Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Popis stanovništva 2011.

Započeo SunđerBoba, 22-09-2011, 19:20:48

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

SunđerBoba

FLOYD

KAKO DA NISMO, PISALO U NOVINE  :aq28:

autentik

SunđerBoba

Citat: autentik  23-09-2011, 00:48:56
kakav popis...!?

Pa stanovništva u Srbiji.
Znaš ono koliko nas je, gde smo, kakvi smo i tako to. Počinje u subotu. Očigledno nisu dovoljno radili na publikovanju istog  :aq29:

SunđerBoba

S obzirom kakva pitanja sadrže upitnici, mislim da je moralo više da se radi na tome da se popisno stanovništvo obavesti o detaljima. Sve nešto mislim da će tu biti raznih zanimljivih momenata... :aq18:

Egzi

Popis stanovnistva je radnja koju provode skoro sve evropske drzave i to na svakih deset godina i to opet svake prve decenijske (1991. 2001. 2011 ...). To se radiloi kod nas i u bivsoj drzavi pa se nastavlja i u svim novonastalim (nacionalistickim) drzavicama. Proletos je bilo u Hr, letos u CG, predvidjeno je za na jesen u Srbiji, "Kosovu" i BiH. Naravno i ovo ce se ispolitizirati i u javnosti iskoristiti za bombardiranje javnosti s nacionalistickim i verskim podacima.
A prava svrha popisa stanovnistva je u stvari demografsko-socijalno stanje stanovnistva kao i statisticki podaci o svim gradjanima jedne Drzave pa cak i strancima.

p.s. Pomalo me  cudi da nas Autentik nema pojma o ovome.

tatoo

Citat: Egzi  23-09-2011, 06:28:54Popis stanovnistva je radnja koju provode skoro sve evropske drzave i to na svakih deset godina i to opet svake prve decenijske (1991. 2001. 2011 ...). To se radiloi kod nas i u bivsoj drzavi pa se nastavlja i u svim novonastalim (nacionalistickim) drzavicama. Proletos je bilo u Hr, letos u CG, predvidjeno je za na jesen u Srbiji, "Kosovu" i BiH. Naravno i ovo ce se ispolitizirati i u javnosti iskoristiti za bombardiranje javnosti s nacionalistickim i verskim podacima.
A prava svrha popisa stanovnistva je u stvari demografsko-socijalno stanje stanovnistva kao i statisticki podaci o svim gradjanima jedne Drzave pa cak i strancima.
p.s. Pomalo me  cudi da nas Autentik nema pojma o ovome.

tacno.

autentik

slabo pratim tv. jbg

ali eto sad imam...

SunđerBoba

Citat: Egzi  23-09-2011, 06:28:54

Pomalo i skiciranje imovinske karte društva, što mislim da će posebno ići u prilog poreskim službama  :aq15:

SunđerBoba

Popisnica će se popunjavati za svakog člana domaćinstva, pa pogledajte malo. Posebno ti Autentik  :xq009:

Fanta

Jel imam pravo da ostanem anonimna?

SunđerBoba

Citat: Fanta  23-09-2011, 14:54:36
Jel imam pravo da ostanem anonimna?

Hahahaha! Pa ne baš  :aq24:
Poenta i jeste u tome, da izčačkaju svakog pa i onog ko nije tu.

Fanta

uuuuuuuužžžžžžžžžžžžaaaaaaaaaaaaaaaasssssssssssssssssssss  :xq066: :xq066: :xq066:

SunđerBoba

Tako nekako. Ovo je vrlo zanimljiva tema, i ne znam zašto se ne priča više o tome u javnosti?
Dakle država hoće da napravi presek stanja. Ok!
Interesantno je da će se lica koja žive i rade u inostranstvu popisivati kao stalno prisutna u Srbiji. Na primer na pitanje da li neprekidno od rođenja živite u Srbiji, lica koja više godina žive van zemlja moraće da se izjasne sa da !?
Takođe ako poseduješ zemlju u inostranstvu, posebno u bivšim republikama a nemaš zemlju u Srbiji na pitanje koliko ukupno obradive/neobradive zemlje imate, odgovaraćeš sa nula ili nemam zemlje.
Šta pa to sad znači? Šta ih tačno interesuje.

Mislim meni je država uvek mutna, kad god nešto organizuje, ovo je samo još jedan primer  :xq009:

autentik

SunđerBoba

Pitanje je samo šta tačno žele da prikažu? Šta je tačno poenta svega ovoga?
Videćmo već...

Egzi

U Jevropi pa cak i u Hr popisani mogu biti samo gradjani koji su licno prisutni naspram popisivaca. Dakle odgovore na sva pitanja daju iskljucivo oni licno,  a na neka pitanja se i ne mora odgovoriti.
Osim toga popisivac i ne sme da udje na vrata ako mu to gradjanin ne dozvoli, odnosno, niko nije obavezan da ga se popisuje.

SunđerBoba

Citat: Egzi  23-09-2011, 18:02:24
U Jevropi pa cak i u Hr popisani mogu biti samo gradjani koji su licno prisutni naspram popisivaca. Dakle odgovore na sva pitanja daju iskljucivo oni licno,
a na neka pitanja se i ne mora odgovoriti. Osim toga popisivac i ne sme da udje ako mu to gradjanin ne dozvoli, odnosno, niko nije obavezan da ga se popisuje.

Ovde je popis obavezan, koliko sam ja shvatila. Znači ne možeš da odbiješ da daš podatke, osim o veroispovesti i nacionalnosti. To možeš da odbiješ. Ostalo ne. Plus što ne moraš lično da odgovaraš nego može i neko iz porodice da da podatke o tebi, čak komšija. Pominju se i neke novčane kazne za one koji ne puste popisivača u stan ili na sličan način budu ašikovali. Kažem, biće zanimljivih momenata.

SunđerBoba

Moglo bi se smatrati da je popis u nas - prinudan  :xq009:

Alkar

Citat: SunđerBoba  23-09-2011, 18:08:53
Moglo bi se smatrati da je popis u nas - prinudan  :xq009:

I mi smo imali popis 9-og avgusta. Takodje obavezan, pod pretnjim novcane kazne od $120 dnevno dok god se ne popises.