Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Psi Lutalice U Jagodini?

Započeo LaraCroft, 18-12-2008, 14:03:28

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 12 gostiju pregledaju ovu temu.

pe-tar

Mene će teško da ujedu jer ih se ne plašim. Plaše se oni mene.

Luna

Jos bolje,nemas nikakav rizik.....probaj  ovako,ako ti krene mozes i Agenciju da otvoris !
Mozes i za neki kredit da konkurises kod drzave...kao mladi pocetnik u poslu!  :xq009:
Ovde nema lutalica po ulicama,nema nigde ni macke , a mogla bih i ja....

pe-tar

Predlažem ortačku firmu ,,Rent a dog"! Potovarim nekoliko komada jagodinskih avlijanera u gepek pa pravac - Paraćin! Oni izujedaju nekoliko komada građana (uz obavezno prisustvo dva svedoka) pa ih lepo vratim u Jagodinu. Naravno, moram da prođem kroz Ćupriju i, ako može, i tu ostvarim neki profit! Pa i u Mijatovcu, što da ne? Jedan ugriz = 50 000 a meni samo 10 %! Za mesec dana ima da zaradim moju godišnju  fabričku platu!

Ivanka

Ma što da se bakćeš s kučići, sam ih izujedaj i uzmi veći procenat. Npr 20%

larrys

Evo kako su to Podgoricani jos 2007.godine resavali........

"Psi-lutalice u emigraciji
   21.02.2007

Pedeset pasa lutalica iz Podgorice imaće tu sreću da svoj dom dobije u Nemačkoj, gde će ih primiti novi vlasnici.

Lutalice će tako za sobom ostaviti "kolektivni smještaj" u azilu za napuštene pse na Vrelima Ribničkim kod Podgorice. Psi će, kako je dogovoreno sa nemačkom organizacijom za zaštitu životinja ETN, u maju ove godine specijalnim kamionom biti prevezeni u Nemačku, a tamo će ih čekati vlasnici kojima je dosta rasnih pasa.

Ljudi na Zapadu, priča koordinator za udomljavanje pasa lutalica pri podgoričkom Društvu za zaštitu životinja Aleksandar Šćekić, upravo traže pse mešance jer su oni pogodniji kao kućni ljubimci od rođaka "plave krvi".

Šćekić je rekao da će odlazak domaćih pasa u Nemačku pratiti posebne dozvole nadležnih organa iz Crne Gore, na četiri jezika, kao i drugi papiri.

Pre selidbe, psi, naravno, moraju biti sterilisani i vakcinisani, što će, kao i troškove transporta, platiti ETN. Trošak će po jednom psu iznositi oko 60 evra. Samo za analizu kompletne krvne slike treba da se plati oko 35 evra.

Psi će biti i "čipovani", a već su pripremljene njihove fotografije, kako bi se budući vlasnici sa svojim ljubimcima upoznali pre nego što ih uvedu u kuću. Psi ne mogu biti stariji od sedam godina.

Ideja za transfer pasa u inostranstvo javila se kada je Nemica Renata Hajman, koja je prošle godine boravila u Budvi, videla veliki broj lutalica.

Dirnuta njihovom žalosnom sudbinom, posetila je i azil za pse kraj Podgorice. Kad se vratila u Nemačku, o tome je obavestila ETN i tako je počela akcija udomljavanja pasa.

Oko 20 pasa ranije je, pojedinačnim dogovorima, našlo dom u Švajcarskoj. Aleksandar Šćekić je ohrabren. Nada se da će potražnja za domaćim mešancima, koje uglavnom progone na ulicama, biti veća i da će uspeti da mnoge pse pošalje u "emigraciju".

Vremena se očigledno menjaju. Nekad, a i danas, mnogim ljudima je cilj da odu iz zemlje, upravo na Zapad, a posebno u Nemačku, koja i dalje asocira, ako ne na lagodan život, a ono svakako na mogućnost dobre zarade.

Ljudima, međutim, sada baš i ne polazi za rukom da odu u neku zapadnu zemlju. Možda je i red da se psima, bar jednom, sreća osmehne pre nego ljudima; pogotovu što Crnogorci, prema Šćekićevim rečima, više vole rasne, a preziru domaće pse. "

Novine, Toronto

pe-tar

Eto ideje za Palmu: izvezimo 1000 pasa lutalica u Evropu po 10 evrića! To će biti taman za odžavanje narodne kuhinje!

Luna

Boze koja dirljiva prica  :aq25: ja se najezih!

Tako je isto jedna zamajana baba Nemica na Majorci nasla grdne domace dzukele,skupljala tamo od Nemaca pare da ih izleci od suge,buva.... i organizovala da ih "usvoje" njeni prijatelji ,poznanici...
Koji je to stalez ljudi koji ne moze odvojiti da kupi psa,i kako su se brinuli o njima moglo se ocekivati,jer su skoro  svi psi posle pompeznog ispracaja iz svog zavicaja,i preko boravka kod svojih pomajki i poocima u obecanoj zemlji,zavrsili u azilima,ovog puta nemackim.Tako ce biti i sa Crnogorcima,ako uopste dodje do toga.
Nedavno su to hteli da urade sa psima iz Rumunije ali im iz gore navedenih razloga nije dozvoljeno.

Nego,sta je sa sinterima? :aq15:

Svilena

.

ssslikar

ewo moram da napisem i ja koju..volim zivotinje..a ponajvise pse..ovde sam procitao nesto u cemu sam se pronasao..neko je napisao da je problem u ljudima koji su napadnuti?!kada se psi krecu u coporimu veoma su opasni..brane se i kidisu..obicno imaju predvodnika koji se brine o coporu..cesto napadaju i bez razloga..dovoljno je da neko potrci i to je idealna prilika za napad..Pre mesec dana napalo me je preko deset pasa..srecom sam prosao bez ujeda..ali samo zahvaljujuci kaputu koji sam nosio..skinuo sam kaput i rasirio prema psima..to ih je uplasilo..to je zadnje sto mi je palo na pamet da uradim..vec sam osetio kako mi oni sitniji grickaju nogavice dok je najjveci medju njima rezao i kidisao na mene..ovo desilo se na obali reke belice..uglavnom su to neke lokacije gde ih ima najvise..brinem za decu...iskreno..ne znam kako bi se neko dete snaslo na mom mestu..treba hitno resavati problem psa lutalica..ne zanima me na koji nacin..odobravam swe metode..toliko..

FLOYD

TO SE VEC RESAVA PAR GODINA UNAZAD I NIKAKO DA SE RESI......."ZASTITA ZIVOTINJA", I TAKO TO.......

pe-tar

E moj ssslikar, pazi da ti ,,ORKA" ne sedne za vrat! Bolje ti je da te ujede neko kuče nego da te oni tuže što si ga udario, ne daj Bože!

Dak

Citat: ssslikar  11-04-2010, 22:50:19
ewo moram da napisem i ja koju..volim zivotinje..a ponajvise pse..ovde sam procitao nesto u cemu sam se pronasao..neko je napisao da je problem u ljudima koji su napadnuti?!kada se psi krecu u coporimu veoma su opasni..brane se i kidisu..obicno imaju predvodnika koji se brine o coporu..cesto napadaju i bez razloga..dovoljno je da neko potrci i to je idealna prilika za napad..Pre mesec dana napalo me je preko deset pasa..srecom sam prosao bez ujeda..ali samo zahvaljujuci kaputu koji sam nosio..skinuo sam kaput i rasirio prema psima..to ih je uplasilo..to je zadnje sto mi je palo na pamet da uradim..vec sam osetio kako mi oni sitniji grickaju nogavice dok je najjveci medju njima rezao i kidisao na mene..ovo desilo se na obali reke belice..uglavnom su to neke lokacije gde ih ima najvise..brinem za decu...iskreno..ne znam kako bi se neko dete snaslo na mom mestu..treba hitno resavati problem psa lutalica..ne zanima me na koji nacin..odobravam swe metode..toliko..
Ja mislim da si ti imao neku suvu slaninicu u kaputu. Pa i ja bih te pojurio da sam gladan :xq051:

ssslikar

ssslikar

narezane 200gr...tako cesto nosim slaninu u dzepu...haha..

FKJGD

E ovo s`ovi dzukci bas postaje ozbiljno. Pre dva-tri dana je pored mene prosao CAPOR od desektak psa. na svu srecu samo prosao... dnevno vidjam minimum dva copora sto uopste nije normalno. Ko je uopste nadlezan za to?

autentik

Svilena

.

pe-tar

Društvo za zaštitu životinja.

FKJGD

Citat: pe-tar  10-05-2010, 20:06:36
                         Društvo za zaštitu životinja.

A gde je drustvo za zastitu ljudi(od zivotinja)?

MIK

Znas kako to ide, dok ne napadne to neko kuce, dete od tih nekih nadleznih  :aq29:......niko nece da mrdne. Vecinom se tako nesto ceka, da bi se reagovalo i ne samo za pse lutalice.
:aq28: