Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Da li verujete u reinkarnaciju?

Započeo autentik, 31-03-2006, 16:53:44

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 70 gostiju pregledaju ovu temu.

anny

Citat: bebironac  26-07-2008, 20:03:53
pa shvatila sam salu anny, "to ti mislis" je bila sala na salu....pamtim ja ranije postove i znam da si se setila toga i sad se samo namestilo da se nasalis na kontu ranijih dana...pozdravljam svaku salu...

a sto se tice toga " sreću i odgovore na svoja pitanja tražimo upravo ovde gde smo..." bas se i ne odnosi na ovu temu,tesko je da ce neko razumeti reinkarnaciju na nasim prostorima i u nasoj religiji,ipak je to srz istocnjacke kulture i religije....
Da,ali ko želi da traga za takvim stvarima to može učiniti upravo ovde i sada...I ja sam sa prostora Srbije, ali imam drugačije poglede na život, i na život nakon života... A da se nisam upoznala,fizički, sa drugačijim kulturama.
Iz postova vidim da si jako pametna devojka...Odlično rezonuješ(Ovo ne shvataj kao šalu). Pozdrav...

autentik

Naravno, pa ja ću da budem opet neki radnik koji radi po ceo dan

Dak

Citat: autentik  30-09-2010, 01:59:14
Naravno, pa ja ću da budem opet neki radnik koji radi po ceo dan

...i vise neces da pravis forum u rezedo boji:)

autentik

Zigeuner

Neko ovde rece da je je covekova dusa i telo jedna celina, pa kao takva i nastaje i nestaje. Slazem se, ali i pitam se ... dusa je stanje svesti. Malo dete do svoje trece godine je nesvesno jer nije svesno svoga postojanja i ne pamti. Dakle ono je slicno zivotinji ili biljci. Proizlazi da  svestan covek, dakle covek sa dusom nastaje ne rodjenjem vec svojim daljnjim razvojem. S tim u vezi reinkarnacija je razumljiva jer ona podrazumeva pojavljivanje sebe samog u nekom drugom obliku zivog bica. To moze da bude kit ubojica ili cvet runolist ali isto tako i mala beba koja ce se daljnim razvojem pretvoriti u coveka svesnog svoga postojanja - dakle coveka sa dusom.
Ali koje koristi imam ja od toga ako nisam svestan svoga bivseg postojanja, odnosno ako nema kontinuiteta izmedju danasnjeg i proslog "zivota" kao i onog iz neodredjene buducnosti.
Reinkarnacija, dakle ako i postoji besmislena je a ako je nesto besmisleno, to dakle i ne treba da postoji.