Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Da li prepoznajete ovu zgradu ?

Započeo autentik, 20-01-2009, 01:59:06

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

posmatrac

Koja je ovo zgrada?

Pitanje je lako.
Ali kada je zgrada, koja je sazidana 1937./38. godine, dobila danasnji izgled?
:aq22: :aq17:

saba

Dole pise posta, a dali je to stvarno posta neznam. GLEDAM I ZAGLEDAM SLIKU, pa ili ja nevidim dobro, ili je nesto drugo, ali nista na slici ne prepoznajem

posmatrac

POSTA jeste, ali je rekonstruisana.
Uporedi sa fotografijama na kojima se vidi spomenik u centru (koji je izmesten 1990. za 6 metara ka Jagodini) i u pozadini zgrada poste - zid pored reke Ravanice.

posmatrac

Autentik je postavio prvu fotografiju, kao zagrevanje za remu "Jubilej 100 godina Gimnazije", a ono ispade da je ovo najgledaniji naslov na FORUMU - CUPRIJA.

Moracu da nastavim sa fotografijama, ali bih vise voleo da to jos neko radi osim mene.
:aq22:

Da li mozete sada da prepoznate ovu zgradu u krugu Opste bolnice u Cupriji?

:aq22:

posmatrac

Zgrada danasnjeg muzeja "Horreum Margi"

U Kursulinoj ulici broj 2 nalazila se kuca Djoke Lazica, trgovca. U toj kuci je od 1883. godine bila apoteka mr. Konstantina Nusica.
Godine 1937. zbog useljenja poste izvrsena je prepravka kuce i dozidan je jos jedan sprat za stanovanje upravnika poste.
Godine 1959/60. izvrseno je ponovo prepravljanje zgrade i dogradjivanje, iako je u zgradi ostala stara induktorska telefonska centrala.
Iz ove zgrade je posta preseljena u novu zgradu kod Mikicevog mosta 1992. godine. Zbog sankcija u novoj zgradi poste nije bila montirana nova telefonska centrala, sto je uslovilo i dalje delimicno koriscenje stare zgrade.
Kasnije je u ovu zgradu useljen muzej "Horreum Margi", ali ni do danas nije izvrsena potrebna adaptacija za muzejske potrebe.

SunđerBoba

Citat: posmatrac  15-03-2009, 23:24:12

Da li je ovo najstarija zgrada u Cupriji?
Ako jeste, da li neko zna kada je sazidana. Treba mi taj podatak, precizno. Hvala!

posmatrac

Citat: SunđerBoba  07-09-2009, 16:20:15
Citat: posmatrac  15-03-2009, 23:24:12

Da li je ovo najstarija zgrada u Cupriji?
Ako jeste, da li neko zna kada je sazidana. Treba mi taj podatak, precizno. Hvala!

Tvoja zgrada jeste nadgradjena za dva sprata, ali je je ipak jedna od najstarijih zgrada u Cupriji.

Ostavljam pitanje za druge: KOJA JE VISESPRATNICA NAJSTARIJA U CUPRIJI?

SunđerBoba

Čekaj, ovo je zgrada preko puta Doma vojske. Ona nije nadograđena. Zanima me da li znaš (ili bilo ko), kada je zidana?

edit:
Zgrada preko puta Doma ima ulaz iz dvorišta, kao ova na slici. A moja zgrada, koja je nadzidana, ima ulaz sa ulice. Zanima me kada je ova prva napravljena?

posmatrac

Citat: SunđerBoba  07-09-2009, 17:40:09
Čekaj, ovo je zgrada preko puta Doma vojske. Ona nije nadograđena. Zanima me da li znaš (ili bilo ko), kada je zidana?

edit:
Zgrada preko puta Doma ima ulaz iz dvorišta, kao ova na slici. A moja zgrada, koja je nadzidana, ima ulaz sa ulice. Zanima me kada je ova prva napravljena?

Nisam ni rekao da je na slici tvoja zgrada. Samo ostavljam i dalje dilemu koja je zgrada starija: na fotografiji (preko puta Doma Vojske) ili zgrada u kojoj stanujes.

SunđerBoba

Ne, ne, ne  :aq24:
Samo me zanima kada je napravljena ova preko puta Doma vojske? Ako znaš kada je ona napravljena, kaži jer mi taj podatak treba. Bez obzira koja je starija  :aq29:

edit:
Ustvari, na slici i jeste moja zgrada, ali to je druga priča...

MASIRAM GASTARBAJTERKE

Jel to ona zgrada što je renovirana pre par godina ? Ako jeste-baš su je lepo sredili, svaka im čast !

Dak

government

Sunđeru zar ti ne živiš u ananasu?

Dak

To je ananas sa nadogradnjom...

MASIRAM GASTARBAJTERKE

Dak

Citat: MASIRAM GASTARBAJTERKE  07-09-2009, 22:08:24
Hahaha. Apgrejdovani ananas. :)

Pa moze da bude. Po cim je NATO restartovao neke zgrade :))))))

MASIRAM GASTARBAJTERKE

Da, ali ta zgrada nije bila na restart planu NATO-a. Jel vidiš da je starija i od DOS-a ? Samo je pre par godina apgrejdovana i apdejtovana.  :aq01:

SunđerBoba

Citat: government  07-09-2009, 22:05:39
Sunđeru zar ti ne živiš u ananasu?

Živim, živim! U ananasu na dnu mora...Moreee!

posmatrac

SunđerBoba