Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Ima li medveda u Srbiji

Započeo autentik, 27-01-2007, 11:12:41

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

autentik

Čuo sam priču da se pojavljuju s vremena na vreme medvedi na Staroj planini

ali vest nije proverena 

zna li neko tačnu informaciju  ???

autentik

kažu da zaluta po neki  koji dođe  sa Urala

autentik

Evo  ako nije bilo sad će da bude

neverovatno  -  pa mi baš nismo  normalni

https://www.noviput.autentik.net/indexn.php?a_id=152;c_id=24

autentik

Процена биолога је да у планинама Србије живи око 60 медведа. До пре неколико деценија било их је преко 100. Највећа популација мрког медведа је на југозападу Србије на Тари. Претпоставља се да ту живи око 30 медведа.

nickollica

eto ti sad.....samo nam jos i medvedi fale....sve same ugrozene vrste zive u srbiji! :aq19:

autentik

ha ha ha ha ha ha ha ha

baš tako

autentik

sad sam na radi City  čuo da je  muški medved koji  je  dovežen na pasuljanske livade  sišao do jednog sela kod Zaječara u potrazi  za  hranom

a do kraja  godine  će da dovezu i ženku  sa Urala

Tako da će prirodno stanište mrkih medveda na pasuljanskim livadama u centralnoj Srbiji

biti ponovo nastanjeno

autentik

Evo najnovije VEsti

ĐURA DOBIO MEDVEDICU  MILICU

Medved Đura, koga su biolozi Instituta za Biologiju iz Beograda 29. oktobra doveli iz Nacionalnog parka ''TARA'' na Južni kučaj, dobio drugaricu, kojoj su biolozi dali ime MILICA, potvrdio je dana zamenik direktora ''Južni Kučaj'' Despotovac  Vlado Stoičkov.

Mlada medvedica na Južni kučaj dovedena je iz nacionalnog parka ''TARA'' 20 jula i ima 60 kilograma, 40 kilograma manje nego što je imao Đura kada je pušten u predele ove planine, dodao je Stoičkov.

Nadamo se da će ovaj par medveda funkcionisati i da ćemo na ovom predelu, gde su medvedi bili autohtona divljač, ponovo ih imati bože zdravlje. rekao je Stoičkov

Reč je o projektu naseljavanja medveda na Južni kučaj koga zajednički sprovode Uprava za šume i uprava za veterinu Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. Ministarstvo za ekologiju, Institut za biologiju i javno preduzeće ''Srbija šume''.

nenadx

Bilo je medveda 80. i 90.tih godina .Nasao sam jednom trag i imao 2 susreta sa njima.Do pre 10 godina sam intezivno lovio i posecivao Juzni Kucaj.Cak su nalazeni itragovi mladih oko Radovanske reke gde im je zimovaliste.Verovatno su nastradali kao i ris koji je takode ziveo u tom periodu na tim prostrima.Pozdrav zaljubljenicima u Juzni Kucaj.

Andrijana

Jel xoće mene neko da vodi u taj lov??? Baš bix išla, nikada nisam bila...

government

Black

Andrijana

E baš mi se čačka... Danas sam posebno raspoložena. :-DDD
Xoću oba da da probam. Možda se pronađem negde!!! ;-)
Zašto me sprečawaš? :-DDD

nickollica

a ti bi cero da pucas?
ti kupi tata pucu,pa udri po narodu..nemoj po zivotinjama...one su dobre

Black

Evo , Nikolica je mlad , simpa  i nadasve nadaren ribolovac pa bi mogao da te uvede u tajne ovog hobija.....

nickollica

black...nemoj da preterujes bas...:-)
ocemo li u neki ribolov skoro...?

Black

Ja NIKADA ne preterujem , čak i kada slažem nešto,xaxaxa , ali ovde stojim iza svake moje reči...u ribolov...hmm...teško da ću ići uskoro. Kada gora ozeleni....Pozdrav i BISTRO

government

Citat: Andrijana  30-01-2009, 11:56:39
E baš mi se čačka... Danas sam posebno raspoložena. :-DDD
Xoću oba da da probam. Možda se pronađem negde!!! ;-)
Zašto me sprečawaš? :-DDD
Ma ko te sprecava ,probaj, sve treba da se proba.Samo u lovu obicno  Japanka ili mecka imaju polomljenu nogu, a ti izaberi sta ces.
Pa jeste kad dodje raspolozenje to ume da bude  bas..

Andrijana

Ne ide mi bas pucanje, ja bix posmatrala samo... Ali, pecanje, sto da ne!!! Mozda i upecam nesto, vredi probati... :-)
Dakle, kada idemo???? :-)

nickollica

rece black jednom...kad gora ozeleni....