Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Godina prođe, dan nikad

Započeo Fanta, 06-12-2011, 16:36:18

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Fanta

Svilena

.

NameNo

Da li je neko pročitao knjigu? Mišljenja, utisci?

donwlayco

Nista posebno, verovatno mu fali kinta kad je ovoliko cekao da je objavi, moze nekom posluziti kao scenario za novi film,
knjigu u PDF formatu mozete skinuti sa sajta https://www.baneprevoz.com/e-knjige/Zarko-Lausevic-Godina-prodje-dan-nikad_6426/    for free...

Fanta

Citat: opsena  03-02-2012, 17:53:38

Da li je neko pročitao knjigu? Mišljenja, utisci?

Pročitala sam je u dahu i ostala bez daha. Rečenice su kratke, jasne, britke, bolne.

Između redova opisana i druga strana  - neopisivo jak crnogorski lobi.

Laušević - glumac, slikar, pisac... ne mogu da podvučem crtu i da kažem koji je talenat veći.

NameNo

Citat: donwlayco  03-02-2012, 23:40:28

Nista posebno, verovatno mu fali kinta kad je ovoliko cekao da je objavi

Zašto ovo kažeš?

Citat: Fanta  04-02-2012, 09:57:52

Rečenice su kratke, jasne, britke, bolne. 

Da, ja takođe volim tu jednostavnost u pisanju. Osvrnula bih se na i dobar humor, koji se provlači kroz pripovedanje.
Dopala mi se knjiga.

Black

Upravo sam završio sa čitanjem. Teško njima , teško njemu. Sam povod za događaje u knjizi je sam po sebi tragičan. Reči u knjizi su jake , odslikavaju život bez života , kao ptica u kavezu. Dobro je ovo pročitati. Preporučujem.
Edit: upravo sam pročitao Bulatovićeve tvrdnje. Znajući crnogorsku kurčevitost + alkohol + prilika da se mladići iživljavaju nad jednom poznatom ličnošću , sklon sam da  poverujem u Lauševićevu veziju te tragične noći. Mislim da je pomilovanje ipak dobar potez , jer njemu godina prođe , ali dan nikada.