Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Snimci iz Cuprije

Započeo Avi Faca, 10-12-2006, 15:05:50

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 5 gostiju pregledaju ovu temu.

Avi Faca

Hajde Cupricani postavite neki dobar klip iz vaseg grada

autentik

autentik

Avi Faca

ookkii

To se samo slusa i gleda po Cupriji, i nista drugo

L0L
:D

SENJOBER

Издвојене слике околине Јагодине, Параћина и Ћуприје из Громановог албума фотографија од 1876. - 1878. године:

https://www.youtube.com/watch?v=is_8LPNOXqs

И. В. Громан је Рус и израђивао је фотографије из целе Србије. Његова биографија, боравиште и статус, до данас нису довољно јасни. Сигурно је да је Громан у Србију стигао 1875. као један од неколико хиљада добровољаца, спремних да малој Кнежевини помогну у предстојећем обрачуну са још увек моћном Отоманском империјом.
Велики број Громанових албума са фотографијама су загубљени. Надајмо се не и изгубљени. По сликама које има у колекцији његова главна рута је била у Крушевцу. Громан се удаљио тридесетак километара да би снимио манастир Манасију, а није прешао далеко краћи пут да би снимио Раваницу. На основу тога се верује да постоје и снимци и манастира Раванице али како је предходно већ написано, вероватно су те слике загубљене.

SENJOBER

autentik

Lep snimak, viseo sam jos pre ove slike negde

ali snimak je za svaku pohvalu

Bravo

SENJOBER

Nisam ni sumnjao da se tebi nece svideti, brate Srbine. Bice toga jos...

Dak

Meni se svidjaju ove stare slike nasih krajeva.Malo da nas podseti kako je bilo nekad.

sonja

Bas  mi se svidja,lepo spojeno sa muzikom.'Tela sam komentar da ti ostavim na you tube, ali sam zaboravila sifru  ...