Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Zavičajni muzej - Ćuprija

Započeo autentik, 13-09-2008, 17:25:56

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

posmatrac

Muzej se polako modernizuje.
Dobio je i svoju e-mail adresu:
horeumargi@nadlanu.com
:xq009:

saba

E sad mozete da pitate direktora muzeja ZASTO VAM AUTO TROKIRA, ili KAKO DA ZAMENITE FILTER GORIVA I SVECICE

MASIRAM GASTARBAJTERKE

posmatrac

Vreme kada je stvaran Horreum Margi pripada Rimskom carstvu:

posmatrac

I Z L O Z B A                 I Z L O Z B A                  I Z L O Z B A                  I Z L O Z B A
Povodom jubileja 100 godina Gimnazije u Cupriji, u cetvrtak 16.04.2009. godine, sa pocetkom u 11.00 sati bice otvorena izlozba profesora i ucenika Gimnazije:

Jelena Gurbaj
Zorica Gurbaj
Jelena Acimovic
Molos Djordjevic
Aleksandar Vujnovic
Srecko Zdravkovic
Bratoljub Bata Miljkovic

:xq004: :xq004: :xq004: :xq004:

posmatrac

Za one koji su blizu, da svrate u Muzej, a za one koji su daleko, da se na posredan nacin ukljuce u proslavu "100 godina Gimnazije u Cupriji"
:aq17:

:xq004:

posmatrac

Učešće u narednoj Noći muzeja, koja će se održati 16. maja 2009. godine, u periodu od 18 - 02 h?

:aq28:

SunđerBoba

Da li se zna šta će biti tema postavke u našem muzeju? Kakav je program pripremljen, zna li se šta o tome? Da li je to SAMO izložba Milene Miljković ili sam pogrešno povezala?

posmatrac

Pored stalne postavke muzeja, bice posebno priredjena izlozba Milene Miljkovic.
Program od trga do muzeja i ispred muzeja, od 20.00 do 02.00, se posebno priprema (iznenadjenje!).

SunđerBoba

Hm, zvuči zanimljivo! Videćemo kako će to da ispadne. Znam da muzeji za tu priliku prave posebne programe, pa se nadam da će i naš biti interesantan. Biću tamo.

posmatrac

Bice interesantno od 20.00 do 02.00:

:aq28:

posmatrac

Ovakav poziv vam nije potreban da dodjete u Muzej!

Nemoj posle da kazete da je Cuprija "tunel", "rupa", "mrak", .... To samo od vas zavisi!

SunđerBoba

Da budem iskrena, mogli su i više da se potrude. Koliko ja pratim "Noć muzeja" ima za cilj da predstavi neobične postavke, sa nesvakidašnjim temama. Da bude atraktivno za sve populacije. Folklorni ansambl, recitali i pevanje je već viđeno. Od Dana mladosti na ovamo...mnogo puta :xq010:

saba

A sta ste VISE ocekivali od direktora muzeja koji je po struci AUTOMEHANICAR.....

posmatrac

Kada ste poslednji put bili u nekom muzeju?

SunđerBoba

Ne razumem šta ti znači pitanje: "Kad ste poslednji put bili u muzeju?".
Ne znam šta si hteo sa tim? Ovde nije reč o našim kulturnim navikama, već o tome kakva je ponuda našeg u odnosu na ostale muzeje koji učestvuju u ovom programu.
Ako si hteo da kažeš da je ovo što nudi naš muzej super  :xq061:

posmatrac

1320 puta je pregledana ova tema. Koliko je to clanova FORUMA gledalo?
Ocigledno je da mnogi clanovi FORUMA samo pregledaju temu i nista ne napisu.
Zbog toga je ovo pitanje napisano - dakle, nije nista licno!
:aq18:

Razmislite kada ste poslednji put bili u nekom muzeju.
Sada je prilika da to ucinite.
NOC MUZEJA je manifestacija koja nije vezana samo za Cupriju. A ako ste u Cupriji, svratite u MUZEJ HORREUM MARGI. Necete da se razocarate!
:aq22:

SunđerBoba

I dalje ne vidim vezu, ali brojke ne lažu!
Ako nema moje polovine, crva nije ni bilo  wq152

saba

Muzeje posecujem relativno redovno. U jagodinskom muzeju sam bio otprilike januara meseca, i tada sam tamo kupio reprodukcije razglednica stare Jagodine. Istog dana sam zeleo da odem i do muzeja naivne umetnosti, ali nazalost nije radio.
U cuprijskom muzeju sam u skoro vreme bio najmanje 4 puta i to: na prvoj samostalnoj izlozbi Milene Miljkovic, jednom prilikom kada je u muzeju bila etnografska postavka seoskih upotrebnih predmeta, pa onda opet jednom, kasno popodne kada je muzej bio zatvoren (dobro ajde to se ne racuna) i skoro, pre otprilike mesec dana, kada sam sa kolegom kolekcionarem posetio muzej u kom smo gledali (redovnu) postavku samog muzeja.
Mozda bih do muzeja isao i vise puta, ali mislim da je gradjanstvo Cuprije vrlo lose obavesteno o novim postavkama u muzeju. Naime tv Cupriju uopste nemam, mnogo je los antenski tv prijem, a na radio stanicama (jos na ni jednoj) nisam cuo reklamu da je u muzeju nova postavka.
Mozda su radio i tv reklamiranja skupa i muzej za to nema para (POTROSILI SU IH NA PLATE ZAPOSLENIH) ali mislim da je nekada, vrlo efikasno reklamiranje bilo PANOIMA koji su stajali u centru grada, pa mislim da bi mozda TAMO NEKO mogao da se seti i tog sistema reklame, pa da se na dva (tri) mesta u gradu postave panoi koji bi reklamirali najnovije postavke u samom muzeju.
Nije red da ih mi tome ucimo i na to podsecamo, jer oni za takve stvari primaju plate i ide im radni staz. Mislim da se ZNA radno vreme muzeja ali da bi se isto tako trebalo ZNATI i radno vreme zaposlenih u tom muzeju. Pouzdano znam da (poneki) zaposleni u muzeju, za vreme radnog vremena, pazare na pijaci, setkaju se kolima, sede kod kuce, piku kafice po kaficima, ili sede na partijskim sastancima, pecaju ribu, idu u lov.........
NEVERUJEM da je ijedan radnik muzeja ispunio kvotu od 176 radnih sati za mesec, i da pojedini da se placaju po provedenom radnom vremenu, NEBI ZARADILI ni za VODU koju TAMO popiju.
Znam da ce me sada SUNDJER BOBA kritikovati da samo poujem i kritikujem, i da to "nije moja stvar i briga" i da treba da nestio i sam uradim za dobrobit Cuprije, a ja joj kazem (unapred) da je i ovo sto ljudi VIDE a ne kritikuju, jedan vid APATIJE, a da je i na ovaj nacin mog posmatranja stvari i kritikovanja, MOJ VID BORBE ZA BOLJU CUPRIJU, jer da ima nekoga (ODGOVORNOG) u opstini, da ovo i druge stvari CITA, I VIDO, i da sve to iskontrolise, mnogima bi LITNULO DUPE SA OPSTINSKE STOLICE I OPSTINSKIH JASALA.
JADAN je onaj "crnac" koji u kafileriji danas  (i ceklog meseca) mora da proizvodi mesno kostano brasno i truje se za 20.000,oo dinara, a mnogo je lepo onima koji rade 2 (i slovima DVA) sata dnevno za platu od 30.000-tak dinara mesecno, a da ponekad i za ta 2 sata nisu ni prstom mrdnuli.
:xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003: :xq003:
RAZMISLITE O OVOME
:aq16: :aq16: :aq16: :aq16: :aq16: :aq16: :aq16: :aq16: :aq16: :aq16: :aq16: :aq16: :aq16: