg da se vidi i ovde.
Sa odgovorom naravno nisam zadovoljan, jer sto se tice vodosnabdevanja javno preduzece vodovod je u nadleznosti opstine Cuprija, i naravno da bi predsednik opstine TREBAO da zna kakve ugovore i sta je sklopljeno sa vodovodom Paracin, koji nam ustupa deo vode sa grze, a i da naravno u dogovoru sa direktorom VODOVODA CUPRIJE, na vreme preduzima potrebne korake, da mu gradjani ne budu zedni i strokavi
A sto se tice RTV CUPRIJA, ja i nemam kablovsku TV, jer sam nezaposlen, i nemam odakle da placam kablovsku TV, cak ni ovu drzavnu ne placam koja ide uz racun za struju, a nisam ni racun za struju izmirio u zadnja dva meseca, a TV CUPRIJU gledam preko antenske TV, i antena mi je i okrenuta prema repetitoru koji je u pravcu u kome je i Gilje gde im se nalazi repetitor, ali je prijem OCAJAN, pa nemoze covek nista da vidi od silnog snega i sustanja,
A opet da kazem da je i RTV CUPRIJA u nadleznosti opstine, i ona i treba da vodi racuna da se RTV Cuprija vidi u CUPRIJI, i da bude u sluzbi NARODA.
A i gospodin KALABA, ako nije sposoban da sve te stvari kontrolise i poboljsa, zasto se prihvatao mesta predsednika opstine.
NEKA DA OSTAVKU I NEKA SE POMERI, PA NEKA IZABERU BRATE NEKOG MLADJEG, AGILNIJEG, I SPOSOBNIJEG.

osica

I opet nema vode, i juce, i danas........ zamutili se izvori.........
Neko nam ga opasno muti..........
A nema ni cisterni sa pijacom vodom....... ne radi vodovod nedeljom, vikend, odmaraju ljudi.
A nisu ni obavesteni da u Cupriji nema vode.
nema ga ni predsednik opstine. I on neobavesten.......

jocacana

EVO I DANAS NEMA VODE SRAMOTA,KAO DA SMO U 19 VEKU.DA NIJE REKE OVDE RAVANICE  DA ZAHVATAMO VODU , DA IZVINETE USMRDELI BI SMO SE.

posmatrac

Bunari na "Strelistu" su oduvek bili promasaj, izvoriste "Nemanja" nikada nije zavrseno, a 40% vode sa Grze podrazumeva i 40% ucesca u troskovima odrzavanja ovog sistema.
Posebno je pitanje zasto niko nikada nije odgovarao zbog toga sto "Nemanja" nije zavrsena i sto nema filtera za preciscavanje plitkih izvora. Naravno, spomenik na Dobricevu u vidu rezervoara za vodu, ostaje za neke hrabrije klince koji ce da postave pitanje odgovornosti.
Ovako, svi kukaju da nemaju vodu, a niko nema hrabrosti da krene u borbu da se utvrdi istina.

osica

I ti spadas u tu grupu "niko"......

posmatrac

Citat: osica  06-03-2010, 23:17:09

Zabluda - "posmatrac" na forumu je samo posmatrac na forumu!

Alkar

Citat: posmatrac  06-03-2010, 19:34:13
Posebno je pitanje zasto niko nikada nije odgovarao zbog toga sto "Nemanja" nije zavrsena i sto nema filtera za preciscavanje plitkih izvora...

Ovako, svi kukaju da nemaju vodu, a niko nema hrabrosti da krene u borbu da se utvrdi istina.

Citat: osica  06-03-2010, 23:17:09

U prvu ili u drugu?

posmatrac

Jednog lepog dana ili mozda kasnije, otkrice se sve tajne oko vodo(NE)snabdevanja u Cupriji.
Treba docekati i to.
Secam se kako je pre par godina u Javnom tuzilastvu u Cupriji zastareo postupak oko lopovluka u opstinskom budzetu. I onda ostase pare kod nekih (ne smem da kazem kod lopova), a Cuprija i dalje nema vodu, trotoare, parkinge, ..., puteve....