Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Šta čitate?

Započeo autentik_paracin, 29-04-2006, 10:39:27

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Dak

Andrijana

Dama u plavom, Milica Jakovljević

posmatrac

NameNo

Psmatrac,da li si procitao -Komitet 300-? Zanima me tvoj utisak,ako bi zeleo da ga podelis sa nama...Ja sam tu knjigu procitala pre par godina...

posmatrac

Procitao sam knjigu "KOMITET 300" dva puta.
Steta sto je zavrsena pre dvadesetak godina, pa nema ni slova o raspadu SFRJ. Medjutim, najava "meksickog gripa", "hipotekarne krize" i jos mnogo cega potvrdjuje ideju autora da zaista postoji "KOMITET 300".
Interesantna je i knjiga Nika Hardinga "TAJNA DRUSTVA - VLADARI SVETA" u kojoj se razotkriva zelja mnogih pisaca da svoje knjige prodaju zahvaljujuci strahu ljudi da sudbinu sveta kroje tajna drustva.

O "komitetu 300" i "Tajnim drustvima" moze da se otvori nova tema na FORUMU.
:aq22:

Branka

Koeljo se lako čita, uzela sam sve njegove knjige, toliko me je zainteresovao posle čuvene "Jedanaest minuta"! To mi je nekako, lako štivo, iako nosi dosta mudrosti, i nije sladunjavo, ne podnosim sladunjave knjige:-/.
Ranije sam čitala dosta krimi romane, posle toga psihologiju, knjige na temu umeća življenja, izuzetno me je iznenadila "Igra života i kako je igrati" - Florens Skovel Šin, jako mi se dopala, i preporučila bih je, a sada sam uzela "Znak zveri" - T.Revenskroft & M.Valas, drug mi je rekao da je baš dobra, javljam kad pročitam;)
Andrić je naravno kralj svih vremena...
E, nije loša ni "Drukčiji put" - M.Skot Pek
Setiću se još koje...

Branka

Tokom detinjstva najviše su me dotakle priče Oskara Vajlda, i Mali princ - Antoan de Sent - Egziperi (može i "Sudbina jednog Čarlija" - Aleksandra Popovića tu da se ubroji) - mislim da je to kao bukvar, da svi treba da su pročitali to, i da ih imaju u svojoj biblioteci, jer neke knjige, jesu i ostaju za uzrast od 3 do 103 god!
Polagala sam Književnost skoro, imala sam da spremim 40 autora, pa se setih to da napomenem čisto iz razloga što mislim da u kojem god dobu da se pročitaju ostavljaju trag i duboku poruku. Mlađe generacije sve ređe čitaju takve knjige, ako uopšte i čitaju, mislim da je to veliki propust.

NameNo

Posmatrac-hvala na odgovoru.Sto se tice otvaranja teme o knjizi  -komitet 300-...pa, morala bih da je procitam bar jos dva puta, :aq25:, da bih eventualno mogla da ti postavim po koje pitanje... :aq17:,vidim da si upucen u neke oblasti dobro :aq07:...

NameNo

@bevana-odlican izbor! :aq29:

NameNo

@bevana.Samo nju ili jos neku interesantnu? /volim,mnogo volim knijge i uvek mi drago kad ljudi kazu da citaju/

NameNo

- Vrata greha - nisam citala.Kad procitas ispisi koji redic,da znamo vredi li je citati ili ne.

posmatrac

Posle izgledanih filmova o 007, citam knjigu "KAZINO ROJAL".
Lakse je gledati i prvu i drugu verziju filma, ali je uzivanje citati knigu.

SunđerBoba

Upravo sam završila knjigu "Pijanista" Alesandra Barikoa.
Interesantno, mada je u pitanju tekst po kome je napravljena predstava, a kasnije i film "La leggenda del pianista sull'oceano".  :xq011:

NameNo

- Ljubavnik- --  -Marguerite Duras

SunđerBoba

Konačno!!!
Aleksandar Mekol Smit - Čudo u brzim motorima

:xq004:

government

Konačno žena koja voli literaturu o motorima    :xq008:
:xq005:

SunđerBoba

:aq21: drzniče jedan, znaš :xq007:
:xq066:

posmatrac

Cuprija u proslosti (Mihailo Petković)

Knjiga je pisana romansijerski, bez pretenzija da bude naucno-istrazivacki rad. Obuhvata period od kamenog i bronzanog doba do danasnjih dana.
Autor je dao i neke interesantne informacije koje nisu obuhvacene dosadasnjom literaturom o proslosti Cuprije.
Obradjen je deo o prvim pisanim dokumentima vezanim za RAVNO, kao i razlog zasto se danas slavi Dan opstine bas 29. aprila.
Data je jedna verzija kako je izgradjena crkva u Cupriji (1835. godina).
Interesantan je i detalj o oficiru Biničkom, koji je sluzbovao u kasarni u Cupriji, gde je pored izgradnje pontonskog mosta, organizovao i proizvodnju krampova za Senjski Rudnik. Oficir Binički je bio otac poznatog srpskog kompozitora koji je stvorio vojni MARS NA DRINU.

(Stanislav Binički je bio poznat srpski kompozitor, dirigent i pedagog. Smatran je najvećim predstavnikom srpske klasične muzike. Autor je većeg broja kompozicija za vojne duvačke orkestre: uvertire Iz mog zavijčaja, ciklusa narodnih pesama u obradi Na Liparu, ciklusa Pesme iz Južne Srbije i Mijatovke, vojnih marševa Na Drinu i Paradni marš. Smatra se da je najpoznatiji srpski marš, Na Drinu, Binički posvetio pukovniku Stojanoviću, koji je poginuo u Bici na Ceru.)

Fanta

Čovek i njegov identitet - Vladeta Jerotić

reksys

Ime ruže- Umberto Eko. drugi put