Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Aforizmi Ninusa Nestorovića...

Započeo BROJ1, 25-06-2012, 14:37:57

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 8 gostiju pregledaju ovu temu.

BROJ1

Ми, Срби волимо истину, али никад нисмо били у озбиљнној вези са њом!

BROJ1

Како је могуће да смо толико дуго у нераскидивој  вези са нашом прошлошћу, а да још увек ништа не знамо о њој?!

BROJ1

Вођа је на сталној вези са Богом, а редовно се чује и са осталим колегама...

BROJ1

NIJE TAČNO DA NAJVIŠE PATE NAŠI LJUDI KOJI NAPUSTE SVOJU OTADŽBINU I ODU U BELI SVET. MNOGO VIŠE PATE ONI KOJI OSTANU U NJOJ.

BROJ1

AKO ŽELITE UŽIVO DA GLEDATE MRAK, DOVOLJNO JE DA UKLJUČITE VAŠ TELEVIZOR. U TOKU JE DIREKTAN PRENOS.

BROJ1

VEĆE KOLIČINE SMEĆA U NAŠEM GRADU PREVOZE KAMIONI. ZA MANJE SU I DALJE ZADUŽENI ISKLJUČIVO SLUŽBENI AUTOMOBILI.

BROJ1

SVAKOG DANA JA POPIJEM JEDNU RAKIJU ZA ZDRAVLJE. SVE OSTALE PIJEM ZA DUŠU.

BROJ1

ROBIJA NE MORA VIŠE DA SE SLUŽI SAMO U ZATVORSKIM ĆELIJAMA. MOŽE I U PARTIJSKIM.

BROJ1

PROŠLA SU ONA GROZNA VREMENA KADA SU SVE PRLJAVE POSLOVE ZA DRŽAVU OBAVLJALI KRIMINALCI. SADA JE SVE POTPUNO OBRNUTO.

BROJ1

U SRBIJI KIŠA I SNEG ČESTO PADAJU.
GOVNA RETKO.

BROJ1

SLUŠAJUĆI VOĐU SHVATIO SAM DA U NAŠOJ OPOZICIJI VIŠE NEMA NI DOMAĆIH IZDAJNIKA NI STRANIH PLAĆENIKA. OSTAO JE SAMO OBIČAN OLOŠ.

BROJ1

NAŠE NAJSTARIJE SUGRAĐANE OD BRAČNOG DRUGA SAMO SMRT MOŽE DA RASTAVI. OD BIRAČKOG SPISKA, NE MOŽE NI ONA.

BROJ1

Blic, 26.05.2019.

Petar Peca Popović
,,UVEK NAM OSTAJE SMEH"

,,...Neki dan dođoh do novih umotvorina Ninusa Nestorovića. Dužnost mi nalaže da neke od njih podelim sa čitaocima ove rubrike. Zaslužuju . Jedan je od žonglera asocijacija i kolažiranja citata koji se ne ustručavaju da ispolje svoju duhovitost kao angažman. Takva intelektualna pronicljivost, višeslojno značenje i poruke, lepota stila i volšebna darovitost... to je zbirka pažljivo redigovanih mikroromana. I dalje bravurozan po pitanju kalambura, Ninus svojim aforizmima ostavlja misaoni trag posvećen paradoksima savremenog života. Originalno i snažno književno delo kao sinteza literature i filozofije. Sve što Ninus radi samo je mala kap u okeanu našeg poraza. Ali, okean bi bez te kapi bio komplikovaniji za brodolomnike. Jeste da nas taj poker (Kesić, Žanetić, Ljubičić, Petrović i Ivanović)  uredno razgaljuje na televiziji, ali se ne smeju gubiti iz vida ni majstori iz Baljkovog ešalona. U zemlji gde svaka vrsta vlasti poprima formu bajne egzistencije, valja imati uvid u ispise ,,zaoštrenih pera" kao načina neslaganja i nemirenja sa primećenim ,,nelogičnostima" takvog društva i uspostavljene nesnosne stvarnosti..."

BROJ1

ИНТЕРВЈУ ЗА ПАРАЋИНСКИ БИЛТЕН из 2015.
- разговор са мном водио Миливоје Миленце Илић -

-Господине Несторовићу, замолио бих Вас да нашим читаоцима појасните Ваш СИВИ, пардон, CV. A ako Вам је лакше може и аутобиографија, без помињања марке аутомобила (немој више од 258 карактера, молим те).

Мој СИВИ (CV)... Живео сам у много градова (Смедеревска Паланка (у њој сам рођен), Младеновац, Нови Сад, Тузла, Београд, Параћин...). Два пута се женио, троје деце имам, две ћерке и сина (то су моја најбоља дела), написао сам пет књига афоризама, приредио антологију новосадског афоризама, преведен на разне језике, уврштен у многе антологије, награђиван... Радим као царински инспектор. Ето, то је тај мој СИВИ... П.С. Аутомобил немам, немам чак ни бицикл... Други ме возају!

- Неки чудни језици кажу да сте од увек били смешни. Који је био Ваш први афоризам и какав је био хонорар?

Никад нисам био смешан, бар сам се трудио да не будем... Ја чак и смех схватам озбиљно! Писање хумора и сатире је озбиљна ствар, није зезање! Мада га многи тако схватају...

- ,,Живот је масовна појава" , па како је бити  уколотечен?

Тешко је извући се из колотечине у Србији. Мораш да имаш много јаке мишиће!

-  Параћин је на Вашој животној мапи ушао у Гугл. Шта сте све ,,гуглајући ,, пронашли у Параћину?

Пронашао сам добре људе, добре пријатеље, нова јела и обичаје, инспирацију... Било је ту много доброг да се изгугла!

-  Кажу да је наша земља изузетно погодно тло за развој сатиричних форми, а најпре афоризма...

У праву си, али... Да ли Срби читају савремене српске сатиричаре? Да ли знају да наведу имена бар тројице  афористичара у Србији? Да цитирају неки њихов афоризам? Мислим да не... Заузети су читањем ремек дела наших великих естрадних звезда и жуте штампе!

- Некада су,говоре, сатиричари били угошћавани  по који дан у Падинској Скели, па у ,,Шуматовцу",  где им је све било плаћено. Ко данас плаћа добар афоризам? (Еј, ја сам лајковао сваки твој афоризам на Фејсбуку)

Било је и других дестинација на којима су летовали и зимовали сатиричари, не само Падинска Скела и Шуматовац... Надам се само да нећемо почети да плаћамо главом!

- Извини, али морамо да пређемо на Ти. Шта би Ти гледајући из Новог Сада поручио нама, Параћинцима?

Поручио бих вам да чувате и волите свој град. Да волите једни друге и да се смејете увек и свему, чак  и онда када вам ништа није смешно! Само на тај начин можете да победите све невоље и сачувате здрав дух!

Хвала, ал' што би рекли Моравци ,,Мож' да бидне, ал' не мора да значи"!

BROJ1

NINUS NESTOROVIĆ
84. GODINE OŠIŠANOG JEŽA
(Pozorište na Slaviji, Beograd, 5.1.2019.)

youtu.be/pRXXukBkY44

BROJ1

NAŠA DRŽAVA IMA DUPLO DNO. VLAST I OPOZICIJU.

BROJ1

NOKAT URASTA U MESO, A DUPE U FOTELJU. NOKAT JE LAKŠE IŠČUPATI.

BROJ1

NEZNANJE LEKARA PACIJENTI PLAĆAJU GLAVAMA. ZNANJE U EVRIMA.

BROJ1

NA GODIŠNJEM ODMORU NAŠ NAROD SAMO JEDE I ODMARA. JEDAN DAN JEDE, JEDAN ODMARA.

BROJ1

DINAR U SRBIJI JE VEĆ DUGO STABILAN. GLAVA NA RAMENIMA JOŠ UVEK NIJE.