Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Narodna nosnja

Započeo posmatrac, 15-04-2009, 22:36:24

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

posmatrac

Narodna nosnja se u Srbiji sada koristi samo na priredbama.
Koji narod ima najlepsu narodnu nosnju?

Holandjani nose klompe, a Srbi opanke. Sta je lepse?

:aq17:

sonja

Ja u zemlji Laala  leti nosim opanke,a kad smo u zemlji Srbiji ,moj  dragi nosi olandske klompe.....U svakom slucaju klinci  se pomalo stide....

posmatrac

Narodna nosnja, deo stalne kolekcije u Muzeju "Horreum Margi" u Cupriji.

sonja

Izvini ,ali moram da te pitam ,posto je ovo tema o dijaspori,zar su  se Cuprija i cuprijski muzej preselili negde ,sto mi kazemo  ,na ,,zapad,,?,ili je ovo  deo za skolovanje nase omladine,koja zivi u dijaspori,...ne razumem sta zelis da kazes ovim zadnjim postom...?
Vidim da je tema ,,narodna nosnja,,  ,vidim da je to otvoreno u dijaspori...ali dalje ne razumem sta si zeleo da nam kazes...?
Molim te,objasni se da mozemo  i mi ,jednostavni ljudi ,da te razumemo.

posmatrac

Na pocetku je postavljeno pitanje:

Koji narod ima najlepsu narodnu nosnju?
Holandjani nose klompe, a Srbi opanke. Sta je lepse?

Ljudi u dijaspori se srecu sa lokalnim narodnim obicajima i narodnim nosnjama mestana. Razlike u narodnim nosnjama se drasticne od naroda do naroda, od kontinenta do kontinenta. Da li je srpska narodna nosnja posebna (lepsa) u odnosu na narodnu nosnju naroda gde zivite?

posmatrac

Mogu li clanovi FORUMA koji zive van Srbije da postave fotografije narodne nosnje iz kraja u kome sada zive?

Crna Trava je u Srbiji, a iz Crne Trave su otisli mnogi u beli svet. Cija je narodna nosnja lepsa?

Luna

nemam nista protiv narodnih nosnji,niti sam luda za njima,(uz izvinjenje autoru)
ali mislim da se i iz ostalih Diaspora-tema vidi da to nije ono sto nas u Diaspori zaokuplja i interesuje.

imozda je tema bila vise za Turizam?! :aq15: