Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

ZNACAJ FAKULTETSKE DIPLOME.IMA LI GA??

Započeo Mac, 22-06-2007, 22:59:52

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Alkar

U normalnij zemlji ovakvo pitanje se ne postavlja. Ali u "zemlji seljaka na brdovitom Balkanu" je sve moguce.

MASIRAM GASTARBAJTERKE

Lepo reče posmatrač da je diploma fakulteta samo preduslov za sve ostalo. Znači u zemlji Srbiji može da znači ali i ne mora.

A čuo sam da je jedan profesor u ŠUP-u u Ćupriji pričao učenicima šta znači reč drvo.

DRVO

Pričao im je:

AKO UČIŠ BIĆEŠ OVO PRVO A AKO NE UČIŠ BIĆEŠ OVO DRUGO !

:aq24:

zdravlje

Citat: MASIRAM GASTARBAJTERKE  10-04-2009, 00:39:29

DRVO

Pričao im je:

AKO UČIŠ BIĆEŠ OVO PRVO A AKO NE UČIŠ BIĆEŠ OVO DRUGO !

:aq24:

:aq24: :aq24:
dobra fora

MASIRAM GASTARBAJTERKE

NameNo

Mislim da je suvisno diskutovati o znacaju fakultetske diplome.............

zdravlje

Citat: opsena  01-06-2009, 20:59:21
   Mislim da je suvisno diskutovati o znacaju fakultetske diplome.............

:aq07:

Maza

Visoko obrazovanje i diploma su jedan stepen strucnosti vise i, nazalost, ljudi sa VSS cesto su manje intelektualci nego ljudi sa nizim stepenom obrazovanje. Intelektualac je neko je inventivan, inovativan, spreman da se dozivotno usavrsava, da prati trendove i dostignuca u svojoj struci i sire, da bude informisan i ima siroke vidike,da putuje, da zna jezike.
Covek sa diplomom, a sa malogradjanskim mentalitom nije intelektualac.
Nazalost, sto se materijalne satisfakcije tice , kod nas zarada cesto nije proporcionalna obrazovanju sto demotivise mlade da se usavrsavaju.
Medjutim, mi koji smo, mozda pogresno vaspitani, nauceni smo da je ugled znacajniju od para, a sad koliko je to dobro, to nije tema dana...
Verujem da ce doci bolja vremena za nas sa VSS, a ako ne dodju, onda cemo mi potraziti bolje prostore, kao sto su mnogi moji drugovi sa fakulteta uradili 90-ih kada je bio "brain drain"-najveci odliv mozgova, nije ni cudo sto su nam bezmozgovi na vlasti,kada su se najveci mozgovi "odlili", a oni kvalitetni intelektuaklci koji su ostali ne zele da se prljaju politikom...