Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Kako biste slepom čoveku opisali boje!?

Započeo autentik, 10-03-2007, 20:34:43

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

autentik

kako bi VI slepom čoveku opisali boje koje nas okružuju.. boje koje mi možda uzimamo zdravo za gotovo.. dok neko ko ne vidi ni ne zna koliko  boje uveseljavaju ovaj svet..

ajde da vidimo ko bi ih s čime usporedio...

tekst (pitanje)  preuzet sa foruma      https://forum.bgdcafe.com/

Ivanka

Mozda bih ih uporedila sa toplotom. Znap, sistem crvena vruće, plava hladno itd...

autentik

zanimljivo -  vidiš ja se toga ne bi setio

ONA

Ivanka

ONA

smeh...bravo Ivanka,zato sam mu i dala taj odgovor

Schnuffel

black_medena

...malo crnog humora...ali "to sto vidis - e , to je crna boja " .....

sonja

Crveno-vatra,pozar,ta nesnosna  toplina
zuto-toplina sunca na tvom licu
plavo-hladnoca,voda
zeleno-lezanje na travi sa zatvorenim ocima,miris proleca,kijavica

principessa

ja bih uporedila sa osećanjima,jer su ona poznata svima...
npr.osećaj koji budi čokolada u ustima bi možda bila roza ili narandžasta,
osećaj koji imaju kad se poljube možda sa crvenom,
osećaj straha sa plavom,
osećaj koji imaju kad jedu neku salatu sa zelenom...
Hm,da li bi uspelo? wq59

Fanta

tesko bi uspela. Mozda jos malo principessinih cari da se doda

principessa

:xq066: :xq005:  pa možda nešto ćiri bu ćiri ba  wq73 možda bi i uspela wq26  :aq21:

tatoo

...kao vec navedeno: toplinom, hladnocom i mirisima

NameNo

Citat: principessa  28-04-2010, 01:03:11
ja bih uporedila sa osećanjima,jer su ona poznata svima...
npr.osećaj koji budi čokolada u ustima bi možda bila roza ili narandžasta,
osećaj koji imaju kad se poljube možda sa crvenom,
osećaj straha sa plavom,
osećaj koji imaju kad jedu neku salatu sa zelenom...
Hm,da li bi uspelo? wq59

Citat: tatoo  29-04-2010, 10:38:49
...kao vec navedeno: toplinom, hladnocom i mirisima

Da. Dodala bih samo još .. možda, bol, sreća ...

Zigeuner

Sta ce slepom coveku boje ...? Za njega je i bolje da ne zna sta mu je uskraceno.

jelenkos

Slepi slikar

Esref Armagan slep je od rođenja. Iako nikada nije video dnevno svetlo ni bogatstvo boja i oblika koji nas okružuju, sudeći po njegovim delima koja na prvi pogled pobuđuju skepsu, budući da su izrađena spretnije no što bi to učinili mnogi ljudi koji vide, Esref i te kako oseća svet oko sebe.

Kako je rođen u siromašnoj porodici, bilo mu je uskraćeno formalno obrazovanje i druženje s drugom decom te se povukao u svoj svet. Igrao se urezujući čavlom oblike u komade kartona koje je njegov otac donosio kući s posla. Kako je rastao, učio je boje i kojim objektima pripadaju ,te je s vremenom, potpuno samostalno, razvio nacin slikanja koji ga je učinio jedinstvenim i poznatim u svetu.

Pssst, dajte mi da osetim svet

Kako stoji na njegovoj službenoj internetskoj stranici, Ersefu je potrebna potpuna tišina kada slika. Prvo Brailleovom pisaljkom iscrta obrise željenog oblika, a kada je zadovoljan crtežom, počinje slikati.

Umesto kistom, služi se prstima. Nanosi boju po boju, a budući da slika uljem, kako bi izbegao da mu se delo razmrlja mora čekati dva-tri dana da se jedna boja osuši pre no što počne s nanošenjem druge.

Portret u tami

Inspirativni Turčin naučio je slikati i perspektivu, te razvio vlastitu metodu slikanja portreta. Nakon što mu osoba koja vidi iscrta obrise portretiranog na fotografiji, on je okrene kako bi obrise opipao, te ih preneo na papir na kojem kasnije slika.

Esref za sebe kaže kako mora osetiti da je 'ušao' u sliku, te se često kada slika more pita ne bi li trebao staviti pojas za spašavanje. Imao je izložbe sirom Turske, ali i u Amsterdamu, Češkoj i New Yorku, a ako još uvek ne možete verovati, pogledajte video!

https://www.youtube.com/watch?v=L3AgO6H0H98