Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Ja: ishrana i težina u postu

Započeo Black, 16-02-2010, 23:16:05

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Black

Možda smaram ali rešio sam da , ukoliko mogu , svakodnevno pišem o mom dnevnom meniju i težini a gledaću da se merim svakih 15-20 dana. Dakle
1. dan: TEžina 113 kg
doručak : 2 pračeta hleba sa džemom
ručak : krepka čorbica od kupusa , na vodi
užina : 1 jabuka
večera : griz na vodi sa suvim grožđem - 1 šolja
2. dan:
Doručak : 2 parčeta hleba na tostu
ručak : ista krepka čorbica od kupusa, na vodi
užina : 1 pomarandža
večera : šolja griza na vodi sa suvim grožđem - 1 šolja

SunđerBoba

Hm...neću da te obeshrabrujem, ali  :xq006:
Moraš da imaš pet obroka dnevno i moraš da jedeš u isto vreme plus fizička aktivnost, ako hoćeš da smršaš zdravo.
Javi ako želiš, da ti pustim program od nutricioniste.

edit:
DA, naravno...meso, mleko, povrće, voće, žitarice, jaja...OBAVEZNO!

SunđerBoba

Izvini, ja sam tek sad dobro pročitala naslov. Da li si ti odlučio da postiš ili da držiš dijetu? Ili si iskoristio post za skidanje kilaže?

SunđerBoba

SunđerBoba

:xq003:
Hahahahahaha!

I dalje ti neverujem Bevana, lažeš me priznaj!

SunđerBoba

Ma ne verujem ti da posti da bi smršao! To ne može biti!

SunđerBoba

Znam da je sada post. Nekako sam shvatila da postom želi da smrša. To nije čudno jer je temu nazvao "Ishrana i težina u postu". Pričati o težini tokom posta mi je malo....pa, nespojivo. No...nebitno  :xq001:

Black

3.dan:
doručak : seljačka pogača ( brašno , so , voda) pečena na plotni , šolja paradajz soka
ručak : kuvane posne makarone sa povrćem , zapečeno u rerni , salata iz turšije
užina : kuvana tikva
večera : griz kuvan na vodi sa orasima , ribizlom i suvim kajsijama

Black

Ovo je 7-nedeljni Vaskršnji post. Trudim se da odpostim na vodi . Naravno da se  sa ovakvom ishranom i mršavi. Dakle , postim i nadam se , mršavim. Ovde hoću da ispratim tempo mršavljenja uz prikazan dnevni meni. Ovako ja radim već godinama , postim ceo post i smaknem 10 - 15 kg i to mi je fin filter za organizam i priprema za proleće.. :xq011:

Black

Citat: SunđerBoba  17-02-2010, 16:09:42
Znam da je sada post. Nekako sam shvatila da postom želi da smrša. To nije čudno jer je temu nazvao "Ishrana i težina u postu". Pričati o težini tokom posta mi je malo....pa, nespojivo. No...nebitno  :xq001:
???? Ne razumem te , pa normalno je da se i mršavi postom. Ja tako spajam lepo i korisno....

MIK

Ok Black, u redu je to sve.....nego reci ti nama kad'smaknes tih 10-15 kg, koliko odrzavas tu tezinu posle? a i koliko nabacis?
:aq28:

SunđerBoba

Citat: Black  17-02-2010, 17:37:28
???? Ne razumem te , pa normalno je da se i mršavi postom. Ja tako spajam lepo i korisno....

Samo hoću da kažem da tokom posta ne treba da se razmišlja o težini, ne? Eventualni gubitak kilaže je prateća pojava, ali ne nešto o čemu treba voditi evidenciju. Rekla bih da svrha posta nije da se spaja lepo i korisno. Zašto ti uopšte postiš? Ako želiš da smršaš drži dijetu, ako postiš ne razmišljaj o tome kako izgleda tvoje telo. Ne znam da li me razumeš?

Black

Citat: bevana  17-02-2010, 18:03:36
Citat: bevana  17-02-2010, 13:32:14
black,kako preguras dan na ovome???

a da ubacis jos neku vocku dnevno??
Pojedem po jabuku il pomarandžu :xq001:
Citat: MIK  17-02-2010, 17:40:14
Ok Black, u redu je to sve.....nego reci ti nama kad'smaknes tih 10-15 kg, koliko odrzavas tu tezinu posle? a i koliko nabacis?
:aq28:
Pa , posle 9 meseci  neposta otprilike vratim 75% težine ( sad sam se baš , baš opustio  :aq16: pa dotero na 113 kg
Citat: SunđerBoba  17-02-2010, 18:37:34
Citat: Black  17-02-2010, 17:37:28

Samo hoću da kažem da tokom posta ne treba da se razmišlja o težini, ne? Eventualni gubitak kilaže je prateća pojava, ali ne nešto o čemu treba voditi evidenciju. Rekla bih da svrha posta nije da se spaja lepo i korisno. Zašto ti uopšte postiš? Ako želiš da smršaš drži dijetu, ako postiš ne razmišljaj o tome kako izgleda tvoje telo. Ne znam da li me razumeš?
)
Pa ja i ne razmišljam o kilaži , to ide samo po sebi...Slažem se da svrha posta nije mršavljenje ali je zgodna uzgredna nus-pojava... :xq001:

SunđerBoba

Kako god. Mislim, otvorio si temu gde ćeš da pratiš gubitak kilaže tokom posta. Verovatno te nisam dobro razumela  :xq066:

NameNo

Citat: Black  17-02-2010, 17:23:56užina : kuvana tikva

Black, bila bih ti zahvalna ako bi mi objasnio kako kuvaš, koliko dugo i koju tikvu kuvaš?
Nikad nisam jela kuvane tikve, jesam pečene u rerni, znaš ono, što je obavezno za badnje veče pored suvog voća, oraha itd.. :aq29:
Za kuvanu nikad nisam čula, ako nije problem..objasni mi to malo bliže..

Hvala!  :aq28:

Black

Citat: opsena  17-02-2010, 19:04:27
Citat: Black  17-02-2010, 17:23:56užina : kuvana tikva

Black, bila bih ti zahvalna ako bi mi objasnio kako kuvaš, koliko dugo i koju tikvu kuvaš?
Nikad nisam jela kuvane tikve, jesam pečene u rerni, znaš ono, što je obavezno za badnje veče pored suvog voća, oraha itd.. :aq29:
Za kuvanu nikad nisam čula, ako nije problem..objasni mi to malo bliže..

Hvala!  :aq28:
Prosta stvar , uzmeš  tikvu , oljuštiš je od kore i isečeš na nešto manje parčiće nego kod pečenja. Za kuvanje ti treba ona posuda tj. one dve posude za kuvanje na pari gde je gornja šupljeg dna i mete se odozgore , iznad donje u kojoj vri voda. Ukoliko voliš slađi ukus tikve , možeš pošećeriti ( ja ne šećerim) . Gotovo je kada tikva omekne ( sat - sat i po ). Prijatno  :xq011:

NameNo

Da, da.. to je na pari, sad je jasnije..  :aq29:

Hvala lepo..   :aq28:

Black

4. dan ( juče , nije mi radio net pa nisam mogao da objavim meni )
doručak : seljačka pogača na plotni , šolja paradajz soka
ručak : Krepka čorba od kupusa na ll način ( sa prazilukom , sojom i šargarepom) , salata iz turšije
užina : jabuka
večera : puding od vanile na vodi sa grizom

Black

5. dan :
doručak : kačamak ( brašno , so , voda ) preliven sokom do paradajza
ručak :  ( opet! ) krepka čorbica od kupusa , salata iz turšije
užina : 1 banana
večera : kačamak sa sokom od paradajza

MIK