:: Jagodina
:: Ćuprija
:: Paraćin
 
  :: Početna
  :: Kontakt
  :: Vreme
  :: Na današnji dan
  :: Kursna lista
  :: Horoskop
 
  :: Knjiga gostiju
  :: Pošaljite čestitku
  :: Preporučite nas
  :: Online časopisi
  :: Online igrice
  :: Online psiholog
  :: Sve vrste bolesti
  :: Kalendar svetskih dana
  :: Zanimljive poruke
  :: Zanimljivi linkovi
  :: Sva srpska imena
  :: Vicevi - humor
  :: Sanovnik - snovi
  :: Grupni Popusti - Akcije
  :: Slike poznatih ličnosti
  :: Stanovnici zemlje
  :: Šta sve treba jesti
  :: Tačno atomsko vreme
  :: Poslednji zemljotresi
  :: Srbi u svetu
  :: SOS telefoni
  :: Kraj interneta

 - Aforizam Dana -

Da li ste čuli za FRENCH BOX shop (Originalna francuska kozmetika) u Jagodini ?

  Jesam
  Nisam


Rezultati
  :: O nama
  :: Saradnici
  :: Cenovnik usluga
  :: Linkovi
  :: Internet zarada
Klikni gore. Srećno
  :: Banke
  :: Ambasade
  :: Air Serbia
  :: Pozivni brojevi SRBI.
  :: Razdaljine
  :: Gradovi Srbije
  :: Linkovi poznatih

Dodajte autentik u favorites, trebaće Vam !

 

Tajne dragog kamenja

Verovanje u uticaj dragog kamenja i plemenitih metala na čovekovu sudbinu vuče korene iz najstarijih vremena. Još u praistoriji, čovek je pravio amajlije i talismane u koje je ugrađivao "magijske materije". Sa takvim amajlijama, čovek je oduvek pokušavao da privuče pozitivne uticaje, a udalji one negativne.
Posebno mesto zauzimaju drago kamenje i plemeniti metali čije ih vrline, koje proizilaze iz njihove lepote, retkosti, iz njihove izuzetne čvrstoće i svetlosti, čine sličnim zvezdama. U astrologiji, svakoj planeti i svakom sazvežđu pripisuje se određeni dragi kamen ili plemeniti metal, koji odražava i koncentriše određene osobine, u skladu sa onim ko je rođen pod odgovarajućim znakom.
Vredi dodati i to da je moderna nauka, u određenim slučajevima, bila primorana da prizna kako su takozvane okaltne vibracije dragog kamenja realnost, jer potiču iz sudejstva hemijskih elemenata ili drugih svojstava samog kamenja.

*AKVAMARIN
- je dragi kamen onih, koji su rođeni u znaku škorpije, ali može ga nositi i ličnost rođena u znaku Bika.
Svojom zelenkastoplavom bojom podstiče osećanja vernosti i postojanosti i zato se koristi i kao amajlija koja učvršćuje vernost u zajednici i braku. Po starom verovanju smatra se da ima i lekovita dejstva, kod zapaljenja grla, creva, desni i jetre, kao i da pomaže kod zubobolje.

*AMETIST
- poznat kao "dobročini" kamen, posebno je vredan za ličnosti rođene u znaku Ribe.
Ovo je iskonski "kamen sreće", koji često krasi čak i prste visokih sveštenika. Poznato je njegovo umirujuće dejstvo, koje poboljšava raspoloženje kod bolesnih od nervoze ili histerije. Kao amajlija, štiti čoveka od pijanstva. Čini se da, ako se stavi na čelo bolesnima od neurologije, ista postepeno iščezava.

*BAKAR
- plemeniti metal vezan za ljude rođene u znaku Bika i Vage. Njegov magijski naboj je izvanredan. Dovoljno je reći da je, zbog svoje savitljivosti, bio prvi metal, koji je upotrebio praistorijski čovek. Danas je u modi nositi narukvice od bakra, za koje se smatra da otklanjaju razne bolesti, naročito reumatizam zglobova, zbog pretpostavljenih elektromagnetskih moći ovog metala.

*ĆILIBAR
- posvećen je ljudima koji su rođeni u znaku Lava; ima nepovoljan uticaj za rođene u znaku Bika. Vekovima se smatralo da ćilibar nosi u sebi mističnu energiju i lekovita svojstva, baš zbog osobine da privlači i sakuplja elektricitet oko sebe. Nošenje ogrlice od zrna ćilibara, po antičkom verovanju, zaštita je od bolesti.

*DIJAMANT
- ovo je dragi kamen rođenih u znaku Bika, Škorpije i ostalih znakova rođenih pod uticajem planete Marsa. Smatraju ga najmoćnijom amajlijom, simbolom sreće i vernosti u ljubavi, te se zato poklanja prilikom veridbi i venčanja. Dijamant je najtraženija amajlija, koja uspešno štiti od svakog zla. Kaže se da otklanja svaki negativni uticaj, ako se nosi na levoj strani tela, na koži.

*GRANAT
- divan kamen, crvene boje, koji postoji u ružičastoj varijanti, posebno odgovara ljudima rođenim u znaku Device, a nije preporučljiv rođenima u znaku Bika. Granat je, na istoku, najrasprostranjeniji talisman. Tamo ga smatraju simbolom vernosti i takođe poklanjaju prilikom veridbi i venčanja. Njegovi povoljni efekti su, kako psihološke prirode, jer stvara dobro raspoloženje kod onoga ko ga nosi, tako i fizičke, jer eliminiše razne vrste upala.

*HEMATIT (KRVAVI KAMEN)
- zelenkasti kamen protkan pirpurnom bojom, donosi sreću rođenima u znaku Škorpije i Bika, a ne preporučuje se ljudima koji su rođeni u znaku Raka. Specifično svojstvo ovog kamena je da podtiče hrabrost. Zato se kaže da štiti od opasnosti, posebno i ratu. Hematit je jedna od najomiljenijih vojničkih amajlija. Priča se i da zaceljuje rane. Da u tome ima istine potvrđuje savremena nauka, koja iz hematita izvlači jedan oksid, posebno efikasan kod teških oblika hemoragije (iskrvavljenja).

*KORAL
- ovo je kamen specifične vrednosti za ljude rođene u znaku Bika i Škorpije, ali se univerzalno koristi kao odbrana od uroka. Đerdan od korala, ogrlica koju nose mnoge devojke, naročito u području Mediterana, najbolja je zaštita od zlih duhova uopšte, a posebno od steriliteta. Odlična je amajlija za decu. U prošlosti se mnogo polagalo na lekovita svojstva korala, koji je, samleven u prah i pomešan sa vodom, lečio bolesti unutrašnjih organa.

*KRIZOBERIL (MAČJE OKO)
- dragulj rođenih u znaku Raka. Predivan, obično je mlečnobele boje, ali može biti i žućkast, ružičast, pa i smeđ. Smatra se snažnom odbranom od plućnih bolesti. I ne samo to: ima umirujuće dejstvo, tako da može koristiti čak i za lečenje umobolnih.

*LAZURNI KAMEN
- duboko azurne boje, ovaj kamen je amajlija ljudi rođenih u znaku Vage. Takozvani "dragulj radosti", koji produbljuju ljubav i prijateljstvo, korišćeni su kao lek protiv kožnih oboljenja, ali i protiv anemije, epilepsije, moždanog udara i svih vrsta srčanih bolesti.

*MALAHIT
- kamen intezivne zelene boje koji uliva nadu i spokojstvo, posvećen je ljudima rođenim u znaku Jarca. Verovalo se da je podoban za isceljenje starih rana kao i da, ako se stavi na zglobove, odstranjuje bolove koji potiču od reumatizma.

*ONIKS
- crne boje ili tamnomrke, sa belim žilicama, ovaj kamen je pod uticajem planete Saturna, povoljan je za ljude rođene u znaku Jarca. mnoge legende pripisuju mu nezdrave uticaje i izgleda da je nepovoljan za rođene u znaku Bika i Vage. Ovaj kamen navodno izaziva i pojačava depresivna stanja, prouzrokuje noćne košmare i razdržljivost svake vrste.

*OPAL
- dragi kamen koji garantuje, svojim prekrasnim šarenkastim izgledom, nadu i spokojstvo rođenima u znaku Vage i Bika. Posmatrajući opal mogu se zadobiti natprirodne moći, posebno u sferi predviđanja događaja ili pogađanja neizvesnih činjenica.

*RUBIN
- dragi kamen koji je najviše naklonjen ljubavnim vezama, naročito ljudima rođenim u znaku Jarca. Njegova svetlucava crvena boja podstiče i pojačava ljubavna osećanja, sjedinjava zaljubljene. Ne preporučuje se, ipak, preterano vatrenim i nerazumnim osobama. Može da prouzrokuje nesanicu i nervozu.

*SAFIR
- ovaj svetlucavi dragi kamen providne azurnoplave boje, koji kao da poziva na sabranost i meditaciju, preporučuje se rođenima u znaku Bika i Jarca. Jevreji su ga zvali "sveti kamen" - kao simbol ravnoteže i mudrosti. S' lekovite tačke gledišta najpovoljnije dejstvo ima na čulo vida.

*SELENIT (MESEČEV KAMEN)
- ovo je amajlija rođenih u znaku Raka. Svojim plavičastim prelivima smatra se da donosi sreću uopšte, naročito zaljubljenima. Tvrdi se da je lekovit za bolesti bubrega i pluća.

*SMARAGD
- jedan je od najlepših dragulja, koji ima veoma dragocena svojstva, naročito za rođene u znaku Raka. Njegova providna zelena boja uliva mir, daje nadu, pojačava svako osećanje, produbljuje strasti. Ima lekovito dejstvo na čulo vida, na pamćenje i nerve.

*SREBRO
- opšteprihvaćen kao najčistiji i najfiniji metal, u odnosu je sa četiri znaka Zodijaka: Blizancima, Rakom, Devicom i Ribama. Na njih ima izuzetno povoljan uticaj. Mnogi su narodi pripisivali srebru terapeutske osobine, a običaj je kako evropskih tako i azijskih naroda da se poklanjaju srebrni nakit i predmeti od srebra kao zaštita od bolesti i briga.

*TIRKIZ
- predivni azurni kamen, drag Veneri, povoljan je za rođene u znaku Bika. Simbol ljubavi i bogatstva i zato se često poklanja prilikom veridbe i venčanja. Uglavnom mu pridaju značenje "kamena sreće" i zato mnoge amajlije imaju u sebi tirkiz optočen zlatom, srebrom ili drugim plemenitim metalom. Kaže se da obuzdava svađe i učvršćuje prijateljstvo.

*TOPAZ
- kamen koji je specifično povoljan za osobe rođene u znaku Strelca, podstiče iznad svega sreću u ljubavi. Ovaj providno žuti dragulj, naročito kad je optočen zlatom, odlična je amajlija protiv uroka. Pridaju mu se brojna lekovita svojstva: deluje protiv astme, nesanice, nervnih bolesti.

*ZLATO
- simbol sunca, svetlosti u duhovnom i materijalnom smislu, ovaj plemeniti metal posvećen je ljudima koji su rođeni u znaku Lava. Zato je poseban prerogativ kraljeva, o čemu svedoči obožavanje zlata koje vuče korene još od antičkog doba. Smatra se da zlato ima povoljno dejstvo za izlečenje žutice.

*ŽAD
- Ovaj kamen jarkozelene boje povoljan je za ljude rođene u znaku Device, a nije preporučljiv osobama rođenim u znaku Strelca i Blizanca. Žad je naklonjen takmičarima svake vrste, razvijajući borilačku energiju i volju za afirmacijom. Ima i lekovita svojstva, jer utiče na izlečenje bolesti očiju, bubrega i poremećaja u varenju.Saznajte šta vas čeka u budućnosti.
Postavite pitanje astrologu - UŽIVO!


Pošaljite SMS sa tekstom AUT pa vaše ime na broj 4345 i dobićete odgovor astrologa.
Nakon toga, u sledećoj poruci, izaberite da li želite:

 

- Horoskop (SMS sa tekstom HOROSKOP na 4345)
- Tarot (SMS sa tekstom TAROT na 4345)
- Numerologiju (SMS sa tekstom NUMER na 4345)
- Natalnu kartu (SMS sa tekstom NATAL na 4345)
- Sanovnik (SMS sa tekstom SNOVI na 4345)

 

Važi za sve mreže u Srbiji.

Cena poruke je iskazana sa PDV-om - MTS: 38 din, Telenor: 38,94 din, VIP: 35,40 din

Objašnjenje kako ovaj servis funkcioniše


Originalna Francuska Kozmetika Online Shop Jagodina Srbija
Igraonica Rodendaonica za decu Jagodinu Target Centar
jagodina smestaj apartmani jagodina cene prenocista jagodinasmestaj.rs
Dobitan Siguran Tiket Dana Sms Srbija
SMS Postani Zavodnik Zavodnica Srbija
Igraonica Jagodina
Najveci EX-Yu online multiplayer community igrice zabava


 - Moto Dana -


Sva prava zadržana Agencija 'Autentik'  - 064/13-09-129  -  office@autentik.net  -  10h - 15h

Saznajte šta Vas čeka u budućnosti.
Postavite pitanje astrologu - UŽIVO!


Pošaljite SMS sa tekstom AUT pa vaše ime na broj 4345 i dobićete odgovor astrologa.
Nakon toga, u sledećoj poruci, izaberite da li želite:

- Horoskop (SMS sa tekstom HOROSKOP na 4345)
- Tarot (SMS sa tekstom TAROT na 4345)
- Numerologiju (SMS sa tekstom NUMER na 4345)
- Natalnu kartu (SMS sa tekstom NATAL na 4345)
- Sanovnik (SMS sa tekstom SNOVI na 4345)

Važi za sve mreže u Srbiji.

Cena poruke je iskazana sa PDV-om -   MTS: 44.64 din, Telenor: 45,6 din, VIP: 42 din

Objašnjenje kako ovaj servis funkcioniše


- Astro Dijeta (SMS sa tekstom NDIJETA datum, vreme i mesto rođenja na 1246). Cena poruke je iskazana sa PDV-om -   MTS, Telenor, VIP: 183.60 din/sms
- Siguran Tiket (Saznajte prvi za mečeve na koje se kladi čitav svet !!!) POŠALJI: AUT na 5886. Cena poruke je - 24 din.

- Zavodnik (Neka poludi za tobom... Saznaj Tajnu.) POŠALJI: AUT na 5885. Cena poruke je - 116.60 din.

Astro Dijeta Srbija

Autentik Top Lista
velikoprodaja srbija
Popusti Beograd
sve akcije srbija popusti povoljne cene