Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

SOLARIJUM-za ili protiv?

Započeo ivancica, 22-06-2007, 21:30:25

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

ivancica

danas sam se zaprepastila...naime,devojka,maturantkinja iz cuprije,umrla je od posledica suncanja u solarijumu.kvarcovala se od 2-5 puta dnevno,i organi su joj se bukvalno skuvali...

jagodinka_

uzasno, kako je vlasnik solarijuma to dozvolio, predpostavljam da je isla kod istog..... nisam protivnik solarijuma, poslednjih 7 god idem redovno 2x mesecno.

ivancica

nisam ni ja,ja idem 3 puta nedeljno...sto je najgore,isla je od salona do salona...

groucho

Citat: ivancica  22-06-2007, 21:30:25
danas sam se zaprepastila...naime,devojka,maturantkinja iz cuprije,umrla je od posledica suncanja u solarijumu.kvarcovala se od 2-5 puta dnevno,i organi su joj se bukvalno skuvali...

Ovo su price za malu decu.Da je to moguce,svi bi odavno bili "skuvani".
Ja sam protiv solarijuma.Ali ne zbog opasnosti od "skuvanih" organa vec zbog povecane incidence karcinoma i melanoma koze kod osoba koje idu redovno u solarijum(u to "redovno" ne spada frkvenca odlaska od 2x mesecno,ne brini).

groucho

Drage dame ali i momci koji posecuju solarijum,najveca opasnost je u solarijumima koji ne menjaju redovno izvore zraka i koji koriste aparate koji nisu prosli atest.Tako da,ako ste u mogucnosti,prvo ovo proverite pa onda na "przenje".

ivancica

Mac

I ja sam protiv solarijuma iz razloga koje je groucho naveo ali i iz razloga sto napolje lepo greje sunce i ne kosta nista a solarijum se placa

ivancica

ljudi,devojka je isla od 2-5 puta dnevno...

Mac

Ivancice samo jedno pitanje, odakle ti ta informacija?

ivancica

drugarica iz cuprije mi je to javila.

Mac

I to je 100% tacna informacija ili samo trac?

groucho

Citat: ivancica  22-06-2007, 22:04:19
ljudi,devojka je isla od 2-5 puta dnevno...

Ja sam naveo realne opasnosti u "arcenju" solarijuma."Kuvanje" organa nije moguce iz dva razloga:

1) Ljudski organizam ima ogromne kapacitete termoregulacije tako da je i pri najvecim vrucinama "unutrasnje" zagrevanje minimalno.

2)UV zraci su elektromagnetni zraci velikih talasnih duzina a to im odredjuje jako malu prodornost u materiji te je nemoguce da zagreju unutrasnjost organizma jer prakticno ni kozu ne mogu da "probiju" a da ne pricam o misicima,fascijama i kostima.

ivancica

jagodinka_

Citat: groucho  22-06-2007, 22:00:28
Citat: ivancica  22-06-2007, 21:30:25

Ovo su price za malu decu.Da je to moguce,svi bi odavno bili "skuvani".
Ja sam protiv solarijuma.Ali ne zbog opasnosti od "skuvanih" organa vec zbog povecane incidence karcinoma i melanoma koze kod osoba koje idu redovno u solarijum(u to "redovno" ne spada frkvenca odlaska od 2x mesecno,ne brini).
ne brinem :aq08: ovo 2x mesecno, za mene je kao termin kod zubara, 2x mesecno  tog datuma u toliko sati... sto ti je navika majku mu... :aq15:

ivancica

Mac

Ovo za tu curu u cupriji sacekacu da izadje negde u neke medije posto takva stvar ce sigurno biti prikazana negde. Naravno da joj se nisu skuvali organi ali bas me zanima ako je umrla onda od cega je.

windsurfer

U životi treba sve raditi umereno pa i kvarcovati se

groucho

Ako porodica odobri seciranje posmrtnih ostataka od strane sudskih vestaka,mozda i dobijes odgovor.

Mac

Ma neka cujem ja prvo da je ta devojka umrla uopste na nekom solarijumu a ovo drugo me i nije bas toliko briga

groucho

Citat: windsurfer  22-06-2007, 22:25:31
U životi treba sve raditi umereno pa i kvarcovati se

Citat: ivancica  22-06-2007, 22:19:10
umerenost u svemu...

Necu da vas plasim,ali nije ni to pravilo u ovom slucaju.
Elem,ima razlike izmedju nevusa i nevoida(u narodu su oba popularno nazvana "mladezima").Nevoidi nemaju celije u svom sastavu vec samo pigmente i ne alteriraju maligno dok nevusi imaju celije u svom sastavu i mogu preci u melanom.E sad,i najmanja iritacija(nema "garantovane" kolicine) nevusa moze dovesti do ovoga(ali i iritacija obucom,odecom,kajisem a kod devojaka i kajisicem od brusa ukoliko se nalazi na mestu gde je u kontaktu i stalnom trenju sa odecom).
Najbolje je ove promene u konsultaciji sa proverenim lekarom ukloniti(nije ni opasan ni bolan proces-kod PROVERENIH dermatovenerologa).