Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Biti Srbin u Svetu

Započeo autentik, 18-04-2007, 15:13:51

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

autentik

da li mislite da nas baš ne vole previše - >  kad kažete nekom koje ste nacije ?   :aq15:

groucho

Pa da.Naravno da nas ne vole.Ali to je sve.ono sto kazu,propaganda i na ovome svetu,ono sto kazu nije istina.....xe-xe-xe....Mislim da je onaj lik sa klipa lepo objasnio ovu problemariku.
Ali salu na stranu,mislim da je to ipak istina i da ne uzivamo bas neki kredibilitet.Da li je to propaganda stvarno ili nismo u stanju da realno sagledamo stvari,ne znam.
Uostalom i Dzordz Kluni je jednom prilikom izjavio da ga je sramota da se van SAD-a izjasni kao Amer zbog politike koju sprovode.Pa ja sad pitam,da li je i to propaganda ili stvarnost?

autentik

Mislim da je veoma teško  - svi te gledaju kao teroristu

ali me zanima šta misle  naši u Dijaspori  - opet oni mogu da daju najmerodavniji odgovor

the fly of navigator

hahahh.zivim u becu,i kad budem imala decu,ako Bog da,pricace nemacki.muka mi je od cigana i ciganskog ponasanja.nisam rasista ali ima ih previse kao i seljaka koji su dosli da rade i da se ponasaju kao u svojoj zemli.pa nije cudo sto nas mrze.

ribica

Sto se tice Amera,ma njih boli uvce odakle smo i sta smo,vazno im je da imaju ispred sebe TV :aq27:,pizzu,coca-colu i chips.

autentik

bilja

Citat: ribica  18-05-2007, 05:24:08
Sto se tice Amera,ma njih boli uvce odakle smo i sta smo,vazno im je da imaju ispred sebe TV :aq27:,pizzu,coca-colu i chips.

100% tacno

ja zivim u americi i nikog ne boli uvo ko sam ja, sta sam, i koja mi je vera.

ribica

E,Biljana bas mi je drago da si to i ti videla...u kom gradu u Americi zivis? :aq04: :aq05:

Dada

Dozivljavaju nas onako kako smo zasluzili. Za losu reklamu sami smo krivi.

ookkii

pa mislim da nije bas tako, kad u Americi kazes da si Srbin oni te tretiraju kao nekog lopova,,,

zs

Citat: autentik  12-05-2007, 16:09:00
Mislim da je veoma teško  - svi te gledaju kao teroristu

ali me zanima šta misle  naši u Dijaspori  - opet oni mogu da daju najmerodavniji odgovor

ko te gleda kao teroristu? to su samo fraze. gledaju te upravo onako i onoliko koliko vredis, sta si dobar na racunu i sta znas. mnogi i ne znaju gde je ta srbija, niti ih se to tice

Ivanka

Slovenija je bliže i tu se zna gde je srbija. Nikada nisam imala problema oko toga. Odmah sam im objasnila da sam Srpkinja a ne Bosanka i da ne dozvoljavam da me zajebavaju. Mislim sa odpočetka moraš da zauzmeš stav, da si ponosan na to što jesi i drugi će to da poštuju,

ribica

Citat: ookkii  27-08-2007, 21:13:50
pa mislim da nije bas tako, kad u Americi kazes da si Srbin oni te tretiraju kao nekog lopova,,,
Zavisi gde,ne znam,ovde gde ja zivim ima dosta Srba,Bosanaca i Hrvata,vrata su nam svuda otvorena,ako zelis da radis i dobro znas jezik...Mogu slobodno da kazem da nas postuju,jer smo vredan narod i brzo ucimo.Ameri(kazem ovde u Az)dosta posecuju nase sabore i zeljni su da nauce nesto novo,(npr.kada se proslavlja Srpsko vece)o nasim obicajima,kulturi,da probaju nasu raznovrsnu hranu...i tako.Videla sam to,zato i pisem

helvetia

Citat: groucho  18-04-2007, 15:44:10
Pa da.Naravno da nas ne vole.Ali to je sve.ono sto kazu,propaganda i na ovome svetu,ono sto kazu nije istina.....xe-xe-xe....Mislim da je onaj lik sa klipa lepo objasnio ovu problemariku.
Ali salu na stranu,mislim da je to ipak istina i da ne uzivamo bas neki kredibilitet.Da li je to propaganda stvarno ili nismo u stanju da realno sagledamo stvari,ne znam.
Uostalom i Dzordz Kluni je jednom prilikom izjavio da ga je sramota da se van SAD-a izjasni kao Amer zbog politike koju sprovode.Pa ja sad pitam,da li je i to propaganda ili stvarnost?
groucho nepricaj gluposti kada to nije istina,jer stranca ne zanima koja si nacija, njega zanima kakav si covek i koliko vredis i kako se ti ponasas.ovo govorim posto sam se uverio jer nekoliko godina idem u svajcarskoj za vreme godisnjeg odmora. stranca zabole k...c koje si ti nacije. versten?

opajdara

"Verstehen?" solltest Du schreiben  :aq21: Ima Svajcaraca koji ne vole strance i puni su predrasuda, ima Svajcaraca koji su cool i cene te onoliko koliko zaista vredis, nebitno odakle dolazis. Sve zavisi na kakvog naletis. I sa kakvima su oni dolazili u kontakt da bi stekli takvo misljenje.

zs

Citat: opajdara  24-10-2007, 18:28:30
"Verstehen?" solltest Du schreiben  :aq21: Ima Svajcaraca koji ne vole strance i puni su predrasuda, ima Svajcaraca koji su cool i cene te onoliko koliko zaista vredis, nebitno odakle dolazis. Sve zavisi na kakvog naletis. I sa kakvima su oni dolazili u kontakt da bi stekli takvo misljenje.

vidis sa mu ni srpski nije bolji od nemackog :)

nikkola88

Ja zivim u Junoj Africi. Ovde je bas super jer niko nema pojma gde je Srbija. A i nema mnogo budala iz Srbije, pa se brojimo kao zanatski narod. Usput i ne volimo Engleze, pa se uklapamo u vecinsku populaciju.

Nikola

Dak

Ja sam u Norveskoj.Ni ovde masa ljudi ne zna ama bas nista o Srbiji!Neki misle da smo bili u sastavu Rusije,drugi ne znaju ni toliko.Imaju i odgovor na to zasto ne znaju,jer kad su ucili geografiju,ucili su samo zemlje zapadne Evrope.Bas ih nista nije briga,niti im sta smeta.

kety

ljude gledaj kao ljudsko bice koje hoda na zemlji,gledaj ga kao coveka i ono sto ima u sebi a ne na sebi,a ne koje je religije.Samo oni koji ne postuju svoje obicaje nece postovati ni tudje.ljudi su razliciti i naravno da nece svi biti isti i deliti isto misljenje ali svako ima prava na svoje.BITI SRBIN U SVETU trebas se ponositi jer su srbi sposobni ,snalazljivi i vredni licno pisem iz iskustva jer sam u canadi i mislim da se srbi super snalaze u svetu bar u vecini slucajeva

sonja

Hajmoi dragi moji  u Garderen u subutu!
Daje se parastos nasim izginulim vojnicima u prvom ratu,u subotu u 14.00h,Garderen ,Holandija.
ja bih ovom prilikom da pozovem sve ljude  dobre volje i koji zive u  Holandiji  da nam se pridruze.Nije lose biti Srbin u svetu.Ja sam ponosna zbog toga!,