Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Dozvola za ribolov

Započeo nickollica, 18-02-2007, 17:19:24

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Black

E , na 100 adresa sam uputio mejl sa pitanjem o eventualnoj jedinstvenoj dozvoli za 2009. I sada čekam odgovore...i čekam, i čekam....bladi fak

Black

Nažalost , ove godine neće biti ( 99,99%) jedinstvene ribolovne dozvole. Na moju veliku žalost. Šta da radimo , dragi ribolovci? Da se krijemo ko partizani po grmlju i šiblju? . Jok , more , matori smo mi za to...Da begamo kada vidimo čuvara na horizontu? Jok , more , i za to smo matori...Ostaje nam da , ko ima , kupi par dozvola i ide da peca gde hoće , a ko nema ili da sedi kući ili da jede stra kad god izađe na vodu. Možda da kupimo ovdašnju dozvolu i da ne promaljamo nos van našeg atara..Ja ću da kupim , akoBogda, dozvolu u Boru...BLADI FAK...BISTRO...

nickollica

reci mi za koji reon vazi nasa dozvola?

Black

Kao i prošle godine , Morava Grza , Jasenica , Rača , Lugomir , Ralja , Pek , Mlava , Konjska reka , bare oko MOrave ,Porečka reka, Dunav od Velikog sela do mosta kod Kovina ( uključuje i Ivanovo) od 1150 - 1112km , od ušća Nere do nac. parka Đerdap 1075 - 1040 km

nickollica

Citat: Black  12-03-2009, 22:03:24
Kao i prošle godine , Morava Grza , Jasenica , Rača , Lugomir , Ralja , Pek , Mlava , Konjska reka , bare oko MOrave ,Porečka reka, Dunav od Velikog sela do mosta kod Kovina ( uključuje i Ivanovo) od 1150 - 1112km , od ušća Nere do nac. parka Đerdap 1075 - 1040 km

jos resava  i ja sam zadovoljan!

Black

gremlin

Citat: nickollica  13-03-2009, 07:39:22
Citat: Black  12-03-2009, 22:03:24

jos resava  i ja sam zadovoljan!

Po meni ne treba sa time biti zadovoljan, jedna dozvola bi trebalo da važi svuda u Srbiji.

I ovako ko može stalno da ide negde dalje u ribolov, ali ako se tri puta godišnje uputiš negde što bi plaćao dnevne. :aq17: :aq22:

Black

Kako sam nezvanično saznao , ali iz dobro obaveštenih izvora , za sledeću godinu se , konačno predviđa izdavanje jedinstvene ribolovačke dozvole koja će važiti na reritoriji cele Srbije ( sa Vojvodinom , pride). Cena će biti 50 evra , po tadašnjoj vrednosti

Black

Sada je definitivno potvrđen taj dogovor , za sledeću sezonu će važiti jedinstvena dozvola. Inače , ja sam skoknuo do Borskog jezera , i tamo se lepo peca šaran , komadi do 10 kg ( a jedan je bio čak 19 kila!)

autentik

E ljudi konkretan odgovor

Hoću da idem neki dan na Moravu na pecanje

koliko košta dozvola dnevna.. gde se vadi...

ja uvek vratim ribu u moravu...  idem rekreativno.. ako mi dođe neka inspekcija koje su kazne ?

Isto pitanje i za Bagrdan - jezera ?

ninoslav

Na bagrdanskom jezeru dnevna je 300 din odnosno 100 din. po štapu, a na njemu je pravilo uhvati i pusti (osim manića i sunčanice).
Na Moravi ovih dana riba slabo radi.

autentik

ninoslav

Citat: autentik  01-08-2009, 08:06:39
a inspekcija...
Koja inspekcija?
Na Moravi ih nisam skoro video, a na jezeru si stalno pod nadzorom tako da nebih preporučio nikom da nešto muvari, već da se ponaša kako pravila nalažu. Zahvaljujući tim pravilima stvorili su se uslovi da ćovek može na jezeru da zadovolji dušu i prijatno provede  dan u ribolovu, a može da se rashladi u jezeru ili u kafančetu.

gremlin

pe-tar

Citat: ninoslav  01-08-2009, 08:15:22
Citat: autentik  01-08-2009, 08:06:39
a inspekcija...
Koja inspekcija?
Na Moravi ih nisam skoro video, a na jezeru si stalno pod nadzorom tako da nebih preporučio nikom da nešto muvari, već da se ponaša kako pravila nalažu. Zahvaljujući tim pravilima stvorili su se uslovi da ćovek može na jezeru da zadovolji dušu i prijatno provede  dan u ribolovu, a može da se rashladi u jezeru ili u kafančetu.
Pitanje za sve ribolovce: koliko je težak šaran sa slike?

Dak

Deset kila! Vidi kol'ko mu je oko :))))))))))))))))))))))))))))9

government

kilo  i sto gr.
  jel ste sigurni da ovo nije pirana ?

ninoslav

Mora da se umešam . Ovo na slici nije šaran :aq12:, a težina je ustanovljena merenjem tačno u gram.
Hajde da vidimo ko će da bude najbliži  izmerenoj težini.

Dak

Hmmmmm.......STUKA?!

Kilo i trista?!

posmatrac

P I R A N A   !!!
:xq005:

sreda, 19. avg 2009,
U francuskoj reci upecana pirana
U reci na istoku Francuske upecana je pirana, a lokalno udruženje ribolovaca pretpostavlja da je mesožderka iz Amazonije tu dospela nakon što je neko rešio da mu ona više ne bude kućni ljubimac.
Jedna pirana upecana je u reci Il, kod grada Kolmara na istoku Francuske, saopštilo je lokalno udruženje ribolovaca koje nije bilo u stanju da objasni otkud u francuskoj reci riba-mesožder koja živi u jatima u slatkovodnim tokovima Amazonije.
Nakon što je ulovio piranu, ribolovac je odmah obavestio udruženje, izjavio je predsednik udruženja Nikola Bilig.
"To je prilično neobično jer pirana nema u našim vodenim tokovima već im je stanište u Amazonu", dodao je Bilig koji pretpostavlja da je reč o nečijem "kućnom ljubimcu" kojeg se vlasnik otarasio.

:aq13: