Vesti:

Samo za Registrovane članove je moguć pristup u kategoriji '' Ljubav & Sex & Lepotice''
Obavezno pročitajne uslove korišćenja Foruma ->
Uslovi Korišćenja

Main Menu

Jagodinci besplatno u Guču !!!

Započeo autentik, 08-08-2007, 17:45:32

« prethodna tema - sledeća tema »

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

jagodinka_

Citat: opajdara  20-08-2007, 21:45:12
Citat: jagodinka_  20-08-2007, 09:37:14
tu paradu pijanstva i kica so jagodina je platila 100 000€, a bolnica nema inkubator, pa bebe salju za kragujevac a majke ostaju u jagodini. jedan inkubator kosta 10 000€ , mnogo manje nego pisljiva fontana, gucu da ne pominjem....

Ne pricaj da nemaju inkubator!!!!! A da se pare rasipaju, to znam. Umro nam pre neku godinu komsija na rukama, nije bilo ekipe hitne pomoci da dodje. Ni ekipe ni auta. Kazu da nema ko i nema cime, cak se niko ni na telefon nije javio. A za to vreme bacale se pare na fontanu i ZOO.
ma, nemaju inkubator, a i sto bi kupovali inkubator, bebe ne glasaju...

zs

Citat: Loremo  20-08-2007, 22:55:37
      Radilo se o donaciji, znaci knjige nista a vrednost robe nije propala. Covek je sve to prodao i stvarno se obogatio.
      Ovo je informacija iz prve ruke!

zalosno, a jos zalosnije sto niko nije odgovarao za to

opajdara

Ajde, ZS, ko u Srbiji jos odgovara i za sta  :aq21:

zs

Citat: opajdara  21-08-2007, 18:21:01
Ajde, ZS, ko u Srbiji jos odgovara i za sta  :aq21:

i tako treba da ostane?

pajca

Ne znam zasto dizete toliku prasinu oko Guce! ko je bio bvio je, a u ostalom ko nije hteo da ide pa je posao preko k.... mogao je lepo da sedi kuci i da place za sendvicima, kiselom vodom , tufahijama, sokovima itd.

ONA

Guca je samo povod za (nazovi) prasinu,koja nikako da slegne,znaci neko je bio,neko je bio preko k....,a NEKO NIJE BIO UOPSTE (ponosna sam na sebe sto to nisam morala da odradim).Porazavajuca je cinjenica,da vecina onih koji su se "prodali"za sendvic i pivo,prodali bi i druge za isto.Mozda je krajnje vreme da neko DUNE U TRUBU..........

pajca

Pa upravo u tome i jeste stvar ja idem u Gucu vec 10 godina i pljuvao sam na organizovanu kolonu, ali sam shvatio da ove godine ne moram da mislim o autu, i drugim stvarima jednostavno sam se opustio jer volim trubu i cenim je, a postovacu svakog ko ide tamo ali da voli to a ne zbog vode od 0,5 i sendvica, pa makar bilo to i u koloni, jer shvatam da je sve tozadovoljstvo kompenzacije iako je zatrecinu autobusa bilo manje ljudi.

jagodinka_

alo bre, nije rec o tome da li ti volis ili ne volis trubu i da li ti je udobnije palminim busom ili autom, rec je o 100 000€ utrosenih na tu zajebanciju

autentik

pa šta ako je utrošeno

nije bačeno bezveze već su ogroman broj Jagodinaca koji ni nisu bili tamo  videli GUČU i bilo im je verovatno super

a i   GUČA NIJE ZAJEBANCIJA  !!!

danguba

Tragican nacin razmisljanja za bilo kog ko ima manje od 75 godina a vise od 5 godina.

Meni je jasno sto se Palma ponasa sa tudjim parama kao pijani milioner, trosi li trosi na razlicite besmislice, pri cemu odlazak u Gucu svakako zauzima jedno od prva tri mesta, coveku trebaju glasovi sirotinje kao i svakom populisti, ali da pismeni ljudi to opravdavaju tvrdeci da "to tako treba", to vec pokazuje da ne postoji ni minimum svesti o potrebi odgovornosti za vrsenje javnih poslova.

Bilo je dosta postova ovde na tu temu, pa ne vidim svrhu za dalju diskusiju.

Loremo

Ako po tebi, "Guca nije zaj....cija", pa pitam se sta onda ti smatras zaj.....jom?!

Verujem da bi, od samo JEDNE Guce, u gradu, mogli da se srede SEMAFORI ZA SLEPE,

pa recimo one BARAKE u D.Tucovica i jos TOALETI NA PIJACI!! Od JEDNE GUCE! :aq29:

To bi bilo DOMACINSKI!! Zabava nije prioritetna kad se nema!

Ili, ako se vec narod navukao na Gucu, zasto se troskovi ne naplacaju od onih koji idu?

Ovako, koji je smisao da, jedna siromasna opstina,sa toliko nezaposlenih i platama ispod rep. proseka
             trosi na tako nesto! :aq15:

ONA

Pa vidis Loremo,ovde covek nema ni za svakodnevni NORMALAN zivot,ali za SATORSKE BAHANALIJE mora da ima ( pricam o svadbama,ispracajima,krstenjima....na veliko ). To je ta SVEST koju nije nametnuo dmp,to je svest VECINE POJEDINACA.....sta ce reci familija,prijatelji komsije i dr. Kad se to bude iskorenilo (MNOOOOOOOOOOOOOgo tesko ),mozemo da diskutujemo o drugim VASARIMA.Pa zar ljudi i od KRSNE SLAVE ne prave slicno ( kud se dene ONO kolac-sveca-zito ).

danguba

Ma sve se to iskoreni za cas kad se dozvoli pravo na drugo misljenje u medijima pa se ono sto je idiotski i glupo nazove pravim imenom.

ONA

Jasno je meni sta ti hoces da kazes,ali iskoreniti sopstvenu svest ( ili svest necijeg dede,tasta,svekra,ko je jos uvek glava porodice u jednom domacinstvu - TESKO,a jos ako su tu negde oko 75...) za to je potrebna neka GRUPNA HIPNOZA ( bas kao sto je i ova sad ),a to ce opet nekom da se svidi,a nekom ne......sve u krug..........sto se mene tice,ja se drzim svoje svesti,stvari nazivam pravim imenom i nema tog medija ili bilo koje druge ( nazovi ) velicine,koja ce mi tako jeftino isprati mozak i pomutiti svest.SAMA SLAZEM KOCKICE

zs

Citat: danguba  23-08-2007, 11:04:38
Ma sve se to iskoreni za cas kad se dozvoli pravo na drugo misljenje u medijima pa se ono sto je idiotski i glupo nazove pravim imenom.

ne videh da su mediji iskorenili dace i slicne svetkovine, a nije ih bilo u medijima bar nekih 50 godina. izadji malo iz sobe, odluci se jednom prilikom da ne budes sa svojim uobicajenim drustvom, nego se uputi u okolna sela, pijacu i slicna mesta. u selima sedni ispred prodavnice, uzmi jedno pivo i prati sta se desava i sta ljudi pricaju, te do cega im je stalo i o cemu misle. jos ako im platis poneko pivo ispred prodavnice... naravno nemoj da pricas, jer ce seljaci da se trude da ti idu uz dlaku posebno ako im platis pivo. probaj da samo slusas i da ih navlacis da oni pricaju. pitaj ih i o palmi i o zivotu i o svadbama, sahranama, svemu, mnoge ce ti stvari biti jasnije.

danguba

Dace i svetkovine placas svojim parama pa trosi brate koliko hoces. Sa lovom iz budzeta stvari stoje drugacije.

Sreca da se smanjuju ispracaji u vojsku, jer bi Palma kakav je i to poceo da placa iz budzeta.

Ne kazem ja da se odlazak u Gucu ne svidja ovima sto piju pivo ispred prodavnice, naprotiv, svidja im se. Vole oni ako moze i sendvic dzaba, ehej, super.

Medjutim tvrdim da ona politika koja povladjuje ovima koji ispred prodavnice piju pivo po celi dan, ne moze biti mnogo razboritija od njih samih, tj. politika "zemlje dembelije" u kojoj su jagnjici dzaba za slavu, na vasar se ide o drzavnom trosku & kao sto sam predlozio treba da pocne da se placa pivo ovima iz prodavnice iz budzeta je sve osim razborite.

Narodu se "svidja" prvo zato sto nikakva drugacija ideja i ne moze da se cuje, narod se direktno obmanjuje i laze (i to po mom misljenju smisljeno i planski) a zatim i zato sto se ova politika  proglasava vrhunski mudrom preko svih medija, niko ne postavlja pitanja, niko ne pravi neku racunicu, svima je super, trosi se do mile volje, deli se dzabe, ima li nesto lepse?

Ovde vidim da mnogi tvrde da je to vrlo mudro od strane DMP jer se to "svidja narodu", medjutim svet je video mnogo populistickih politicara, ovaj nas je stvarno primerak kapitalac, pa se u uredjenim zemljama pola od DMP "mudre politike" smatra povodom za razgovor u policiji (rasipanje budzetskih para na sve navedene nacine, prekomerno zaduzivanje, reketiranje preko godisnjih Zoo karti sto vec dodje u domen organizovanog kriminala itd.).

Sta bi bila uloga stvarnih medija u ovakvim situacijama? Pa da se zapitaju da li se drzavni novci mogu pametnije utrositi?

Evo prostog i ekstremnog (donekle idealizovanog) primera. Odlazak u Gucu je kostao 30 hiljada eur za buseve, neko ovde rece 100 sa ostalim troskovima, verovatno manje.

Najmanje 30-toro ljudi ima u Jagodini koji moraju da plate npr. operaciju katarakte ili pregled na privatnom skeneru zbog kancera na koji cekaju mesecima jer nemaju para da plate privatnu uslugu a svaki dan je vazan.

Ajde sad zamisli TV prilog, DMP je doneo odluku da se iz budzeta plati 30 hiljada za vasar, a ovaj novac je mogao da promeni zivot slepima i tesko obolelima. Na isprazni provod i kupovinu glasova potrosene pare koje su mogle da vrate vid XZ devojcici iz Jagodine.

Ili: danas je jos jedan gradjanin preminuo jer hitna nije stigla na vreme, zbog nedostatka vozila. Covek je mogao biti spasen, da je opstina umesto da plati odlazak 4000 pijanica u Gucu kupila nove reanomobil za iste ili manje pare.

Malo pretereujem, samo da bi docarao atmosferu koja bi nastala u javnosti nakon pojave slobodnih medija. Onda bi pristojni ljudi na izborima motivisani do kraja izgazili prijanice ispred prodavnice koji su sada zapravo oni po cijem ukusu i meri se kroji buducnost Jagodine.

zs

a sto se vracas na pricu o tome da li to treba iz budzeta ili ne kada ti je jednostavno odgovoreno na post da nikakvi mediji ne mogu da iskorene dace, ispracaje, krstanja, sahrane i sve ostalo iz srpskog naroda. cemu da se vrtimo u krug?

Citat: zs  23-08-2007, 12:17:20
Citat: danguba  23-08-2007, 11:04:38

ne videh da su mediji iskorenili dace i slicne svetkovine, a nije ih bilo u medijima bar nekih 50 godina. izadji malo iz sobe, odluci se jednom prilikom da ne budes sa svojim uobicajenim drustvom, nego se uputi u okolna sela, pijacu i slicna mesta. u selima sedni ispred prodavnice, uzmi jedno pivo i prati sta se desava i sta ljudi pricaju, te do cega im je stalo i o cemu misle. jos ako im platis poneko pivo ispred prodavnice... naravno nemoj da pricas, jer ce seljaci da se trude da ti idu uz dlaku posebno ako im platis pivo. probaj da samo slusas i da ih navlacis da oni pricaju. pitaj ih i o palmi i o zivotu i o svadbama, sahranama, svemu, mnoge ce ti stvari biti jasnije.

danguba

Zato sto smisao cele teme i jeste to sto je "besplatan" odlazak u Gucu finansiran parama budzeta i pitanje da li to ima smisla.

Moj prethodni post se na to i odnosio, ne na to da ce se Guca iskoreniti sa medijima, nego "besplatni" odlasci placeni drzavnim parama.

zs

Citat: danguba  23-08-2007, 14:34:18
Zato sto smisao cele teme i jeste to sto je "besplatan" odlazak u Gucu finansiran parama budzeta i pitanje da li to ima smisla.

Moj prethodni post se na to i odnosio, ne na to da ce se Guca iskoreniti sa medijima, nego "besplatni" odlasci placeni drzavnim parama.

o tome smo pricali na prethodnih 5 strana pa ne vidim cemu se ponavljati i dalje izvrdavati odgovor i priznjavanje greske

opajdara

Danguba, ne preterujes. ZAISTA umiru ljudi, jer nema ekipa hitne pomoci! A kad sam cula da nema ni inkubatora... :aq25: AMAN, LJUDI! Svaka dalja prica je susvisna. Platiti Gucu budzetskim parama je CIST IDIOTIZAM  :aq16: