Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Popis stanovništva 2011.

Započeo SunđerBoba, 22-09-2011, 19:20:48

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Egzi

Nece svi biti popisani - eto npr. ni mene  a niti moju lepsu nece naci kuci ni sa kakvim  komisijama.

SunđerBoba

Citat: Egzi  24-09-2011, 19:38:32
Nece svi biti popisani - eto npr. ni mene  a niti moju lepsu nece naci kuci ni sa kakvim  komisijama.

Hahaha...to opet ne znači da te neće popisati. Alo, pa sa državom se hrvemo  :aq20:

Alkar

@ Fanta
Skroz standardna forma: Licni podaci, Podaci o porodici, Podaci o svom poreklu i roditeljima, Veroispovest, Podaci o zavrsenoj skoli, Zaposlenju,...

Fanta

sve bi imalo drugačiju dimenziju da ne postoji rubrika jedinstvenog matičnog broja!

autentik

SunđerBoba

Meni je i dalje čudno da se nigde u medijima ne govori o Popisu!?
Ništa slično tome da se stanovništvo informiše o detaljima.

Egzi

Istina je naime, da je RTS pred popis u Hr doveo u studio Pupovca da agitira izbeglim krajiskim Srbima da se odazovu i deklarisu kao Srbi. Slicno je bilo i pred CG popis sa bilbordima po bulevarima kako tamosnji Srbi trebaju da se i tamo popisu kao Srbi. Za popis u Bosni imali smo negativnu reklamu o Nesrbima u Rep. Srpskoj. Nesto slicno vidimo i sada na raskom Sadzaku kako Zukorlic poziva  svoj muhamedanski narod da ne priznaju srpski popis stanovnista jer oni tu ne pripadaju.
Daklem, popis staniovnistva na brdovitom Balkanu ima iskljucivo politicko-nacionalisticku konotaciju i jedino sto im  jepozitivno  to je sto 50 hiljada skolovanih, a nezaposlenih mladih ljudi zaradjuju poneki dinar. Zato sam misljenja da ovakvih popisa stanovnistva, upravo zbog ovih potonjih, drzava Srbija treba organizirati  svake jeseni  ( nesto poput javnih radova ).

leonardo

Citat: Egzi  30-09-2011, 08:33:30
Istina je naime, da je RTS pred popis u Hr doveo u studio Pupovca da agitira izbeglim krajiskim Srbima da se odazovu i deklarisu kao Srbi. Slicno je bilo i pred CG popis sa bilbordima po bulevarima kako tamosnji Srbi trebaju da se i tamo popisu kao Srbi. Za popis u Bosni imali smo negativnu reklamu o Nesrbima u Rep. Srpskoj. Nesto slicno vidimo i sada na raskom Sadzaku kako Zukorlic poziva  svoj muhamedanski narod da ne priznaju srpski popis stanovnista jer oni tu ne pripadaju.
Daklem, popis staniovnistva na brdovitom Balkanu ima iskljucivo politicko-nacionalisticku konotaciju i jedino sto im  jepozitivno  to je sto 50 hiljada skolovanih, a nezaposlenih mladih ljudi zaradjuju poneki dinar. Zato sam misljenja da ovakvih popisa stanovnistva, upravo zbog ovih potonjih, drzava Srbija treba organizirati  svake jeseni  ( nesto poput javnih radova ).

Po tebi, trebalo bi tih 50.000 ljudi zaposliti, za stalno, resitidonekle smanjenje nezaposlenosti u Srbiji, i naravno, dodatno opteretiti budzet Srbije, novim nametom, koji bi opet placali (naravno) svi gradjani Srbije.
Totalni promasaj.
Kompjuteri su izmisljeni poodavno, i u Evropi i Svetu se poodavno koriste i u te svrhe, za arhiviranje i azuriranje podataka o gradjanima. Naravno, kod nas se za to jos uvek koriste stari metdi manuelnog prikupljanja i arhiviranja podataka o gradjanima Srbije, i svaka javna ustanova ima podatke za sebe. Tako ispada da za svakog gradjanina Srbije postoje vise arhiviranih baza podataka, i to posebno u zdravstvu, policiji, opstini, sudstvu, penzionim ustanovama.... itd, itd, itd...
Umesto da je sve to sakupljeno na jednom mestu, pa se samo uz pomoc maticnog broja gradjana, mogu procitati i saznati svi podaci i to na jednom mestu, mi jos uvek radimo po starom, i svaka ustanova za sebe.
Tako je valjda lakse, a i postoje vece mogucnosti da stranke izmisljaju, raznorazne agencije, u kojima ce zaposljavati svaka svoje podanike, i na taj nacin resavati partijsku poslusnost, i sigurne glasove na izborima.
I sam sam nezaposleno lice, i razmisljam na temu da ne odgovorim popisu, i da na taj nacin podpadnem pod sankcije zakona, i odlaskom u zatvor, zbog bojkota popisa, donekle resim svoj problem. Naravno, u zatvoru bih bio bar dve tri godine i na besplatnom stanu, i na besplatnoj hrani..... taman da prodju jos godinu dve dok se ceka penzija. Pa taman zavrsim sa ovim, krenem u neko drugo krsenje zakona, i naravno, jos dve tri godine resavanja problema, nedostatka novca za stan, grejanje i hranu.
A sta bi se desilo kada bi Srbija masovno bojkotovala popis... skoro 50 % stanovnistva je bez posla i sredstava za zivoti i vecini nebi mogli da naplate novcane kazne zbog bojkota popisa, i onda bi morali da vecinu tih stanovnika srbije pohapse i zatvore. A mozda bi najbolje bilo da se uvede nesto kao geto za takve stanovnike srbije, gde bi ih zbog toga sto jadni nemaju sredstava za zivot, tamo zatvorili i izolovali od ostalog stanovnistva Srbije. O njima se naravno nebi vodila nikakva evidencija, jer su naravno, svi oni nepopisani, i onda bi u svetu mogli da se hvalimo da smo smanjili nezaposlenost. Normalno kad nema nikakve evidencije o takvim gradjanima, mogli bi i da se na lak nacin i resavaju tih gradjana Srbije, masovnim ubistvima, trovanjima, davljenjima,......

MIK

(Pa!! coce  :aq15:  :aq28:   :xq001: )

E juce cula par pitanja na TV, na koja cemo da odgovaramo, crkla sam od smeha  :xq005: , ne znam jel'taj formular od 4 stranice sluzi za popis stanovnistva il'za popis sta ko koliko ima u kuci i van kuce?!! Mislim  :aq19: show al'ajd'.... verovatno to tako ide al'meni je malo cudno :aq02:

A i ne vidim zasto nam to ne salju postom, nego mora neko da mi cuci u kuci ceo dan dok mi svi iz-odgovaramo na ta sva pitanja :aq20:  (valjda cemo sami i da popunjavamo to  :aq21: ustvari?!)

MIK

Evo malo nesto od medija, izvor Blic
https://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/280327/Pocinje-popis-stanovnistva

Procitajte i komentare, nize, na toj istoj stranici, potpuno su u pravu :aq29:
Slazem se da vise ulaze u privatne stvari, nego na koliko nas ima u kuci. Dal'ce da nas pitaju za broj gaca, cipela itd...  :aq21: oooo boze svasta :aq20:

MIK

Da, htela sam da vas pitam, jel'mozda poznajete tu osobu koja ce to popisivanje da vrsi kod vas, u vasem mestu?

Ja sam cula da ce kod nas, neka zena iz mog komsiluka :aq21:  bas mi izgleda za taj posoooooo..... nemogu da vam opisem  :xq003:

MIK

Auuuuuuuu stvarno pocelo popisivanje :aq24: , bila ja do rodjake i naisla osoba za popisivanje. Znaci oni citaju pitanja a i oni popunjavaju taj formular :aq24: reko, mi to ne mozemo sami  :aq15 mi nepismeni!!, kaze ona meni, pa ocigledno tako ispada. Super mislim se.
A ako ne odgovoris na neka pitanja, ili neces da ih pustis kod'tebe, oni se obrate njihovim "instruktorima" tako je ta devojka nazvala osobu koja je obucavala.
(e, a mogu da vam kazem da sam je svasta pitala u vezi tog popisa stanovnistva, boga mi, ni sama ne zna zasta sluzi :xq005: pa reko jel'si bila na obuku? paaaaaaaaaaa jesam al'ne znam tacno zasta sluzi :xq005:  )
ajoooooooooooooooooj  :aq16: elem, pa onda dodje taj "instruktor" sa njom ponovo kod'tebe, pa ako se opet ne slazes, dodju sa nekim iznad i ako se ni tad'ne resi, onda platis kaznu. Misliiiim ludilo.

Fanta

Ću gi pustim kod men' pod uslov da mi operu prozore  :aq01:

autentik

ma nisu te osobe ništa krive, i oni žele da zarade goli dinar...

pustiću ih, nemam šta da krijem...

ali biće svašta tu od neprijatnosti...  gledaćemo večeras na Dnevniku i narednih dana... obavestiće oni sve to...

coce

Koliko lampi, lustera, telefona, tepiha, ...

coce

Pokusavaju da zastrasuju nekakvim kaznama, sto ima kontra efekat.

autentik

Bilo bi još bolje da su smislili da ko popuni sve podatke ima pravo da napiše još 5 svojih odogovora recimo

tipa: šta bi želeli da javno kažu a nemaju prilike...

ja bi rekao samo dve stvari

1. Izbacite Karadžića iz sporta
2. Vratite nam Antića za trenera Reprezentacije Srbije

Alkar

Inat u Srba je neverovatna sila! Jos kad bi se zainatili za prave stvari... gde bi vam bio kraj?

Egzi

Recimo da iz inata proizvodimo mercedese, ili komjutere ili da iz inata gradimo obiteljske kuce sa uredjenim okolisem i fasadama. Ili jednostavno iz inata da podignemo Srbiju standard  na evropski nivo, a onda im kazemo da iz inata necemo u tu njihovu Jevropu.