Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

EKV

Započeo autentik, 01-04-2006, 08:24:39

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 16 gostiju pregledaju ovu temu.

autentik

Secate li se jos uvek Milana Mladenovica ,izuzetan pevac, gitarista, kompozitor i tekstopisac rock-grupa "Sarlo akrobata", "Katarina Druga", i frontmen "Ekaterine Velike"?!
Pa Margita Stefanovic Magi,najlepsa Beogradjanka osamdesetih ?
Poslusate li jos njihove pesme poput "Par godina za nas" , "Ljubav" ,"Ti si sav moj bol" ,"Stvaran svet oko mene" , "Krug" ..?!?
Secate li se nekog njihovog koncerta ?

autentik_paracin

Sajt posvecen frontmenu grupe Ekatarina Velika - Milanu Mladenovicu. Ovde mozete naci reci skoro svih njegovih pesama koji su se nasli na albumima grupe EKV i Sarlo Akrobata.

https://fly.to/milan_mladenovic

dragnik

nasao sam mp3 live, pa, eto, slusam

autentik

Kako ne  

ne secam se  koncerta bio sam mali

Ali slusam EKV  kad
god stignem

to je grupa koja je promenila nesto u samoj muzici kod nas

dragnik

jeste
zasto je milan morao da bezi u inostranstvo?

dragnik

...jos uvek ti djavoli vire iz rukava
svaki nokat krije otrov ljubavi...

autentik

Neprevaziđeni EKV

dragnik

Margita je svojim klavijaturama davala poseban smek muzici EKV-a
A i pojavom

dragnik

MarimJa

O Milanu Mladenoviću

Milan Mladenović rođen je 21. septembra 1958. godine u Zagrebu. Otac Spasa, oficir JNA, rodom je iz Kruševca, a majka Danica (rođ. Puharić) iz Makarske. Do svoje šeste godine Milan je živeo u Zagrebu, a zatim se preselio u Sarajevo, za koje je rekao:
,,Sarajevo je verovatno mračno uticalo na mene. Bio sam strašno ratoboran, istinoljubiv, mali, ovolicki, i stalno sam se tukao sa starijima od sebe. Oni su me, naravno, mlatili i tako sam ja dolazio kući krvav, plačući, i to je trajalo tih šest, sedam godina koliko sam živeo tamo... Bio sam klinac sa naočarima i nosio tango-gitaru ispod miške. Odlazio sam na časove kod čuvenog Gari Garinče. Od njega sam naučio neke akorde. Posle sam se preselio u Beograd (1970). Stalno sam svirao, pravio neke pesmice. A onda, kad sam upoznao Gagija, nastalo je Limunovo drvo..."
Krajem sedamdesetih, trojica gitarista: Dragomir-Gagi Mihailović i dva Milana (Stefanović i Mladenović) osnivaju rok-grupu Limunovo drvo; priključuju im se Goran Kovinčić i Dušan Dejanović-Džindžer (bubnjevi), koga kasnije zamenjuju Ivan Vdović-Vd, tada učenik trećeg razreda gimnazije. Svirali su na gitarijadama u Žarkovu i Železniku, u Bloku 45 (tzv. ,,ROK BLOK"), u Domu omladine, a održali su i dva samostalna koncerta u SKC-u. Poznatije numere Limunovog drveta bile su: ,,Da li se sećate?", ,,Sedmi krug", ,,Oko moje glave", ,,Limunovo drvo", ,,Ne veruj" i ,,Gubitak"...
Aprila 1980. u SKC-u, kao predgrupa Pankrtima, prvi put se pojavio Šarlo Akrobata, u sastavu: Milan i Gagi (gitare), Dušan Kojić-Koja (bas) i Ivan Vdović-Vd (bubnjevi). Posle tog koncerta u bendu ostaju Milan, Koja i Vd. 1981. godine izlazi album ,,Paket aranžman" - manifest beogradskog novog talasa, kompilacija pesama kultnih rokenrol grupa: Šarla, Idola i Električnog orgazma. Iste godine izlazi i solo album Šarla ,,Bistriji ili tuplji čovek biva kad...".  Po broju svirki bili su među najaktivnijim muzičarima u Beogradu...
Šarlo Akrobata, avangardni skup trojice mladih, talentovanih i nestašnih muzičara punih pozitivne energije, je ne samo doneo promenu u način razmišljanja o muzici, već je udahnuo duh 80-tih u celu Jugoslovensku kulturnu scenu.
Kao što to samo ponekad biva, Šarlo je postigao brz, do tada nezapamćen uspeh, a njihove pesme, i melodije i tekstovi, muzički spotovi vrlo brzo su poplavili kompletan Jugoslovenski medijski prostor.
Zajedno sa vršnjacima Električnim Orgazmom i Idolima, Šarlo Akrobata je doneo Novi Talas, na Beogradsku, i vrlo brzo Jugoslovensku muzicku i umetnicku scenu. Iako sam sastav nije postojao dugo, njihova ostvarenja su ostala veoma popularna u toku celih osamdesetih, a danas njihova muzika se sa pravom smatra obaveznom lektirom.
U proleće 1992., nekoliko vodećih beogradskih rok-muzičara: Milan, Cane, Gile, Švaba, Anton, Čavke, Borko i Jovec, stvaraju grupu Rimtutituki i snimaju pesmu ,,Slušaj vamo", s ključnim refrenom ,,Mir, brate, mir". Singl je objavio B-92. Više o tome saznaćete u sekciji PROJEKTI.
U proleće 1994. Milan odlazi u Brazil, gde zajedno sa Mitrom Subotićem-Subom snima poslednju ploču: ,,Angel's Breath". Po Milanovim rečima, ,,to je neka vrsta psihodeličnog samba-roka s balkanskim uticajem". Više o ovom projektu pogledajte u sekciji PROJEKTI.
Milan Mladenović umro je 5. novembra 1994. godine u Beogradu od raka pankreasa.

IN MEMORIAM

"U subotu 5. Novembra u Beogradu umro je Milan Mladenović i to ne od SIDE već od raka pankreasa koji ga je samleo za nešto više od tri meseca. Bili smo dobri drugari, učenici XI Beogradske gimnazije, osnivači "Limunovog drveta" i "Katarine II", studenti Filološkog fakulteta u Beogradu, muzičari i sve ostalo što vole mladi. Razgovarao sam sa njim pre dve nedelje i on je bio u dobrom raspoloženju, ako je za utehu, ali neke stvari su jednostavno, iznad ljudskih moći...Neka mu je slava i hvala..."
Dragomir "Gagi" Mihailović, San Francisco, USA. (Novembar 1994.)

autentik

bravo  za informaciju

al ne rece nam da li slusas

MarimJa

Da, da...Volim svaki put kad naidjem na neku njihovu i redovno je poslusam. Inace volim pesme koje imaju poruku.

autentik

ja sam prvi put cuo EKV   1996 godine na moru

Pesma   NEKO NAS POSMATRA

i uz tu pesmu smuvao  ribu, tako da sam je zbog toga zapamtio

hehehehe

MarimJa

Lepo :aq08:
Ja nisam nikoga smuvala uz njihove pesme, ali recimo dopada mi se "Ljubav"...Ja sam oduvek spavao s tvojim imenom na usnama
ti si oduvek spavala s mojim imenom na usnama
i kuda krenem, tvoja ruka u mojoj ruci
i kada zelim nesto da kazem, ja kazem mi

autentik

pa da,  skoro sve njegove pesme su veoma dobre i poznate

Dada

Autentik, 'ajde mi reci da pored EKV slusas i Cecu i Stoju i Mileta Kitica :O) 'Ajd, majke ti :O)

autentik

ne slusam to

ali volim da slusam Tozovca

heheheheh

sto pitas

Dada

Onako, javlja mi se  :aq07: Mnogi kao slusaju rock, punk, alternativu, al' kad arlaukne Stoja, Ceca, Viki, Biki etc odma' se skace na sto  :aq16:

Dada

Ej, nije Magi bila najlepsa Beogradjanka, bilo je daleko lepsih. I zdravijih. Prosto je tuga sta je uradila sebi.