Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Marksisticka filozofija

Započeo dragnik, 30-12-2006, 21:16:25

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 32 gostiju pregledaju ovu temu.

dragnik

"Garibaldi pozdravlja Parisku komunu, a u odsustvu je izbaran za èlana CK pariske Narodne garde."

U knjizi "Kako se Kalio Celik" videh da se glavni junak, pavel korcagin, odusevljavao Garibaldijevim podvizima

Italijanska jedinica u sastavu sovjetske Crvene Armije, koja je ucestvovala u oslobodjenju Jugoslavije 1944-45, zvala se "Djuzepe Garibaldi"

dragnik

recimo, u vreme pre milosevica, bile su ceste tuce izmedju jagodinaca, Paracinaca i Cupricana

Ko ode da juri ribe u drugom gradu, cesto popio patos...
To su mi pricali

dragnik

https://www.serbianunity.net/culture/library/kgb/trojanski.html

jeste, ruski oligarsi su prodavali ustasama oruzje u vreme embarga un na izvoz oruzja u sfrj
sto se tice rusa na slatini, milosevic ih je tamo pustio
i njih je ubijeno 12
nisu u pitanju samo "srpske crkve i manastiri" na kosovu
nego i teritorija, narod, infrastruktura, rudno bogatstvo, zdravstvene i skolske  ustanove...
pavkovic nije trebalo da se povuce sa kosova
moje misljenje

posledica je fasformiranje ostatka jugoslavije, okupacija, ekonomsko ropstvo

sta da se radi?

dragnik

sto se tice veza vol-strite i velike oktobarske revolucije,
u revoluciji je ucestvovala socijalisticka internacionala i radnicki i sindikalni lideri i dobrovoljci iz celog sveta, pa i iz amerike
to nije bila ona amerika makartisticke diktature, koja je unistila ljudsko u americi

dragnik

MY NAME IS DRAGAN M. NIKOLIC, AND I'M STILL ALIVE

dragnik

uporedite simbol etf-a u beogradu i ovaj kju-kluks-klanovski krst na donjoj slici, skroz levo

dragnik

https://hr.wikipedia.org/wiki/Selja%C4%8Dka_buna
ja sam i na ovome odrastao
jedna vrsta revolucije

dragnik

5264 posetilo ovu temu dosada

prema trzisnim zakonitostima, to bi trebalo da bude interesantno

poredeci sa posecenoscu njihovih tema

fore i fazoni

dragnik

elem, o seljackoj buni protiv strahovlade franje tahija, 1975-e je snimljen i film:
https://www.imdb.com/title/tt0070663/

dragnik

dragnik

zasto smatram slobodana milosevica izdajnikom?
pocetkom druge polovine osamdesetih, nisam bio u svetozarevu, nego sam bio nekoliko dana u brckom
i videh na tv-u, miting,
milosevic, marjanovic, neki od karadjordjevica...
milosevic i ono: "svedski sistem u srbiji"
ja sam odmah rekao svom ocu da tip nije normalan
zasto:
1. sr srbija nije bila nezavisna drzava, nego federalna jedinica sfrj;
2. svedska je po obliku vladavine monarhija, a sr srbija je bila republika, kao i sfrj
3. u sr srbiji je bio socijalisticki sistem, a u svedskoj drzavni kapitalizam, sa nesto vise socijalnih prava

trazili leba preko pogace
bilo nam je dobro i onako

dragnik

sr sbije pod vodjstvom slobodana milosevica se odrekao marksizma-lenjinizma, i time unesrecio rednicku klasu srbije i jugoslavije, kao i narod u celini

dragnik

hteo sam reci: sk srbije (savez komunista srbije)

dragnik

takodje zameram slobodanu milosevicu sto je 1998-e pustio medjunarodne posmatrace na kosovo, i ako je narod bio 97% protiv toga