Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

POČELO OBELEŽAVANJE JUBILEJA POZORIŠTA U JAGODINI

Započeo zs, 14-09-2007, 06:59:17

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

zs

Manifestacijom 'Rođendanska torta' u Centru za kulturu u Jagodini je počelo obeležavanje jubileja Gradskog pozorišta koje je osnovano na današnji dan pre šezdeset godina.

Prvog dana obeležavanje jubileja otvorena je izložba pozorišnih kostima i skica autora Gordane Nikolić iz Sente.

Prema rečima upravnika Pozorišta u Jagodini Vladimira Jovanovića, početkom oktobra biće organizovana manifestacija 'Dan za danom' kada će u toku sedam dana biti prikazane sve predstave sa repertoara.

Krajem oktobra biće promovisana i monografija o jagodinskom pozorištu čiji su autori Slobodan Žikić i Ninoslav Stanojević.

Jagodinsko pozorište, koje još nema profesionalni status, radi na pripremi još jedne celovečernje predstave kao i dečje predstave 'Ivica i Marica'.

Glumci ovog pozorišta sa uspehom igraju više predstava pred publikom širom Srbije, a nedavno su nastupili i na kulturnom letu u Ugljeviku u Republici Srpskoj.

Sa predstavom 'Šljiva' po tekstu Predraga Trajkovića nastupili su poslednje večeri u čast laureata i na Festivalu 'Dani komedije' u Jagodini.

Za ovaj tekst Trajković je dobio nagradu na prošlogodišnjim 'Danima komedije' za najbolji komediografski tekst.

autentik

Loremo

Lazarica

Žao mi je što nisam bila na svečanosti upriličenoj povodom jubileja Gradskog pozorišta, mada sam trebala da dodjem. Ali je bila moja koleginica, koja mi je sve prenela, videla sam i neke fotografije koje je napravila i sve u svemu, svaka čast glumcima. Nadam se da ćemo i u narednim sezonama imati zadovoljstvo da ih gledamo i divimo se njihovim glumačkim bravurama. :aq07: