Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Stara planina!!!

Započeo gremlin, 16-02-2009, 13:41:10

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

government

"Graničar je uho i oko domovine"
Nije! KUVAR JE UHO :xq005:  a ko je oko  ne znam?
Ona mesa na kamenu su tako primamljiva!
Jbte al je Kekec propao!
Tamo je kažu rudnik uranijuma, pa kad dune vetar i odnese prašinu ..... :xq063:

gremlin

Citat: nickollica  17-02-2009, 14:56:41
sad znamo i kod koga cemo...

ako oće da nas primi :aq17:

Louis

Citat: government  17-02-2009, 15:36:59
Tamo je kažu rudnik uranijuma, pa kad dune vetar i odnese prašinu ..... :xq063:
Nije tamo i nije vise rudnik, vec "deponija nuklearnog otpada" za koju se "ne zna"! :xq010:
Deponija je u Gabrovnici kod Kalne, izmedju Knjazevca i Pirota ali na Knjazevackoj strani!
Tvrdi se da je zapecacena a te tvrdnje su plod strucnjaka iz Vince! (Mada oni tvrde i da ne postoji) :aq19:
Dok sa druge strane, Bugari jos uvek vade uranijum!

government

Znaci ipak je uranijum u toj oblasti!?
Cuo sam neke glasine da se tamo zesće riknjava.
Ovo je posao za mog kolegu sikret ejdženta Mouldera!

Louis

Pa, kad s vremena na vreme vidis kako iz Knjazevca prema Kalni prolaze blindirani kamioni bez tablica, ali pod pratnjom...
Rudnik je odavno zatvoren i ne moze se uci u njega, osim ako nemas kljuc.

posmatrac

Rudnik uranijuma u Gabrovnici kod Kalne (istraživanja rude počela su 1948. godine, a rudnik je otvoren 10.11.1961. godine). U to vreme, u Kalni se gradilo intenzivno: varošica je 1965. godine dobila novi hotel. Više od hiljadu đaka pohađalo je školu, a sagrađena je i moćna zgrada generalne direkcije rudnika. Kalna je dobila i 36 novih stanova.... Sve je bilo kao u snu, i trajalo je kratko...
:aq22:
Kao da su sva «stradanja» Kalne počela nakon zatvaranja «obećavajućeg» rudnika uranijuma, 1966. godine, u kome je za pet godina postojanja radilo više od hiljadu ljudi, mahom sa ovog područja. Rudnik je zatvoren pod sumnjivim okolnostima, jer je, navodno u Sloveniji otkrivena bogatija uranijumova ruda.
:xq063:

government

Zvuči tužno ko" Petrijin venac"
.Pa Slovenci su uvek znali kako da prejebu Srbe.A Možda nam i Ameri nisu dali da kopamo uranijum.
E sad koliko je taj uranijum po sam po sebio radioaktivan ja ne znam , ali kažu da je dovoljno da udahneš ozračenu česticu prašine i da zakačiš kancer pluća. Pa zar na Kosovu nije sada epidemija kancera uvećana 100 puta u odnosu na pre rata.

Didi

hmm...........Smallville......fali jos samo Lex Luthor

posmatrac

Bugari na Staroj Planini sa svoje - istocne strane i dalje kopaju uranijum i njima se to isplati.
A sta radimo mi?

Louis

Pa nama se ne isplati! :aq20:
Oni imaju i nuklearnu elektranu Kozloduj, koja je na Dunavu, pa imaju zasto i da kopaju!

gremlin

Da ne ispadne nametljivo, ovo je turizam, ako nije problem.....

gremlin

Najavljena ulaganja na Staroj planini u infrastrukturu, trebalo bi da dobije još 20 000 ležja. :aq17: :aq22:

vesna05

Nadam se samo da je nece previse urbanizovati ,vise bih volela da budem smestena u nekoj drvenoj kolibici nego u nekom ultra hotelu sa pet zvezdica

gremlin

Trenutna prednost Stare planine je pristupačna cena i kapaciteti su rasprodati do kraja marta, po svim najavama zadržaće se planovi na približavanju turistima sa plićim džepom. :xq011:

government

Možda Didi izdaje neku sobu?

Didi

Mozda ....nikad se nezna  :aq01:

gremlin

Živi li sada neko tamo  :aq01:

autentik

Kako ne žive, ima ljudi, sela, ovce, krave, stoka  itd...

dobar med, dobra gandža, ali to je bilo nekad

gremlin

Ma pitam kod Didija tu gajbu što ima.

posmatrac

AUTENTIK, da li ti je kao granicaru prepoznatljiv ovaj predeo na Staroj Planini?

:aq28: